Cidden Yazdığım cevabın Senin yazdıklarına karşılık olarak yazmadığımı farklı olarak sana yazdığım bir şey olduğunu Anlamadığını söyleme
Verdiğin cevap'tan belli Zaten kişiligin Normal'de cevap bile vermeyecektim'de neyse Sen git bir Morgan Freeman Bu tarz konularındaki görüşlerini az izle sonra gel konuşuruz
Birincisi, ilk arkadaşa yazdığın şeylerin saçmalığından ötürü sana yanıt verdim. Senin o arkadaşa sunduğun iddialardan biri şuydu: "Sadece etrafına bak ve düşün. Bunca madde, bunca mükemmel yaratılmış varlıklar, bunca yıldır düzenli işleyen habitat vs. Sence bunlar cidden şansa oluşmuş olabilir mi? Yani sence her şey birkaç bilimsel olayla oluşabilir mi? Cidden buna inanıyor musun ya?" şeklinde, saçma sapan bir yazı yazmışsın.
Ben de sana yanıt olarak, dünyanın senin için yaratılmadığını, özel olmadığını, senin oraya uyum sağlamak zorunda olduğunu ve bu sayede rahatça yaşayabildiğini söyledim. Diğer yazında ise şunu yazmışsın: "Emin ol, her zaman aklıma tuhaf sorular geliyor ama biliyorum ki ne yaparsam yapayım her zaman sonuç Tanrı’nın var olduğuna çıkıyor. Yani Tanrı yok deyip kendimizi avutarak tüm her şey serbestmiş gibi yapmanın bir manası yok. Çok sorgulama, ölümden sonra öğreniriz artık."
Bu yazına yanıt olarak da sorgulamaya yanlış yerden başladığını, önce inandığın kitabı okuyarak başlaman gerektiğini ilk yazımda söylemiştim zaten. Sen ise ona cevap olarak "Merak etme, Kur’an’ın baştan sona Türkçesini ve mealini okudum. (Herkesi cahil, kendini üstün görme)" diyerek, bu dediklerimi sana karşı aşırı ofansif bir tutum sergilemişim gibi algılayıp herkesi cahil gördüğümü iddia etmişsin. Normalde kimseyi cahil görmem ama senin aşırı duygusallığına ve cahilliğine veriyorum. Sana okuduğunu anlama linkini de inandığın kitabı baştan sona okuduğun halde arkadaşa böyle yanıtlar yazmandan ötürü atmıştım.
Bir de diğer yazın olan "Yani cidden sperm ile yumurta dediğimiz o mikroskobik düzeydeki şeylerin büyüyüp şekillenip dünyadaki en mükemmel/işlevli canlı konumuna rastgele geldiğini mi düşünüyorsun? Ne kadar mantıklı?" konusunda da şöyle bir yanıt vereyim: Sperm ve yumurta gibi mikroskobik hücrelerin birleşip bir canlıya dönüşmesi, biyolojik süreçlerle tamamen açıklanabilir. Bu süreçlerin karmaşık olması, bir yaratıcıya ihtiyaç duyulduğu anlamına gelmez; aksine, bu karmaşıklık doğa yasalarının uzun vadeli etkilerinin bir sonucudur. Ayrıca, insan vücudunun "mükemmel" olduğu iddiası tartışmaya bile gerek yok ama. Örneğin, göz yapımız ters bağlanmış bir retina nedeniyle kör nokta içerir. Omurgamız iki ayak üzerinde yürümeye evrimleştiği için sıkça sırt ağrılarına neden olur. Ayrıca, genetik hastalıklara yatkınlık gibi sorunlarımız da vardır. Eğer bir yaratıcı bizi mükemmel şekilde tasarladıysa, bu tür kusurların neden var olduğu sorusu cevaplanmayı bekler. Bu arada Morgan Freeman'ın bu tarz konular hakkındaki "görüşleri" mi dedin sen