Neler Yeni

Aile apartmanı için stabil ağ altyapısı nasıl kurmak mantıklı olur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Saner ARMUTLU
İyi formlar,

Aile binası (5 katlı) için tüm herkesin bağlanabileceği bir wifi setupu kurmak istiyorum. Şuan 100mbps/8mbps TurkNet den hizmet alıyorum ve internetimde hiçbir sorunum yok. Modem 3. katta ve şuan kullandığım düzen her katta Accespoint var ve hepsi kablo ile 3. kattaki modeme bağlı böylece KAT1-KAT2-..-KAT5 şeklinde 5 adet wifi ağı var fakat akşam yoğun kullanım olduğunda modemde internet gitmiyor fakat wifiler 2 3 dakika kadar kesiliyor. Araştırdığım kadarıyla wifi kanalları çakışıyor veya ip çakışması oluyor tarzında öngörüler aldım. Kısacası 5 katlı bir binaya en verimli her dairede kusursuz bir çekim gücü nasıl elde edebilirim?.

Katlardaki dağıtıcılar Zyxel NBG418 4 adet
Modem : ASUS DSL N16 modeli

elimdeki tüm dağıtıcıları satıp tekbir tane 1500-2000 civarı modem almakmı mantıklı olur veya daha önce daha verimli ağ yapısı kuran var ise yardımcı olursa sevinirim.

.RBO.

80+ Silver
100mbs o kadar kişi için az değilmi 3 kişi aynı anda oyun indirse int tıkanmazmı? Ağ uzatıcılar modeme kablosuzmu bağlanıyor yoksa cat kablo ilemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Saner ARMUTLU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
100mbs o kadar kişi için az değilmi 3 kişi aynı anda oyun indirse int tıkanmazmı? Ağ uzatıcılar modeme kablosuzmu bağlanıyor yoksa cat kablo ilemi
Aile binası olduğu için maksimum yapılan işlem instagram ve youtubeye girmek oluyor. Oyun oynanmıyor yani, ayrıca gün boyu boş akşam saat 19:00-21:00 arası maksimum 10 15 kullanıcı bağlı oluyor instaram ve tiktok gibi uygulamalar için yeterli hız bence zaten aktif kullanan 10 kişi oluyor. Dağıtıcılar kablo ile bağlı kısacası 1 modem var asustan 4 tane kablo çıkıyor bu 4 kablo sırasıyla kat1 kat2 kat4 kat5 e gidiyor ve ordaki dağıtıcılara takılıyor o dağıtıcılarında wifilerine bağlanılıyor şuan fakat sistem güzel çalışmıyor çakışmalar oluyor

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
İyi formlar,

Aile binası (5 katlı) için tüm herkesin bağlanabileceği bir wifi setupu kurmak istiyorum. Şuan 100mbps/8mbps TurkNet den hizmet alıyorum ve internetimde hiçbir sorunum yok. Modem 3. katta ve şuan kullandığım düzen her katta Accespoint var ve hepsi kablo ile 3. kattaki modeme bağlı böylece KAT1-KAT2-..-KAT5 şeklinde 5 adet wifi ağı var fakat akşam yoğun kullanım olduğunda modemde internet gitmiyor fakat wifiler 2 3 dakika kadar kesiliyor. Araştırdığım kadarıyla wifi kanalları çakışıyor veya ip çakışması oluyor tarzında öngörüler aldım. Kısacası 5 katlı bir binaya en verimli her dairede kusursuz bir çekim gücü nasıl elde edebilirim?.

elimdeki tüm dağıtıcıları satıp tekbir tane 1500-2000 civarı modem almakmı mantıklı olur veya daha önce daha verimli ağ yapısı kuran var ise yardımcı olursa sevinirim.
Her katta 1 dağıtıcı iyi fikir ama bunu 2.4GHz Router ile yapma. 2.4GHz ağlar sinyal karışıklıklarına çok müsaittir ve çok düşük hızlar aktarabilirler.

Yine modemin olduğu 3. kat hariç her kata Router alın (yani 4 tane) ama bu modemler kesinlikle 5GHz bandını desteklesin. Hatta modemi de değiştirseniz 3. kat için iyi olur çünkü modemin de 5GHz desteği yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Saner ARMUTLU
Her katta 1 dağıtıcı iyi fikir ama bunu 2.4GHz Router ile yapma. 2.4GHz ağlar sinyal karışıklıklarına çok müsaittir ve çok düşük hızlar aktarabilirler.

