Allah'ın bal arısıyla olan hatalı konuşması ?

Burada sanırım. Konuyu anlamak yerine komiklik, Şaklabanlik yapmak için yazıyorsunuz. İstediğine inan, Araştırmaktan korkma. Kafayı yemezsin. 👍🏻
Konuyu anlamak diyorsun.😀
Araştırmak diyorsun.😀

Şu hayatta kendini geliştirmek için hangi konunun araştırmasını anlayarak,mantık süzgecinden geçirerek yaptın anlatsana biraz?Ben sana dediğimi de dediğinide anlatırdım da şu kafada olan birisinin anlayabileceği alan şaklabanlık.😀

Konuyu anlamak diyorsun.😀
Araştırmak diyorsun.😀

Şu hayatta kendini geliştirmek için hangi konunun araştırmasını anlayarak,mantık süzgecinden geçirerek yaptın anlatsana biraz?Ben sana dediğimi de dediğinide anlatırdım da şu kafada olan birisinin anlayabileceği alan şaklabanlık.😀
OK.
Tartışmak, Fikrini veya düşüncelerini anlatmak istemiyor, olabilirsin. Önemli değil. Karşindaki kişiyi tanımadan önyargılı tavırlarınla zaten kendini çok güzel ifade ettin. Maalesef senle aynı fikirde olacağım. Senin seviyene inmeye veya çıkmaya gerek yok. Nasıl anlamak istiyorsan öyle anla.👏🏻

OK.
Tartışmak, Fikrini veya düşüncelerini anlatmak istemiyor, olabilirsin. Önemli değil. Karşindaki kişiyi tanımadan önyargılı tavırlarınla zaten kendini çok güzel ifade ettin. Maalesef senle aynı fikirde olucam. Senin seviyene inmeye veya çıkmaya gerek yok. Nasıl anlamak istiyorsan öyle anla.👏🏻
Şu konuşmandan bile kaç yaşında olduğun belli oluyor."Tartışamıyorum en azından, seviye,önyargı muhabbeti yapayım da belki en azından bir başarı olarak gördüğüm;sinir etmeyielde etmiş olurum."😂😂😂

Burada saçma sapan konuşacağını git araştırma yapmayı öğren.Cahil olmak suç değil uzun süre bu kafayla yaşamak suç.

Şu konuşmandan bile kaç yaşında olduğun belli oluyor."Tartışamıyorum en azından, seviye,önyargı muhabbeti yapayım da belki en azından bir başarı olarak gördüğüm;sinir etmeyielde etmiş olurum."😂😂😂

Burada saçma sapan konuşacağını git araştırma yapmayı öğren.Cahil olmak suç değil uzun süre bu kafayla yaşamak suç.

Aynen, Çok haklısın. Aferin sana.

Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaç ve insanların kuracakları kovanlardan kendine evler edin.
Sonra meyvelerin hepsinden ye de, rabbinin sana ilham ettiği yaylım yerlere gir,' diye emretti. (Nahl 68-69)

1= Bal arısı meyve yer mi arkadaşlar bu bilimsel olarak yanlış,polen ve nektar yerler sadece ?
2= Hadi diyelim ki bal arıları meyve yer, allah demiş ki bütün meyvelerden ye.Yahu istanduldaki bal arısı çilek yedikten sonra, 8200 KM ötedeki afrikaya gidip oradaki baobab meyvesini nasıl yiyecek ?
3= Ayrıca bal arısına kendine kovan edin demiş fakat,'bal arılarına emrediyorum' demeliydi.Tek 1 tane arı tek başına kovan inşa edemez ?
Sorun Kur'an'ın yanlış olması değil Allah'ın olmaması

“meyve” burada kaynak anlamında kullanılmış.Hani kuran apaçık bir kitaptı.Niye sürekli kelimeleri olması gereken anlamın dışında kullanıyor ve sürekli mecaz barındırıyor.Meyve kelimesi yerine kaynak dese daha sağlıklı olmaz mıydı sence.Ozaman hepsinden ye demicek kardeşim ''çeşit çeşit'' dicek ki insanların aklında kuşku kalmasın.Niye bütün sorulara hep orada mecaz var diyerek sıyrılmaya çalışıyorsunuz.Kuranın kendisi buyuruyor ki ben apaçık bir kitabım diye
Kuran apaçık ama arapça çok zengin bir dil....

Allah yoksa keyfinize bakın ne gerek var araştırmaya

Dostum burada konu açman, sen dahil kimseye fayda sağlamıyor. Gidip teolojiyi ele alan forumlarda falan bu tür konular açsan senin yararına olur. Seninki meraktan çıkmış konumda, burada insanlar sana mantıklı açıklama yapsa dahi ya o kişilere cevap vermiyorsun ya da elinden ne geliyorsa karşında ki kişinin argümanını çürümek için çabalıyorsun.

Kur'an'ın açık olduğunu düşünmüyorum bir ton çeviri ve tefsiri var açık olsaydı bir tane doğru olurdu.
Tamam burda tutum önemli. Örneğin bu arkadaş gibi her şeyi kötüye yorumlarsan dinden çıkmaman imkansız ve bu arkadaşın amacı kendi benimsediği fikirlerin başkaları tarafından onaylanmasını istemesi bunu duyunca rahatlayacak gibi.. ve çok boş konuşuyor bir tek kendisi çok akıllıymış gibi

Rabbin bal arısına şöyle vahyetti: Dağlardan, ağaç ve insanların kuracakları kovanlardan kendine evler edin.
Sonra meyvelerin hepsinden ye de, rabbinin sana ilham ettiği yaylım yerlere gir,' diye emretti. (Nahl 68-69)

1= Bal arısı meyve yer mi arkadaşlar bu bilimsel olarak yanlış,polen ve nektar yerler sadece ?
2= Hadi diyelim ki bal arıları meyve yer, allah demiş ki bütün meyvelerden ye.Yahu istanduldaki bal arısı çilek yedikten sonra, 8200 KM ötedeki afrikaya gidip oradaki baobab meyvesini nasıl yiyecek ?
3= Ayrıca bal arısına kendine kovan edin demiş fakat,'bal arılarına emrediyorum' demeliydi.Tek 1 tane arı tek başına kovan inşa edemez ?
Kardeş bal arısı ile muhabbet dönüyor bence sorgulaman gereken şey bu oradaki çelişki veya hata değil.

Uygunsuz davranış

Kendi kendine hikaye yazıyosun kanka.
1- meyve yer mi demişsin nektar yer demişsin. Nektar ne oluyor biliyormusun? Sence allah arıya elmayı al katur kutur ye mi demek istedi orada?
2- yani karşına çıkan bütün meyveleri ye demek istemiş.d (senin beynin kıt bence kanka bi psikoloğa falan görün)
3- 'insanların kuracakları kovanları kendine ev edin' yazmışsın ardından 1 arı kovan inşa edemez demişsin arı kovan inşa etmeyecek zaten insanların inşa ettiği kovanlara yerleşecek.( ciddi manada sen büyük özürlüsün kanka acilinden psikoloğa falan görün)

Uyarıldığı Halde Konuları yükselten Konu sahibinin Akıl sağlığı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,354
Üyeler
184,619
Son üye
Clash Royale Devi
Geri