Neler Yeni

ailenin calismaya zorlamasi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Forum Arşivi
merhaba hizlica konuya girecegim zamaninizi ayirip okuyup/cozum uretmeye calistiginiz icin simdiden tesekkurler, bu sene acik liseye gecmemden sonra ailem calismam icin zorluyor ilk 1 hafta denedim olmadi yani bana gore degildi ama anlamiyorlar bilgisayarima/telefonuma el koyma gibi tehditler var ne yapacagim artik bilmiyorum ve siz abiler/ablalardan yardim istiyorum - yasim 15

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
hamza ilkaya
Dostum çalışıp kendi paranı kazanmayı öğrenmek zorundasın. Ailenin parasını harcadığın gibi o kazandığın parayı harcamadığın zaman paranın kıymetini anlarsın

pallass

80+
15 yaşında neden açık liseye geçtin başka bir sorun mu var? Evde ders çalışmıyorsan böyle bir beklentiye girmeleri çok normal.

The Semih

80+ Gold
merhaba hizlica konuya girecegim zamaninizi ayirip okuyup/cozum uretmeye calistiginiz icin simdiden tesekkurler, bu sene acik liseye gecmemden sonra ailem calismam icin zorluyor ilk 1 hafta denedim olmadi yani bana gore degildi ama anlamiyorlar bilgisayarima/telefonuma el koyma gibi tehditler var ne yapacagim artik bilmiyorum ve siz abiler/ablalardan yardim istiyorum - yasim 15
Evde durunca göze batıyorsun, okula gitmen daha iyi olurdu yapcak bişey yok 4 yıl evde tutmazlar seni.

FurkanIIy

80+ Bronze
Çok saçma. Benim de senin gibi bir kardeşim var. Okula gitmiyor. Herhangi bir şey amaçlamıyor. Çalışmıyor. Ne yapacaksın diyorum. Bilmiyorum diyor. Hayatı bilgisayar oyunlarından ibaret. Öyle hayat mı olur oğlum?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Forum Arşivi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum çalışıp kendi paranı kazanmayı öğrenmek zorundasın. Ailenin parasını harcadığın gibi o kazandığın parayı harcamadığın zaman paranın kıymetini anlarsın
yasim icin fazla erken degil mi?
15 yaşında neden açık liseye geçtin başka bir sorun mu var? Evde ders çalışmıyorsan böyle bir beklentiye girmeleri çok normal.
gittigim okulun cevresi/arkadasliklari/ogretmenleri kotuydu bende aciktan devam etmek istiyorum

pallass

80+
Normal bir işte çalışmak istemiyorsan oturup saatlerce ders çalışmalısın. Yapamıyorsan meslek ogrenebilecegin yerlerde çalışmanı öneririm. Mesem mi ne oyle birsey vardi ona da bakabilirsin. Aynı zamanda okul derslerini de ihmal etme. Şimdi zorlanirsin ama ilerde nasip olur da üniversite okuduğunda veya alanınla ilgili bir işe girdiğinde bunun ekmeğini fazlasıyla yiyeceksin.

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Anıl Aykın
Çalışmanın yaşı yok, ne kadar erken o kadar iyi. Birçoğumuz belki de kendi bölümünde çalışmasına rağmen mutlu değil. Bende sırf parası için bölümüm olmayan bir yere girmiştim. Zevk almıyordum ama para nasıl kazanılır, ne zaman harcanır, nelere harcanız gibi şeyleri küçüklükten çalıştığım için biliyordum. Böyle şeyleri erkenden tecrübe edersen işine, karşındakilere, zamanına, kazandığın paraya nasıl davranman gerektiğini öğrenirsin. Üstte bir arkadaşın dediği gibi evde durunca göze batıyorsun.

bwNN

80+ Silver
Hocam okuyacaksanız full ders çalışmak zorundasınız ama yok okumak istemiyorum diyorsanız mecbur çalışman gerek. Normal işlerde erken başlaman daha iyi.

cgrzdmr93

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Çağrı
Güzel kardeşim inan çalışmak kolay ve çoğu zaman zevkli bir şey değil. Ama çalışıp paranı cebine koyduğunda ailenin verdiğinden daha keyifli hissedeceksin. Ve okuyan arkadaşlarından önce para kazanmaya başlamak ilerde yaşayacağın üzüntüyü en aza indirmene yardımcı olacak en azından iş hayatıyla ilgili tecrübelerin ve bir birikimin olacak. Çalışmayı sevmeye çabalamak yerine çalışmanın getirdiği güzelliklere sevinmeni tavsiye ederim.

Top Bottom