Babaannem 40 yıldır Almanya'da yaşıyor çifte vatandaş,üvey dedem türk asıllı olmasına rağmen şuan sadece Alman vatandaşı babam zamanında Almanya'ya gitmiş fakat vatandaşlığı yok nasıl vatandaşlık alabiliriz bilen varsa yardımcı olabilir mi
çok uğraştırıcı bir iş mi bilgin var mı internetten araştırdım fakat bulamadımilk once babanin vatandasliga basvurmasi gerekiyor konsoloslukta sanirim baban aldiktan sonra sen ve diger ailen fertleri alabilir
Genel işleyiş aynı normal vatandaşlık için ne istiyorlarsa aynısını yapacaksın tek fark vatandaşlık için gerekli olan orada ki oturum süresi ya azalıyor ya da komple kalkıyor tam bilmiyorum Avrupa'da işleyiş nasıl ama her türlü Almanya anayasası ve dilini belli seviyede öğreneceksiniz.çok uğraştırıcı bir iş mi bilgin var mı internetten araştırdım fakat bulamadım
Say ağacı ile vatandaşlık mevzusu var diye biliyorum acaba şartları nelerdir bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsanız sevinirim benimde annemin babası 30 yıl almanyada çalıştı bi vesile ile bende vatandaşlık alabilir miyimBabaannem 40 yıldır Almanya'da yaşıyor çifte vatandaş,üvey dedem türk asıllı olmasına rağmen şuan sadece Alman vatandaşı babam zamanında Almanya'ya gitmiş fakat vatandaşlığı yok nasıl vatandaşlık alabiliriz bilen varsa yardımcı olabilir mi
üvey buyukbabam direkt ora doğumlu babaannem ve vefat eden dedem zamanında çalışmak için gidip kalmış hâlen orada yaşıyorlatBuyukbaba buyukanne üzerinden basvurman gerekiyor. Nufus mudurlugunden 4-5 evrak alip konsolosluga vermen gerekiyor. Birde orada mi doğdular?