Almak isteyen arkadaşlar için VXE (R1) Tecrübem

budala31

80+
Reaksiyon skoru
10
İyi özellikleri:
Yaklaşık 1 yıldır VXE R1 kullanıyorum ve genel olarak güzel bir mouse. Aldığımdan beri fiyatı 1600TL civarlarında geziyor gördüğüm kadarıyla. Fiyat performans bir mouse denebilir. Bir FPS oyuncusu olarak çoğu ihtiyacımı karşılıyor. Pil ömrü gayet yeterli. Hızlı şarj oluyor ve çabuk şarjı bitmiyor. Ayrıca ele güzel oturuyor. Ağırlık olarak da fiyatına göre çok iyi.

Kötü özellikleri:
Driver'ı ilk bakışta fena gözükmese de VXE gibi mouselardaki en büyük problem üreticilerinin driverlarını gerçekten çok kötü bir şekilde çevirmesi. Ayrıca driver yazılımları arasında bir standart da yok.
Modellerin gelişmişliğine göre farklı driver yazılımları kullanıyorlar ve hangi driver'ı indireceğinize dair kafa karışıklığı yaşayabiliyorsunuz.
Windows'taki driver'ının özellikleri ortalama bir mouse'a göre güzel. İşinizi hızlandıracak makrolar kullanabiliyorsunuz ve arayüzü genel olarak kullanıcı dostu denebilir.
Eğer benim gibi Arch Linux tarzı bir işletim sistemi kullanıyorsanız Desktop yazılımı native olarak Linux'da çalışmıyor. Web yazılımlarının Linux'da çalıştığını iddia etseler de ben hiçbir türlü çalıştıramadım. Direkt pairin işlemi buga giriyor gibi gözüküyor.
Dolayısıyla Windows kullanmıyorsanız yazılımı kullanırken sıkıntı yaşayabilirsiniz fakat Dual Boot ile Windows'a geçip yazılım ayarlarını mouse'a yükleyip Linux'ta rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.
Aynı çeviri sorunu websitesinde de var bu arada. Bazı adımları direkt Çince olarak bırakmışlar websitenin dili İngilizce seçili olmasına rağmen.
Tahmin edebileceğiniz gibi bu tarz problemler yaşadığınızda bir mail yoluyla yardım almanız ne kadar mümkün ondan şüpheliyim. Ben websitelerini çevirmedikleri için bu konuda da pek umutlanmadım.

Sonuç:
Kesinlikle alınabilir bir mouse. Aynı fiyat bandında Attack Shark'ın şarj istasyonlu olan versiyonunu da kullanabilirsiniz. Genellikle bu iki mouse arasında kalıyor herkes gördüğüm kadarıyla. Çok teknik detayına girmeden kullanım kolaylığı açısından aralarında pek fark olmadığını düşünüyorum. Sanırım ben aldığımda şarj istasyonlu olanı da aynı fiyattaydı. Onu almadığım için biraz pişman değilim değil. Arkadaşımdakini kullandığımda neredeyse aynı hissettirmişti.

VXE'nin diğer modelleri için de aynı fikrim geçerli. Aradaki fiyat farkına değer bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bütçenize göre karar verebilirsiniz tabi fakat VXE R1 tam ideal aralıkta gibi diğer modellerine kıyasla. Eğer bütçeniz varsa daha üst model mouse almak yerine çok daha iyi bir mouse pad ve ekstra skate almak daha mantıklı olacaktır. Özellikle FPS oyuncusuysanız farenin çok rahat kaydığını hissedebilirsiniz.

Ekstra olarak VXE mouselara uyumlu Obsidian Skate'lerden aldım. İyi bir mousepadiniz yoksa pek bir şey değiştirmiyor onu söylemeliyim.

Geri