Surprise456
80+
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Durum elveriyorsa şehir dışı. Aile evinden (konfor alanından) çıkıp hayatı öğrenmek için büyük bir adım bence.
eğer şehir dışına çıkarsam aylık 14 bin civarı bi para gönderirler (kiraya çıkmak istiyorum) diğer yandan aile evinde kalırsam hem eskişehir güzel bir yer hemde arabanın benim olacağını söylüyorlar.şehir dışı. Kesinlikle şehir dışı. Hocam benim ailem iyi benim ailem başkalarına benzemez demeyin. Yurtta kal çalış kendi paranla oku ama şehir dışı. Ailenin yanında kalman için araba bile teklif edecekler ama asla almayacaklar kesinlikle şehir dışı. 1 sene yurtta kalırsın idare edersin 2. sene hem işe girersin (maddi durumuna bağlı) hem edindiğin arkadaşlarla veya kendin eve çıkarsın rahat edersin ama lütfen aile yanında kalma. Maddi olarak iyiymiş gibi duruyor ama kesinlikle değil aile yanında olduğundan dolayı harçlığını kıstıkça kısıyorlar yine bi işe girmeni bekliyorlar nasılsa masrafın yok diye. Gerçekten bedelini ruh sağlığın mental sağlığınla ödersin. Kraliyet ailesinin bi mensubu değilsen kesinlikle ama kesinlikle şehir dışı
Mesaj otomatik birleştirildi:
2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum yazılımı az çok zaten biliyorum bide yanında üniversite okumuş olayım diyorumYazacağın ve kazanacağın bölüme göre değerlendirmek gerekir. Kalkıp yalandan bölümler (MYO'lar büro sekreterliği,sosyal hiz,belge yönetimi,felsefe v.s.) için şehir dışına gitmek hem kendine hem ailene eziyettir. Öyle bir ünv. ve bölüm (en az eğitim,tıp,mühendislik fak.) kazanmalısın ki şehir dışına gitmene değsin. Bence insan lise yıllarında fark etmiyor ama yaşı ilerledikçe keşke daha iyi bir bölüm kazansaydım ve neresi olursa olsun gitseydim diyor. Sonuçta 1 askerlik 2 ünv. ortamı asla unutulmuyor.