ALACAĞIM İŞLEMCİ ANAKARTIMA UYUMLU MU

ermis

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba, Ryzen 5 9600x işlemci alacağım. Güncel olarak ryzen 5 5600x kullanıyorum. MSİ A520M-A PRO anakart kullanıyorum. 9600x anakartıma uyum sağlar mı?

Ekran kartım Amd RX 9060XT 16GB darboğaz yapacağını zannetmiyorum. 5600x den 9600x e geçersem performans çok farkeder mi?

Uymaz ise düşük bütçeli hangi anakartı tavsiye edersiniz

Son düzenleme:
malasef o işlemci o anakarta uymaz :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

seninki am4 soket alacağın işlemci ise am5 soket hem rem hem anakartı değiştirmen gerekiyor çünkü am5 soket te ddr4 ram kullanılmıyor.
kısaca hem anakart hem ram değiştirmen gerekli

bütçeni söylersen sana uygun en doğru kombinasyonu yapa biliriz

Merhaba, Ryzen 5 9600x işlemci alacağım. Güncel olarak ryzen 5 5600x kullanıyorum. MSİ A520M-A PRO anakart kullanıyorum. 9600x anakartıma uyum sağlar mı?

Ekran kartım Amd RX 9060XT 16GB darboğaz yapacağını zannetmiyorum. 5600x den 9600x e geçersem performans çok farkeder mi?

Uymaz ise düşük bütçeli hangi anakartı tavsiye edersiniz
uymuyor am5e geçecekeseniz sistem ddr5 olacak yani ramlerde değişmek zorunda haberiniz olsun uygun anakart önerisi b650 m r olabilir çift m2 ssd slotu ve soğutucu bloğu var bence mantıklı bir seçim diğerlerine nazaran

Anakart alman gerekecek .. eğer ileride geliştirme yaparım diyorsan en az b650 serisi bir anakart almaya çalış.

Geri