Alaturka tuvalet mi, Alafranga tuvalet mi? :P

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

ASELS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
711
Hangisine sıçm*k daha sağlıklı, hadi yorumları alalım :D

Hep veletler mi böyle konular açacak, hadi biz de sağlık açısından değerlendirelim. Bakalım neler yazacaksınız...

Tarafını seç, oyuna başla. :)

2025-05-10_23-14.webp

Adını bilmiyorum ama çömelmeliyi daha sağlıklı diyorlar. Hem çok fazla ıkınma olmuyor, hem de bağırsakların açısı daha düzgün oluyormuş. Ben de hem diz hem de ayak bileğimde sıkıntı olduğu için kullanamıyorum ve aksi gibi her girdiğim iş yerinde bu tarz tuvaletler oluyor. :D

• Üzgün
Reaksiyonlar: Ascl
Bir de temizlik açısından da millet genelde alaturka tercih ediyor, alafranga tuvaletlerde temizlik sıkıntıları oluyormuş, en son Katar daki dünya kupasında da buna dikkat çekilmişti...

2025-05-10_23-23.webp

Murat abim gibi

Ekler

• Screenshot_20250429-212733_1.webp
    Screenshot_20250429-212733_1.webp
    51 KB · Hit: 64
Alışınca çok farketmiyor. Temizlik olarak dışarıda alaturka yoksa tuvaletimi yapmam genelde. Alafranga evde güzel fakat ev dışı pek uygun değil.

10 yaşıma kadar alaturka kullandım ve rahat hissediyordum. 10 yaşından itibaren alafranga kullanıyorum şimdi de rahat hissediyorum. Fakat arada sırada dışarıda alaturkaya oturunca eskiden nasıl rahat oturuyordum falan diye düşünüyorum. Bu yüzden artık alaturkadayken sanki üstüme sıçıcakmışım gibi hissediyorum.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri