Hail Zimbabwe
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 363
Ben hiçbir şey anlamadım sorudan kardeşim kusura bakma
Çünkü iyiliği de kötülüğü de cennet ya da cehennemi düşünerek yapmazlar, yani iylik yaparsam cennette giderim o zaman iylik yapayım demez, iylik yapayım karşımdaki mutlu olsun der, bu düşünce yapılarını bir çok davranışlarında da görürsün, o yüzden bir çoğu cennette gitmek için uğraşmaz eğer hak ediyorsam giderim hak etmiyorsam gitmem diye düşünürler, bir çoğu için en önemlisi saydıklarından çok hak yememek, çalmamak, yardıma ihtiyacı olana yardım etmek, zulüm etmemek gibi şeyler.islamın şartlarını hepiniz bilirsiniz;
1- Kelime-i Şehadet getirmek,
2- 5 Vakit namaz kılmak,
3- Oruç tutmak ,
4- Zekat vermek,
5- Hacca gitmek.
Kutsal kitaba göre bu 5 şarttan herhangi birini dahi inkar eden kişi dinden çıkar, dolayısıyla müslüman da olamaz. Bununla birlikte Müslüman olmayan birisinin de dine göre cennete girmesi mümkün değildir. Peki merak ettiğim şey: alevilik inancına sahip insanlar ramazanda tutulan orucu kabul etmeyip, çoğu alevi günde 5 vakit namaz kılmıyor. Buna rağmen nasıl olur da aleviler cennete girebileceklerini düşünebiliyorlar?
Bunun sebebi alevilerin çok önceler dağlarda yaşaması olabilir. Birbirine duydukları kadarını aktarabilmişler böyle olunca da tutarsızlıklar oluşmuş.haliyle tam bir çorba durumda Alevilik.
Allah bilir cennete girip girmeyeceğini. Tamamen o kişiye bağlı zatenhristiyanlara göre müslümanlarda cennete gideceğini sanıyor
benim bildiğim kişinin özünde tek tanrı inancı varsa ve bu yolda adımlar atıyorsa müslüman olmasa bile cennete girme ihtimali var
nasıl olurda: Allah'ın belirlediği farzları inkar edip (dolayısıyla dini terk edip) cennete gidebileceklerini zannediyorlar? benim sormak istediğim buydu.
hayır giremez.hristiyanlara göre müslümanlarda cennete gideceğini sanıyor
benim bildiğim kişinin özünde tek tanrı inancı varsa ve bu yolda adımlar atıyorsa müslüman olmasa bile cennete girme ihtimali var
Aslında sakınca var. İkisi çok farklı şeyler. Aleviler, senin kitabına, yaratıcına, peygamberine, halifelerine, geçmişine inanırken ; hristiyanlar ise senin dinini, halifelerini, yaratıcına ters görüş oluşturur.dolayısıyla hristiyanlar ile alevileri ahiretteki statüleri açısından aynı kefeye koymamda bir sakınca yok. ancak bu düşüncem nedeniyle başta kendi babam olmak üzere bir çok insan tarafından reddediliyorum, büyük tepki alıyorum.
dikkat ettiysen ahiretteki statüleri açısından aynı kefeye koymamda bir sakınca yok demişim. evet bu doğru, müslümanlığa göre aleviler de hristiyan ve yahudiler gibi cennete giremeyecek.Aslında sakınca var. İkisi çok farklı şeyler. Aleviler, senin kitabına, yaratıcına, peygamberine, halifelerine, geçmişine inanırken ; hristiyanlar ise senin dinini, halifelerini, yaratıcına ters görüş oluşturur.
Bozuk Aleviler diye düzeltelim, hepsi böyle değil. Hatırlatayım:müslümanlığa göre aleviler de hristiyan ve yahudiler gibi cennete giremeyecek.
Kısacası genelleme yapamayız. Kesin cümlelerden mümkün mertebe sakınmak gerek. Her Alevi Müslümandır, cennete girebilir de diyemeyiz. Her Alevi kafirdir, cehenneme gidecek de diyemeyiz. Kişiye göre değerlendirmek gerek.
Diğerleri nasıl peki? Sahih hadislere de iman ediyorlar mı? Haramı haram, helali helal biliyorlar mı?Bozuk Aleviler diye düzeltelim, hepsi böyle değil. Hatırlatayım:
bana göre mezheplere göre değil kurana göre müslüman olmalıyız. Bi şarkı sözü vardı en yakın dostumun katli vacip sebebi alevi. Yani kan davalarını da haklı gibi gösteriyorlar.islamın şartlarını hepiniz bilirsiniz;
1- Kelime-i Şehadet getirmek,
2- 5 Vakit namaz kılmak,
3- Oruç tutmak ,
4- Zekat vermek,
5- Hacca gitmek.
Kutsal kitaba göre bu 5 şarttan herhangi birini dahi inkar eden kişi dinden çıkar, dolayısıyla müslüman da olamaz. Bununla birlikte Müslüman olmayan birisinin de dine göre cennete girmesi mümkün değildir. Peki merak ettiğim şey: alevilik inancına sahip insanlar ramazanda tutulan orucu kabul etmeyip, çoğu alevi günde 5 vakit namaz kılmıyor. Buna rağmen nasıl olur da aleviler cennete girebileceklerini düşünebiliyorlar?