Neler Yeni

Aile evinde üniversite mi şehir dışında üniversite mi ?

Durum elveriyorsa şehir dışı. Aile evinden (konfor alanından) çıkıp hayatı öğrenmek için büyük bir adım bence.

şehir dışı. Kesinlikle şehir dışı. Hocam benim ailem iyi benim ailem başkalarına benzemez demeyin. Yurtta kal çalış kendi paranla oku ama şehir dışı. Ailenin yanında kalman için araba bile teklif edecekler ama asla almayacaklar kesinlikle şehir dışı. 1 sene yurtta kalırsın idare edersin 2. sene hem işe girersin (maddi durumuna bağlı) hem edindiğin arkadaşlarla veya kendin eve çıkarsın rahat edersin ama lütfen aile yanında kalma. Maddi olarak iyiymiş gibi duruyor ama kesinlikle değil aile yanında olduğundan dolayı harçlığını kıstıkça kısıyorlar yine bi işe girmeni bekliyorlar nasılsa masrafın yok diye. Gerçekten bedelini ruh sağlığın mental sağlığınla ödersin. Kraliyet ailesinin bi mensubu değilsen kesinlikle ama kesinlikle şehir dışı
eğer şehir dışına çıkarsam aylık 14 bin civarı bi para gönderirler (kiraya çıkmak istiyorum) diğer yandan aile evinde kalırsam hem eskişehir güzel bir yer hemde arabanın benim olacağını söylüyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazacağın ve kazanacağın bölüme göre değerlendirmek gerekir. Kalkıp yalandan bölümler (MYO'lar büro sekreterliği,sosyal hiz,belge yönetimi,felsefe v.s.) için şehir dışına gitmek hem kendine hem ailene eziyettir. Öyle bir ünv. ve bölüm (en az eğitim,tıp,mühendislik fak.) kazanmalısın ki şehir dışına gitmene değsin. Bence insan lise yıllarında fark etmiyor ama yaşı ilerledikçe keşke daha iyi bir bölüm kazansaydım ve neresi olursa olsun gitseydim diyor. Sonuçta 1 askerlik 2 ünv. ortamı asla unutulmuyor.
2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum yazılımı az çok zaten biliyorum bide yanında üniversite okumuş olayım diyorum

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
eğer şehir dışına çıkarsam aylık 14 bin civarı bi para gönderirler (kiraya çıkmak istiyorum) diğer yandan aile evinde kalırsam hem eskişehir güzel bir yer hemde arabanın benim olacağını söylüyorlar.

2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum yazılımı az çok zaten biliyorum bide yanında üniversite okumuş olayım diyorum
biliyorum bak arabayı mutlaka ortaya koyuyorlar bana direkt yeni araba alınacaktı bu sene 4. sene bitiyor motorsiklet bile aldıramadım ehliyete ancak yazılabildim A2 ehliyete.. Yani gerçekten inanıyorsan sen bilirsin ama o vaatler mutlaka ama mutlaka olmuyor ayrıca 'nasılsa masrafın yok ekmek elden su gölden yaşıyosun' diyerek verdikleri 3 kuruş para bile gözlerine batmaya başlıyor. Bence araba falan düşünme şehirdışında oku

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,719
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

Parası dert değilse başka yerde okuyun hocam. Kendi başınıza yaşamayı, ekonominizi yönetmeyi, kendi ayaklarınızın üstünde durmayı ne kadar erken öğrenirseniz o kadar iyi. Zaten biliyor olabilirsiniz tabii ona lafım yok ama aile evinden uzakta çok daha farklı olur. Arabasıymış eskişehirin iyiliğiymiş gelir geçer şeyler. Eskişehirden çıkıp köyde okuyun demiyorum ama ankara izmir bursa falan olursa o tarz büyük yerler bence daha iyi olur.

HDogus

80+ Bronze
Ben aile evinde ünv’de okudum kafam rahattı. Yemeğim hazır, üstüm ütülü, ev kira derdim yok vs. Tabi bol bol gezerim ailemle çok anlaşamam bu konularda diyorsan şehir dışı mantıklı olur.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ

Dediğin bölüm için hiç şehir dışına gitmene gerek yok.

Top Bottom