Neler Yeni

Akım korumalı priz, ama bir sorum var

formedos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
formedos
Selam millet, PC yeni olduğu için akım korumalı priz almak istiyorum fakat bir sorum var. Olduğum odada masam prize uzak olduğu için normal üçlü çektim. Mesela ortalama 900-1100 Joule olan tekli prizden bir tane alıp, o tekliye de normal üçlüyü bağlasam sağlıklı olur mu, veya bir işe yarar mı? Philips veya Schneider markasından birini alırım. Onların normal üçlü olanları kısa kalır gibi öneriniz nedir? Şu an mevcut bütçem Max 800₺

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,731
İsim
Orkun
Selam millet, PC yeni olduğu için akım korumalı priz almak istiyorum fakat bir sorum var. Olduğum odada masam prize uzak olduğu için normal üçlü çektim. Mesela ortalama 900-1100 Joule olan tekli prizden bir tane alıp, o tekliye de normal üçlüyü bağlasam sağlıklı olur mu, veya bir işe yarar mı? Philips veya Schneider markasından birini alırım. Onların normal üçlü olanları kısa kalır gibi öneriniz nedir? Şu an mevcut bütçem Max 800₺
Uygun fiyatlı kaliteli olarak şunu öneririm:
HAMA 6'lı Akım Korumalı Priz, 2m, Siyah https://amzn.eu/d/hohSnQ5

Daha kaliteli işinin ehli olarak da şunu öneririm:
Brennenstuhl Eco Line Serisi 13.500A Akım Koruyucu 6 Soketli Priz, Siyah https://amzn.eu/d/dc7E9TS

İkisi de Almanya menşeili marka ve ürünlerdir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
hasan
Kaliteli bir psu varsa bunlara hiç gerek yok para tuzağı( eemyim)

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
power suppleyin nedir?

formedos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
formedos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaliteli bir psu varsa bunlara hiç gerek yok para tuzağı( eemyim)

Hocam PSU bu yeni hazır sistem zaten, fakat elektrik kesintileri bu ara sıklaştı ondan tedirgin oldum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

power suppleyin nedir?

Hocam PSU bu, yeni hazır sistem zaten fakat bu aralar elektrik kesintileri sıklaştı, ondan dolayı biraz çekiniyorum zarar verir mi diye.

Nezha

80+
Öyle bir kullanım şekli olamaz fiş doğrudan akım korumalı prize takılı olmalı ama akım korumalı priz uzatıcıya bağlı olabilir. Ayrıca sadece yüksek voltajdan korur o da bir şeye yaramaz çünkü zaten psu 80+ sertifikalı. Elektrik dalgalanmasından ikisi de korumaz. Dalgalanmadan dolayı hasar almasın dersen regülatörlü ups yani kesintisiz güç kaynağı alacaksın. Başka türlü akım korumalı priz falan hikaye.

formedos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
formedos
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öyle bir kullanım şekli olamaz fiş doğrudan akım korumalı prize takılı olmalı ama akım korumalı priz uzatıcıya bağlı olabilir. Ayrıca sadece yüksek voltajdan korur o da bir şeye yaramaz çünkü zaten psu 80+ sertifikalı. Elektrik dalgalanmasından ikisi de korumaz. Dalgalanmadan dolayı hasar almasın dersen regülatörlü ups yani kesintisiz güç kaynağı alacaksın. Başka türlü akım korumalı priz falan hikaye.
Sağolun hocam, ben genelde işim bitince veya, elektrik kesildikten sonra PSU düğmeden kapatıyorum fişi çekmiyorum, bir zararı olurmu? Yoksa düğmeyi açıp kapatalm diye mi koymuşlar 😅

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
benim pc de 3lü akım korumalı priz var 2 adet. onlarda akıllı prize bağlı en ucunda ups var. hiçkimsenin evinde benimkinden fazla elektrik kesintisi yaşanmamıştır. yüksek voltaj sürekli geliyor. maşallah bugüne kadar hiç bir sıkıntı olmadı

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
hay ağzına sağlık +1

Top Bottom