Yine modemin olduğu 3. kat hariç her kata Router alın (yani 4 tane) ama bu modemler kesinlikle 5GHz bandını desteklesin.
elimdeki setup yazdığım modelde zyxel ürünler ve 2.4ghz destekliyor dediğiniz çözüm kesin kalıcı bir çözüm olurmu çünki ciddi bir maliyet oluşacak ürünleri güncellemek

Reindi

80+ Silver
İyi formlar,

ayırın internetleri kafanız rahat olsun neden 5 kat 1 internet kullanıyor? yasak bri şey zaten

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
elimdeki setup yazdığım modelde zyxel ürünler ve 2.4ghz destekliyor dediğiniz çözüm kesin kalıcı bir çözüm olurmu çünki ciddi bir maliyet oluşacak ürünleri güncellemek
5GHz destekleyen cihazlarda kesin çözüm olur. İsterseniz ilk etapta sadece bir katı yenileyin ve sonuca bakın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Saner ARMUTLU
5GHz destekleyen cihazlarda kesin çözüm olur. İsterseniz ilk etapta sadece bir katı yenileyin ve sonuca bakın.
yanıtınız için teşekkürler bende araştırıcam dediklerinizi peki 5ghz için accespoin minimum maliyetle ne önerirsiniz ? evler 3+1 120 metrekare kadar 5ghz in kapsama alanı az diye biliyorum kabaca doğrumu değilmi bilmiyorum tabi

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
yanıtınız için teşekkürler bende araştırıcam dediklerinizi peki 5ghz için accespoin minimum maliyetle ne önerirsiniz ? evler 3+1 120 metrekare kadar 5ghz in kapsama alanı az diye biliyorum kabaca doğrumu değilmi bilmiyorum tabi
5GHz kapsama olarak daha azdır. Ama o boyuttaki bir evi fazlasıyla kapsar. Zaten 5GHz modemin 2.4GHz özelliği de bulunacak mecburen 😀

Size bir örnek atayım hız ve ping değerlerine iyi bakın. Modemin dibindeyim ve modeme sadece ben bağlıyım. İnternet paketim 200/10. Tek fark birinde 2.4GHz kanalı birinde 5GHz kanalı kullandım.
DFF8E43D-3068-4604-8952-AC13516BB12B.jpeg
AE601057-3F9A-41F5-8DEF-AF7F54D146A4.jpeg

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Bende 2.4ghz duvarlardan daha iyi geçiyor diye biliyorum bildiğim kadarıyla frekans arttıkça duvarlardan geçmesi dahada zorlaşıyormuş

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bende 2.4ghz duvarlardan daha iyi geçiyor diye biliyorum bildiğim kadarıyla frekans arttıkça duvarlardan geçmesi dahada zorlaşıyormuş
5GHz duvardan pratikte daha rahat geçiyor çünkü parazitlerden daha az etkileniyor. Ama kapsama mesafesi daha az.

Yine de bilgi kısmen doğru.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Saner ARMUTLU
5GHz kapsama olarak daha azdır. Ama o boyuttaki bir evi fazlasıyla kapsar. Zaten 5GHz modemin 2.4GHz özelliği de bulunacak mecburen 😀

Size bir örnek atayım hız ve ping değerlerine iyi bakın. Modemin dibindeyim ve modeme sadece ben bağlıyım. İnternet paketim 200/10. Tek fark birinde 2.4GHz kanalı birinde 5GHz kanalı kullandım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
ben kabloda 90 alırken 2.4 ghz de 60-70leri zorluyor ama benim sorunum hız değil. benim asıl problemim internet kesilmiyor adsl kesilmiyor wifiler aktif cihazlar wifiye bağlı ama 1 2 dakika hiç veri alışverişi olmuyor 2 3 dakika sonrasında tekrar internet wifilerde sorunsuz devam ediyor genelde binaya yani ağ kapsamına yeni bir cihaz geldiğinde böyle bi saçmalama oluyor bundan dolayı bende ip çakışması yada modemlerin ip paylaşımını yapamadığını düşünüyorum. işe yararmı bilmiyorum ama her telefona ve laptopa manuel ip vererek tüm cihazları ayarlasam mantıklı bir hareket olurmu?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Şu modemi şiddetle tavsiye ederim. Wi-Fi 6 destekli çok güçlü bir Router kendisi:
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben kabloda 90 alırken 2.4 ghz de 60-70leri zorluyor ama benim sorunum hız değil. benim asıl problemim internet kesilmiyor adsl kesilmiyor wifiler aktif cihazlar wifiye bağlı ama 1 2 dakika hiç veri alışverişi olmuyor 2 3 dakika sonrasında tekrar internet wifilerde sorunsuz devam ediyor genelde binaya yani ağ kapsamına yeni bir cihaz geldiğinde böyle bi saçmalama oluyor bundan dolayı bende ip çakışması yada modemlerin ip paylaşımını yapamadığını düşünüyorum. işe yararmı bilmiyorum ama her telefona ve laptopa manuel ip vererek tüm cihazları ayarlasam mantıklı bir hareket olurmu?
Dediğiniz şeyler de 2.4GHz de oluyor. Aslında dediğiniz sorun da hızla alakalı. Ağ o an istenen veri akışını kaldıramıyor ve tamamen çöküyor.

İşyerinde de aynı sorunları yaşadık internet Wi-Fi ile bağlanan cihazlarda durduk yere gidiyordu. Mecburen tüm ağı 5GHz ye geçirdik.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,034
Üyeler
166,471
Son üye
maizyen
Top Bottom