Neler Yeni

Aldığım Akım Korumalı Priz işimi görür mü?

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Rauf Emir
Merhabalar,

Schneider akım korumalı priz almıştım. onu prize taktım sonra elimde olan 3'lü anahtarlı çoklu prizi, Schneider akım korumalı prize taktım. Üçlü prize ise PSU,Monitör ve hoparlörümü bağladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonraki zamanlarda PSU'm yandı gibi konu açmak istemediğimden sormak istiyorum Sıkıntı çıkarır mı

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
VeV
Benim de merak ettiğim konu bu

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat Tezel
Bence sağlıklı olmaz gibime geliyor. Konusu açıldı daha bu sabah birinin güç kaynağı patlamış, yani bu konuda biraz daha garantici olmak gerekiyor.

xRauf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Rauf Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence sağlıklı olmaz gibime geliyor. Konusu açıldı daha bu sabah birinin güç kaynağı patlamış, yani bu konuda biraz daha garantici olmak gerekiyor.
İlginç. 3 aydan beri Schneider kullanıyorum. Schneider'dan 3'lü çoklu prize bağlı ordan güç kaynağı ve monitörüme bağlı. Hala sıkıntı yaşamadım. Tabii bu sağlıklı mı bilemem, çoklu prizlerin fiyatu tuzlu olduğundan kullanmak zorunda kaldım.

elemin

80+ Bronze
Hocam öyle olsa zaten kimse akım korumalı prizin çoklusunu almaz o kadar para verip , tekli akım korumalıya üçlü takıp aynı korumayı sağlayamazsınız.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Tekin Ayber
Teknik özellikleri önemli, modeli nedir? Bilgisayarın çektiği güç max nedir?

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,877
İsim
Kerem
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Merhabalar,

Schneider akım korumalı priz almıştım. onu prize taktım sonra elimde olan 3'lü anahtarlı çoklu prizi, Schneider akım korumalı prize taktım. Üçlü prize ise PSU,Monitör ve hoparlörümü bağladım.

Sonraki zamanlarda PSU'm yandı gibi konu açmak istemediğimden sormak istiyorum Sıkıntı çıkarır mı

Önceden bu konuyu araştırmıştım. Bilgisayar parçalarını taktığın o son prizin akım korumalı olması gerekiyor. Onun dışındakilerin olmasına gerek yok ama ben yine de tüm prizlerimi akım korumalı kullanıyorum tercih olarak

Armi3067

80+ Bronze
6'li akim korumali prizim direk duvardaki prize bagli. Bu 6'li priz uzerinde ise bir tane regulatorum var monitorum bu regulatore bagli, bilgisayar ve diger kullandigim cihazlarim ise akim korumali prize. Bunun yaninda daire ici sigorta kutusunda ise voltaj sinirlayici var maksimum ve minimum voltaji ayarliyorum ayarladigim deger ve deger araliklari disina cikarsa dairenin elektrigini kesiyor. Yillardir da boyle kullandim ve kullanmaya devam ediyorum en sagliklisi son ev kullanicisi tarafindan yapilabilecek en basit koruma yontemi diye dusunuyorum.

Sizin aldigniz markada en iyi markalardan biridir. Evde o markanin 6 priz girisli ups bulunmakta.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
snop02
Merhabalar,

Psu daha önemlidir,
Psu iyi ise, korunma durumu diger psulara göre daha iyidir.
Benim psu 2014, benim bildiğim en az 3 sefer tek fazdan kurtardı vs..

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Tekin Ayber
Akım korumalı prizin teknik özelliklerini sormuştum..?

Bilgisayarın da toplam çekitiği max güç nedir?

Eğer akım korumalı priz kaliteli ve çip korumalı ise ve sen de yeterli kalınlıkta kaliteli kablo kullanıyorsan ve bilgisayarın da fazla akım çekmiyorsa sıkıntı çıkmaz. Fakat aşırı pahalı olan akım korumalı prizler hariç diğer bütün akım korumalı prizler sadece varistör ile çalışır veya aşırı çürük devre elemanları ile sadece vatandaşı kandırıp sömürmek içindir... Aldığın akım korumalı priz yerine en ucuzundan ups tavsiye ederdim ben.

Varistör şöyle bi şeydir:

2025-03-20_19-29.png

Gördüğün gibi sadece bu malzeme varsa içinde peş para etmez bir akım koruma prizine servet ödenmez...

Son düzenleme:

Armi3067

80+ Bronze
Akım korumalı prizin teknik özelliklerini sormuştum..?

Bilgisayarın da toplam çekitiği max güç nedir?

Eğer akım korumalı priz kaliteli ve çip korumalı ise ve sen de yeterli kalınlıkta kaliteli kablo kullanıyorsan ve bilgisayarın da fazla akım çekmiyorsa sıkıntı çıkmaz. Fakat aşırı pahalı olan akım korumalı prizler hariç diğer bütün akım korumalı prizler sadece varistör ile çalışır veya aşırı çürük devre elemanları ile sadece vatandaşı kandırıp sömürmek içindir... Aldığın akım korumalı priz yerine en ucuzundan ups tavsiye ederdim ben.

Varistör şöyle bi şeydir:

Alıntıyı görüntüle

Gördüğün gibi sadece bu malzeme varsa içinde peş para etmez bir akım koruma prizine servet ödenmez...
Tuncmatik oneriyorum peder her ne kadar merdiven alti desede markaya ic yapisini bildigimden guvenmistim yeterli derecede kalin kablolar, varistor ve sigorta mevcuttu icinde bir kart yapisi ile bence gayet iyi bir urun. Ekstra olarak UPS onceligi bence de ilk sirada olmali bu tarz prizlere nazaran cok daha iyi is gorecektir. Hatta bir makalede okumustum power supply testleri yapilirken akim korumali priz kullanmayiniz diye yuksek olasilikla bir sebebi vardir fakat sistem tam yukte bile psu'nun tamamini kullanmadigi icin ben gonul rahatligiyla anlattigim kombinasyonda kullaniyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Tekin Ayber
sigorta ve varistör etse etse 10-15 TL eder toplam, geriye ne kaldı ki siz o kadar para verip akım koruma yalanı ile bu tür cihazlara güveniyorsunuz...? en basit en ucuz ups bile sizi daha iyi korur bilgisayar açısından, bir yıldırım düşse, o devre sizi zarara uğratır.

Top Bottom