Neler Yeni

Almanya'ya gitmek için aklıma takılanlar

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
arkadaşlar merhaba ben bu sene üni sınavına girecem varsayalım ki güzel sonuç geldi ve almanyadaki okul bunu kabul etti para konusunun sıkıntı olacagını sanmıyorum ve aklıma takılan soruda su ben almanca bilmiyorum onlarda üni öncesi almanca eğitimi veriyorlar mı aynı türkiyede oldugu gibi ...

Sir Cem T-oker

80+ Gold
veriyorlardır muhtemelen. olmazsa almanca kursuna gidersin

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

JATDAV2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
JATDAV
Dostum şu an bile Almanya'daki üniversitelere başvurabilirsin.
YKS'de ilk 5K içinde değilsen burslu yurtdışı hayalleri zor.
Almanya'da ise okuduğun bölüme göre değişir mesela otomativ sektörü almanca hazırlık verirken makine mühendisliğinde ingilizce hazırlıklar da mevcut.
Almanya'da üniversite okumanın bir artısı olduğunu düşünmüyorum sadece Türkiye'ye geri döndüğünde yurtdışında okumuş adam olmuş diyip göklere çıkartılırsın ama avrupalı biri için sıradan karşılanır. Polonya - Kanada gibi yerlerde üniversite okumak hem daha mantıklı hem daha ucuz.
Almanya'da çok türk olduğundan sığınacak yer bulursun elbet ama kişisel gelişim istiyorsan Almanya listenin üst sıralarında değil.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum şu an bile Almanya'daki üniversitelere başvurabilirsin.
YKS'de ilk 5K içinde değilsen burslu yurtdışı hayalleri zor.
Almanya'da ise okuduğun bölüme göre değişir mesela otomativ sektörü almanca hazırlık verirken makine mühendisliğinde ingilizce hazırlıklar da mevcut.
Almanya'da üniversite okumanın bir artısı olduğunu düşünmüyorum sadece Türkiye'ye geri döndüğünde yurtdışında okumuş adam olmuş diyip göklere çıkartılırsın ama avrupalı biri için sıradan karşılanır. Polonya - Kanada gibi yerlerde üniversite okumak hem daha mantıklı hem daha ucuz.
Almanya'da çok türk olduğundan sığınacak yer bulursun elbet ama kişisel gelişim istiyorsan Almanya listenin üst sıralarında değil.
kanka söylediğin dogruda ama zaten almanyaya gidersem diğer avrupa ülkelerine vizesiz bir şekilde çıkabilecem istedğim şehre istediğim ülkeye yerleşebilirim

JATDAV2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
JATDAV
kanka söylediğin dogruda ama zaten almanyaya gidersem diğer avrupa ülkelerine vizesiz bir şekilde çıkabilecem istedğim şehre istediğim ülkeye yerleşebilirim
Almanya'ya gitmesi kolay yapılır. Şu an kendi bölümünü hedefle sadece Almanya'ya çıkıcam diye dil eğitimi almaya kalkma ikisini aynı anda yapmak aşırı zor.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
sen kazanmayı garantile dil öğrenmek kolay iş
kanka almanyanın kuralı türkiyede 4 yıllık bölüm kazanmış olmam buda ilk 200 bin oluyor . dil öğrenmek nasıl kolay oluyor şubat gibi evrakları hazırlamaya baslıcam vs
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almanya'ya gitmesi kolay yapılır. Şu an kendi bölümünü hedefle sadece Almanya'ya çıkıcam diye dil eğitimi almaya kalkma ikisini aynı anda yapmak aşırı zor.
sayısal okuyorum , yazılım muhendisi olmak istiyorum . benim fikrim şöyle şartlı kabul alıp ilk almanyada dil eğitimi alacam sonrasında üniye devam edecem sadece aklıma takılan soru ise onlarda üni öncesi dil eğitimi veriyorlar mı

JATDAV2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
JATDAV
kanka almanyanın kuralı türkiyede 4 yıllık bölüm kazanmış olmam buda ilk 200 bin oluyor . dil öğrenmek nasıl kolay oluyor şubat gibi evrakları hazırlamaya baslıcam vs

sayısal okuyorum , yazılım muhendisi olmak istiyorum . benim fikrim şöyle şartlı kabul alıp ilk almanyada dil eğitimi alacam sonrasında üniye devam edecem sadece aklıma takılan soru ise onlarda üni öncesi dil eğitimi veriyorlar mı
Çok klasik şeyler istiyorsun, cidden hiçbir detaya girmemişsin ki.
Benim bildiğim Almanya nereden geldiğini göz etmeksizin 1 yıl zorunlu hazırlık veriyor bölüm diline göre.
200K sıralama yapıp Almanya'ya uçabiliyor olsak emin ol türk kalmaz.
Şu an mülteci sınıfında bir ülke olduğumuzdan her şey daha da zorlaştı.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
200k çok fazla. Önüne geleni almış gibi olur.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Çok klasik şeyler istiyorsun, cidden hiçbir detaya girmemişsin ki.
Benim bildiğim Almanya nereden geldiğini göz etmeksizin 1 yıl zorunlu hazırlık veriyor bölüm diline göre.
200K sıralama yapıp Almanya'ya uçabiliyor olsak emin ol türk kalmaz.
Şu an mülteci sınıfında bir ülke olduğumuzdan her şey daha da zorlaştı.
1 yıl zorunlu hazırlık dil için mı oluyor

200k çok fazla. Önüne geleni almış gibi olur.
googlede öyle yazıyordu hatta bazı siteler 4 yıllık bölümleride kabul ediyormuş

Top Bottom