Neler Yeni

Akım Korumalı Prizler Alırken Beklentiye Girmeyin!!!

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
hocam nasıl kendiniz koruma yapıyosunuz anlamadım ben anlatırmısınzı
Akım korumalı prizin içinde bulunanları tek tek alıp devre oluşturuyorsun. Kargoyla 15Tl felan tutar. Bir de uygun priz alacaksın 20-30TL'ye. Paralel bağladığın için komponentleri lehimlemesi de kolay oluyor.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Merhaba arkadaşlar. Genelde konuları okurken kötü PSU'lara veya elektrik şebekesinde sıkıntı olan arkadaşlara akım korumalı priz öneriyorlar.
Akım korumalı prizler sadece yüksek gerilimi engeller. Bu engelin değerini de içerisinde kullanılan varistör belirler. Aşağıda bir varistör örneği görebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Şebekelerden 220V elektrik gelir. Bazen bu gerilim yükselebilir. İşte bu anda eğer akım korumalı priziniz varsa koruma sağlanır. İçerisindeki varistörün değerine göre( örneğin 250V ile sınırlandırılmışsa gerilim 250V'u aştığında direnç özelliği göstermeye başlar.) gerilimi engeller.

Akım korumalı prizler dalgalanmayı ÖNLEMEZ.
Akım korumalı prizler düşük voltajları ÖNLEMEZ.
Akım Korumalı Prizler regülasyon YAPMAZ.

Bu nedenle eğer şebekenizde dalgalanma var veya sık sık elektriğiniz kesiliyorsa UPS almalısınız.

Akım korumalı priz seçerken dikkat etmelisiniz. Ucuz ürün alayım diye içerisinde sadece varistör olan prizleri almayın. Bazı firmalar 1TL'lik malzeme koyduğu prize 100TL fiyat çekebiliyor kanmayın. Ucuza kaçayım diye dandik ürün almayın. İçerisinde sigorta (termal/otomatik), kondansatör gibi bileşenlerin olmasına ve ürün kalitesine dikkat edin. Beklentilerinizi yüksek tutmayın. Akım korumalı prizin bilgisayarınızı tamamen korumadığını unutmayın.
e biz ne alıcaz ? o zaman

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
konusma baslat yapamadım da onerecegınız prız yok yanı hepsı aynı
Hayır. İşe yaramıyor demiyorum. Sadece yüksek gerilimden koruyor. Eğer şebekede problem var, elektrik dalgalanması ve kesintisi vs. varsa akım korumalı priz engellemez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UPS'nin çalışma mantığı nedir?
İki türe ayrılıyor:
on-line ve line interactive diye. Bunlar elektrik kesildiğinde bir süre kullanılan cihazın açık kalmasını sağlıyor. Bir nevi geçici güç kaynağı. Size cihazı güvenle kapatmanızı sağlıyor. Ayrıca içerisinde regülatörler bulunuyor ve elektrik dalgalanmalarında regüle ederek voltaj ve akımı belirli aralıkta tutuyor.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Hayır. İşe yaramıyor demiyorum. Sadece yüksek gerilimden koruyor. Eğer şebekede problem var, elektrik dalgalanması ve kesintisi vs. varsa akım korumalı priz engellemez.
ben de tam bu noktaya degınecektım sık sık elektrık gıdıyor bunun ıcın yapacak bır sey anladıgım kadarıyla

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
ben de tam bu noktaya degınecektım sık sık elektrık gıdıyor bunun ıcın yapacak bır sey anladıgım kadarıyla
Bunun için ups daha uygun. Bütçeniz varsa alın.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası