HoYeon Jung
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 5,725
Arkadaşlar iyi günler, iyi akşamlar. Şimdi konuyu hemen anlatacağım. Ben bilgisayar almak istiyorum ve ailemi sonunda ikna edebildim. Aslında toplama bilgisayar alacağım ancak annem sıkıntı yaratıyor. O nedenle gidip kasa baktım. 2.elde uygun diyebileceğimiz fiyata sistem buldum. Yasaklar bitince babamla gidip bilgisayara bakacağız ancak annem halen daha sıkıntı yaratıyor. Diyor ki ''Bu nasıl bilgisayar, her şey ayrı ayrı şey mi olur, o kadar para veriyoruz düzgün olsun, monitör yok, ben öyle şey almam.'' gibi şeyler söylüyor. Alacağım sistemin sadece monitörü eksik. Yaklaşık 13 sene önce falan hazır sistem aldık. Hatırlamıyorum ama galiba tam set bir bilgisayardı. Annem halen daha bilgisayarların öyle olduğunu sanıyor. Teker teker düzgünce, parça parça toplamanın daha karlı olacağını söylüyorum. Lakin beni dinlemek bile istemiyor. Bu gidişatla yüksek ihtimal Vatan Bilgisayar'dan 7K'ya 1650'li bir sistem alacak. Bulduğum sistem ise 3K'ya 1050Tİ'lı bir sistemdi. Anneme nasıl anlatabilirim bu konuyu. Babam pek sıkıntı çıkartmıyor. Annem sürekli itiraz ettiği için biraz sinirlenip, umurumda olmaz sonuçta parayı onlar verecek gibi bir tepki verdim ve hazır sistem buldum. Hazır sistem dediğimde işte adam da toplamış zamanında. Sadece monitör eksik ama annem sürekli karışıyor. İşte neymiş o bilgisayar düzgün değilmiş, öyle bilgisayar olmazmış. O kadar para veriyor, 0 sistem alacakmış. Annemi alıp karşıma, 3K'ya 0 sistemi bırak ekran kartı alınmadığını söylüyorum ama anlamıyor. Benim yaşımda biraz küçük. Beni ciddiye almıyor. Sanırsam ilerleyen dönemde 7K'ya şu 1650'li sistemlerden alacaklar ve olan bana olacak. 7K'ya kat kat daha iyi sistem toplama imkanım varken, o sistemi almak çok saçma. 2.ele karşı çok büyük önyargısı var. Ona göre 2. elde satılan bütün parçalar bozuk olduğu, hileli olduğu için satılıyor. Anneme bu durumu nasıl anlatabilirim?