Neler Yeni

Allah(cc) neden kuranda biz diyor? ama sızlerın cevabını merak edıyorum

ömer 56

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
ömer faruk ellialtıoğlu
Allah(cc) kuranda biz diye hitab eder ben cevabını bılıyorum ancak başka insanların fıkrını almak ıstedım benım arastırdıgıma gore evrenı yaratırken meleklerınde şahıt olmasından dolayı *biz* diye hitab ediyor diye arastırdıgımda bu bılgıye ulastım

KAANT10X

80+ Bronze
Karşımızda tek bir kişi olmasına rağmen kendisine saygı sebebiyle siz diyebiliyoruz. Buradaki mantık da aynı şekilde. Ayrıca senin de dediğin gibi melekleri içine alan bir yaklaşım da söz konusu.
Ayrıca mukaddes kitabımızın Arapça dilinde inmesi sebebiyle farklı durumlar da söz konusu olabilir zaten ülkemizde çoğu inançsız insanın Kur'an ın bazı ayetlerini yanlış değerlendirmesi ve bazı ayetleri anlamlandırmamasının sebebi Arapça grameri. Bu yüzden bazı husular Türkçeye tam olarak çevrilemiyor. Buna da ayrıca değinmek istedim.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,824
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
hocam ona bakarsan kuranda yemin ediliyor. allah niye kendine yemin etsin? her şey çok açık değil mi sence? ben demeyip biz demesinin sebebinin melekler olduğu ne malum? allah mı söyledi?

melidoas6

80+ Silver
Allah(cc) kuranda biz diye hitab eder ben cevabını bılıyorum ancak başka insanların fıkrını almak ıstedım benım arastırdıgıma gore evrenı yaratırken meleklerınde şahıt olmasından dolayı *biz* diye hitab ediyor diye arastırdıgımda bu bılgıye ulastım
Umarım tek derdin bu olur.

JSezar

80+ Silver
konuda bir agnostik bir koyu dindar bir de ateist var.ortama bak pırıl pırıl :kekw:

ömer 56

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
ömer faruk ellialtıoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam ona bakarsan kuranda yemin ediliyor. allah niye kendine yemin etsin? her şey çok açık değil mi sence? ben demeyip biz demesinin sebebinin melekler olduğu ne malum? allah mı söyledi?
yemin etmek islamda çok buyuk bırşey Allahta soyledığı şeylerin ciddi oldugunu gercekten var oldugunu yemin ederek soylemiştir

Söylediğin şey doğru ve kesin bir bilgi değil. Farklı kaynakları da okursan farklı bilgilere de ulaşırsın. Ayrıca Kuran-ı Kerimin her yerin de biz ifadesi geçmez.

baronn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Barış kaplan
Allah tüm mülkün sahibidir. Dilediği zaman dilediği şey üzerine yemin eder. Yemin ederken haşa size mi soracak yemin edip edemeyeceğini?

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,326
İsim
Hakan
Tam çevrilemiyor diye saçmalık mı olur, koskoca Tanrı diğer dillere çevrilmeyen ve anlaşılmayan dilde mi gönderecek, hani her şey açık ve evrenseldi.
Mezhepler tam bir facia.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,567
İsim
Oğuz
Tamamen Arapça yazım ile alakalı bir şey. Onca Ayet arasında sadece ona takılmak saçma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,030,410
Üyeler
163,308
Son üye
gamerNotebookGU204364