Neler Yeni

Ağ üzerinden cihazıma sızabilirler mi?

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
İzlenilen bir cihazla benim cihazım aynı ağda uzun süre kaldılar.Sonradan öğrendim izlendiğini bu arada.Yapmam gerekenler nelerdir?Kendi cihazımda virüs yok tarattım ama biostan şüpheleniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@alpolojix

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Dostum şimdi normalde her ağa güvenilip internete bağlanılmaz. İzlenilen cihaz üzerinden senin cihazını izlediklerini hiç düşünmüyorum ki bu öyle kolay değil. Bir cihazı izlemek kolay ama o cihazın bağlı olduğu ağ üzerinden başka bir cihaza bağlanmak profesyonellik ister. Endişelenmeni gerektirecek bir durum yok bence.

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum şimdi normalde her ağa güvenilip internete bağlanılmaz. İzlenilen cihaz üzerinden senin cihazını izlediklerini hiç düşünmüyorum ki bu öyle kolay değil. Bir cihazı izlemek kolay ama o cihazın bağlı olduğu ağ üzerinden başka bir cihaza bağlanmak profesyonellik ister. Endişelenmeni gerektirecek bir durum yok bence.
Evdeki bir cihaz izleniyormuş.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
  • Beğen
Reaksiyonlar: Meuf

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
İnternet ağı sizin kendi ev ağınız ise korkmanıza hiç gerek yok.
Hocam evdeki bir cihaz izleniyormuş o cihaza kredi kartı bilgilerimi girdiğimde hesaplardan siparişler verilmeye başlandı bu arada izlendiğinden haberim yoktu.Siz şüphelenmez misiniz?

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Aynı ağdaki cihazlar hacklenebilmektedir.

Son düzenleme:
  • Beğen

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Biraz anlatabilir misiniz hocam?
Yerel ağ saldırıları günümüzde çok yagın olarak kullanılan bir yöntemdir. Şirketlerde, apartmanlarda veya halka açık internet ağ olan yerlerde çoğu kullanıcı bu saldırıya maruz kalmaktadır.

Son düzenleme:

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Yerel ağ saldırıları günümüzde çok yagın olarak kullanılan bir yöntemdir. Şirketlerde, apartmanlarda veya halka açık internet ağ olan yerlerde çoğu kullanıcı bu saldırıya maruz kalmaktadır.

Bu saldırı ile neler yapılabilir?
Bu saldırı ile kullanıcı hesaplarınız çalınabilir. Girdiğiniz web siteler kaydedilir ve girdiğiniz web sitelerdeki resimler ve videolar da kaydedilebilir. Girdiğiniz web sitelerin içeriğini değiştirebilir. Örnek vermek gerekirse facebook.com giriş ekranını saldırgan kendi sayfası ile değiştirerek sizin şifrelerinizi çalabilir.

En yaygın saldırı türleri:
  • Arp Spoofing
  • Dns Spoofing
Peki böyle bir saldırıyla karşılaştım varsaysak ne yapmalıyım?Hesaplardan siparişler verildi +18 hocam.Hesaplardan da +18 arama yapıldı.

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Peki böyle bir saldırıyla karşılaştım varsaysak ne yapmalıyım?Hesaplardan siparişler verildi +18 hocam.Hesaplardan da +18 arama yapıldı.
Bu saldırıyı sadece ağınıza bağlı olan kişiler yapabilir. Modem panelinden kimin bağlandığını kontrol edebilir ve engelleyebilirsiniz.

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Bu saldırıyı sadece ağınıza bağlı olan kişiler yapabilir. Modem panelinden kimin bağlandığını kontrol edebilir ve engelleyebilirsiniz.
Hocam modem felan da değiştim ama kendi pcme bios sıfırlama format yapacağım başka ne yapmalıyım?

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV

Sagittarius

80+ Silver
Böyle bir şey yok çok rahat izlenebilir siniz kameraniz açılabilir yazdıklarınızı görebilirler ağ uzerinden izlemek basit bir iş şahsen bazen ekip yöneticisi olarak bazen onların ekranlarını izliyorum telefon ve PC fark etmez

• Beğen

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Böyle bir şey yok çok rahat izlenebilir siniz kameraniz açılabilir yazdıklarınızı görebilirler ağ uzerinden izlemek basit bir iş şahsen bazen ekip yöneticisi olarak bazen onların ekranlarını izliyorum telefon ve PC fark etmez
Yukarda ki sorumu cevaplayabilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,207
Üyeler
164,268
Son üye
teksefer
Top Bottom