gümrükte şuan benim 7-8 günde çıktıbenim kargo pttye ulaşmış ama hiç bir bilgi yok, kaç gündür aynı sadece tarihler değişiyor arada.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
sizde de durum böyle mi?
Sjnucm ücreti mi değişti noldu ki?
ben bunu 3.15TL'ye aldım, mantıken 3,15+0,63+0,75+8+0,70= 13,28 ödemem gerekiyor.gümrükte şuan benim 7-8 günde çıktı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Adım -1: Alınan ürün bedeli 100 TL.
Adım -2: Çin ürünleri için gümrük vergisi %20 yani 20 TL.
Adım -3: Özel Tüketim Vergisi %20, ürün bedeli ve gümrük vergisinin %20’si yani 24 TL.
Adım -4: Gümrük Sunum Ücreti yani 8 TL.
Adım -5: Damga Vergisi yani 0,70 TL.
Adım -6: 100 + 20 + 24 + 8 + 0,70 = 152,70 TL.
Sonuç: Yani; 100 liralık bir ürüne ödenecek vergi miktarı 52,70 TL'dir.
şöyle yazıyor
ürünün gerçek fiyatıysa dediğiniz doğru ama indirimli yani kupon vs öyle bir şeyse yineden ürünün gerçek fiyatından hesaplanır bende dediğm ürünü 3 tl ye aldım ama 50 tl vergi geldi gerçek fiyatıda 45 tl falan yani ürün fiyatı kadar vergi geldiben bunu 3.15TL'ye aldım, mantıken 3,15+0,63+0,75+8+0,70= 13,28 ödemem gerekiyor.
o zaman ben bu ürüne 244,32TL vergi ödeyeceğim, sanmıyorum ya o kadar olacağını olursa kapıyı açmam zaten. hele bi gümrüğe gelsin bakalım.ürünün gerçek fiyatıysa dediğiniz doğru ama indirimli yani kupon vs öyle bir şeyse yineden ürünün gerçek fiyatından hesaplanır bende dediğm ürünü 3 TL ye aldım ama 50 TL vergi geldi gerçek fiyatıda 45 TL falan yani ürün fiyatı kadar vergi geldi
3.15ürün fiyatı ne kadar
gerçek fiyatı
ben birde sipariş notuna şöyle bir yazı bırakmıştım, satıcı biraz ilgisiz galiba yapmışmıdır bilmiyorum ama;hocam kafa hesabıyla bir şey belli olmuyo çok karışık sistem dediğin gibi tr ye girsin orda zaten yazacak
170 civarı bir şeydi dandik bi kulaklık yani daha önce kes onudan alışveriş yapmıştım 20TL vergi çıkmıştı 3 lira verdiğim kulaklığa 50 lira vergi çıkarsa teslim almamgerçek fiyatı
Bu ekrana nereden ulaşıyoruzbenim kargo pttye ulaşmış ama hiç bir bilgi yok, kaç gündür aynı sadece tarihler değişiyor arada.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
sizde de durum böyle mi?
Bende kutuya bir dolar yazmasını istemiştim eski taktik işe yarıyordur umarımgerçek fiyatı
Mesaj otomatik birleştirildi:
ben birde sipariş notuna şöyle bir yazı bırakmıştım, satıcı biraz ilgisiz galiba yapmışmıdır bilmiyorum ama;
Alıntıyı görüntüle
"Ülkemde gümrük vergileri yüksek, bu yüzden faturaya düşük bir tutar yazarsanız sevinirim."
ship24'ten kargo kodunla sorgulama yapıyorsun, sayfanın altında ptt kodu veriyor oradan o kod ile sorgulama yapabilirsin.Bu ekrana nereden ulaşıyoruz
35-40TLye kadar sıkıntı yokta daha fazlası beni bozar170 civarı bir şeydi dandik bi kulaklık yani daha önce kes onudan alışveriş yapmıştım 20TL vergi çıkmıştı 3 lira verdiğim kulaklığa 50 lira vergi çıkarsa teslim almam