Neler Yeni

Almanyadan ikinci el/sıfır teknoloji ürünü alıp burada satmak.

!Umut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Umut
Merhaba, forumda yeniyim.
Bir arkadaşım 8 Martta Almanya ya gidiyor, oradan ikinci el sitelerinden ve ya sıfır olarak bir kaç teknoloji ürünü alsa, "ekran kartı,laptop,airpods" tarzı küçük çaplı bir kaç ürünü euro bazında alıp buraya getirerek tekrar 2.el konumundan satılsa mantıklı ve karlı olur mu ?
Sınırdan tekrar Türkiye ye girerken problem olur mu ?

Sorularım ve merak ettiklerim bu kadar, bilgisi olup yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

mandog

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,268
İsim
Mertol
Olur tabi ama hangi ürünleri getirdiğiniz önemli. Almanyadan alınan cihaz yüksek ihtimalle alman klavye dizilişine sahip olacak ve garantisi trde yüksek ihtimalle geçmeyecek. Dolayısıyla buna değecek bir ürün ve buna değecek bir fiyata gelmesi lazım.

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Hakan Keser
Merhaba, forumda yeniyim.
Bir arkadaşım 8 Martta Almanya ya gidiyor, oradan ikinci el sitelerinden ve ya sıfır olarak bir kaç teknoloji ürünü alsa, "ekran kartı,laptop,airpods" tarzı küçük çaplı bir kaç ürünü euro bazında alıp buraya getirerek tekrar 2.el konumundan satılsa mantıklı ve karlı olur mu ?
Sınırdan tekrar Türkiye ye girerken problem olur mu ?

Sorularım ve merak ettiklerim bu kadar, bilgisi olup yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
"Birkaç" tane getiremezsin öyle. Öyle yapanlar çok oluyordu. reis sağolsun bug fix attı hemen. Belli bi sayının üstünde getirirsen ticarete girio. Vergisini veriyon sınırdan geçirirken . O zamanda bi kârın olmuyor.

!Umut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela aktif sistemimin işlemcisini yükseltmek istesem R5 5600 gibi bir işlemciyi de ikinci el olarak oradan tedarik etsek getirme açısında sorun olur mu peki

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Forumer Thor
Bizim Ülkede her şey Vergi Alıp Getirsen Bile Vergisini Seve Seve Ödeyeceksin .

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Birkaç parça şeyden birer adette ticari olarak değerlendirilip o şekil vergi ödemezsiniz belki ama ürünlerin toplam bedeli €430 geçtikten sonra gümrük vergisi zorunlu olacak her türlü.

Zealist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
Memet K.
olmaz. 2. el konumunda satılacak olan ürünler k
Mesela aktif sistemimin işlemcisini yükseltmek istesem R5 5600 gibi bir işlemciyi de ikinci el olarak oradan tedarik etsek getirme açısında sorun olur mu peki
hiç bir sorun olmaz getirebilirsin.

!Umut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
olmaz. 2. el konumunda satılacak olan ürünler k

hiç bir sorun olmaz getirebilirsin.
Almanya da ikinci el teknolojik ürünler satan sayfalar biliyor musunuz Türkiye de sarı site gibi mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim Ülkede her şey Vergi Alıp Getirsen Bile Vergisini Seve Seve Ödeyeceksin .
İkinci el tarafımda kendi ürünüm diyerek geçiremezmiyiz peki

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Forumer Thor
Almanya da ikinci el teknolojik ürünler satan sayfalar biliyor musunuz Türkiye de sarı site gibi mesela

İkinci el tarafımda kendi ürünüm diyerek geçiremezmiyiz peki
Bence Pek bir şey Değişmez Gibi

Sonuç Olarak Ülkeye Vergisiz Ürün Sokuyorsun :shy:

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,482
İsim
Kerem Çavuş
Gördüğüm kadarıyla en kârlı şeylerden biri ps5 getirip burda satmak veya takasa girmek

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Almanyadan bir arkadaşım IPhone 14 pro getirtti, Vergisini ve pasapota kayıt ettirme işlemleri için bir dünya para verdi. Türkiye fiyatlarına göre yine k@rı olduğunu söyledi bana. Yurt dışından elektronik ve değerli olan eşyaların tamamı vergiye dayalı getirilmekte. Bu bakımdan zor bir durum k@r etmek vs.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,614
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Almanyadan bir arkadaşım IPhone 14 pro getirtti, Vergisini ve pasapota kayıt ettirme işlemleri için bir dünya para verdi. Türkiye fiyatlarına göre yine k@rı olduğunu söyledi bana. Yurt dışından elektronik ve değerli olan eşyaların tamamı vergiye dayalı getirilmekte. Bu bakımdan zor bir durum k@r etmek vs.
14 pro getirdik bizde abdden gerçekten kaar oluyor ama trde garanti vs desteği olmuyor

!Umut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Umut
Evet ben de İphone 12 getirmiştim 3k iken yaptırmıştım kayıdını aslında ben gerçek bir kara geçmiştim. Bu durumu da en kötü bilgisayarıma update amaçlı işlemci felan getirtmek için kullanabilir miyim acaba

Top Bottom