Neler Yeni

Altyapı sorgulama sorunu

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
arkadaşlar sabah türk telekom aradı adsl taahhüt bitmesi yaklaşmış ve vdsl altyapı tamamlanmış ve aktif olmuş. istiyorsam 160 tl 100 mbps veya 130 tl ile 50 mbps internet alabilirmişim + verdikleri eski modem vdsl desteklemiyorsa modem vereceklermiş ve faturaya yansıtacaklarmış kaç ay ise bende düşüneyim dedim kapattım ve netspeet millenicom türknet altyapı sorgulaması yaptım hala adsl gözüküyorum sonra türk telekomu aradım sordum kesin vdsl aktif mi diye onlar evet bizim sistemde aktif gözüküyor ve isterseniz 1 güne bağlaya biliriz dediler ben tekrar düşüneyim dedim kapadım pahalı geldi bana 50 mbps için 130 tl. şimdi arkadaşlar bu altyapı sorgu siteleri ne zaman güncellenir tahmini bileniniz var mı?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
arkadaşlar sabah türk telekom aradı adsl taahhüt bitmesi yaklaşmış ve vdsl altyapı tamamlanmış ve aktif olmuş. istiyorsam 160 TL 100 mbps veya 130 TL ile 50 mbps internet alabilirmişim + verdikleri eski modem vdsl desteklemiyorsa modem vereceklermiş ve faturaya yansıtacaklarmış kaç ay ise bende düşüneyim dedim kapattım ve netspeet millenicom türknet altyapı sorgulaması yaptım hala adsl gözüküyorum sonra türk telekomu aradım sordum kesin vdsl aktif mi diye onlar evet bizim sistemde aktif gözüküyor ve isterseniz 1 güne bağlaya biliriz dediler ben tekrar düşüneyim dedim kapadım pahalı geldi bana 50 mbps için 130 TL. şimdi arkadaşlar bu altyapı sorgu siteleri ne zaman güncellenir tahmini bileniniz var mı?
Türk Telekom var diyorsa vardır hocam o altyapıyı çekenler onlar zaten.

OZAN J

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
OZAN TANKUŞ
Benim bildiğim 1 gün bile sürmüyor güncellenmesi. Bendede aynı sorun vardı. Türktelekoma gidip sitemizde internet var fakat alt yapı sorgulamada internet alt yapısı yok yazıyor dedım. Ardından 1 gün bile gecmedı butun sıtelerde alt yapınız vardır dıyor.

xxx78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Salih Akpınar
arkadaşlar sabah türk telekom aradı adsl taahhüt bitmesi yaklaşmış ve vdsl altyapı tamamlanmış ve aktif olmuş. istiyorsam 160 TL 100 mbps veya 130 TL ile 50 mbps internet alabilirmişim + verdikleri eski modem vdsl desteklemiyorsa modem vereceklermiş ve faturaya yansıtacaklarmış kaç ay ise bende düşüneyim dedim kapattım ve netspeet millenicom türknet altyapı sorgulaması yaptım hala adsl gözüküyorum sonra türk telekomu aradım sordum kesin vdsl aktif mi diye onlar evet bizim sistemde aktif gözüküyor ve isterseniz 1 güne bağlaya biliriz dediler ben tekrar düşüneyim dedim kapadım pahalı geldi bana 50 mbps için 130 TL. şimdi arkadaşlar bu altyapı sorgu siteleri ne zaman güncellenir tahmini bileniniz var mı?
Direk Türkneti Millenicom u arayıp sorsana bi

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Türk Telekom var diyorsa vardır hocam o altyapıyı çekenler onlar zaten.
onların sisteminde gözükmüyor diyorlar ilk adsl geçersiniz sonra vdsl geçiş yaparız diyorlar sitemlerinde gözükmediğinden
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim bildiğim 1 gün bile sürmüyor güncellenmesi. Bendede aynı sorun vardı. Türktelekoma gidip sitemizde internet var fakat alt yapı sorgulamada internet alt yapısı yok yazıyor dedım. Ardından 1 gün bile gecmedı butun sıtelerde alt yapınız vardır dıyor.
bakalım benimde yarın güncellerler belki

Direk Türkneti Millenicom u arayıp sorsana bi
sordum ilk adsl sonra vdsl geçersiniz diyor şuanlık

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
millenicome sizde vdsl yok adsl var dedi. şuan sade türk telekom vdsl hizmet veriyor bana öbürleri adsl diyor😂😂

Kadir_1987

80+ Silver
Çoğu firma Türktelekom altyapısını kullanır.
Düşündüğünüz firmayı arayın ve ekiplerinizi gönderin baksınlar ve eğer vdsl altyapım var ise sizin ile çalısmak istiyorum diyeceksiniz.
Ekipler mesai saatleri içerisin de bölgeniz de olduğun da gelip bakacaklar ve merkez ile teyitleşecekler ve siz de müşteri hizmetleri ile geriye kalan işlemlerinizi halledeceksiniz ;)

Son düzenleme:

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
Çoğu firma Türktelekom altyapısını kullanır.
Düşündüğünüz firmayı arayın ve ekiplerinizi gönderin baksınlar ve eğer vdsl altyapım var ise sizin ile çalısmak istiyorum diyeceksiniz.
Ekipler mesai saatleri içerisin de bölgeniz de olduğun da gelip bakacaklar ve merkez ile teyitleşecekler ve siz de müşteri hizmetleri ile geriye kalan işlemlerinizi halledeceksiniz ;)
türknet ve millenicom konuştum adsl önerdiler vdsl destekliyorsa sonra 3 gün ortalama kesinti ile geçiş sağlarız dediler. biz türktelekom altyapısı kullanıyoruz sizin şuan adsl gözüküyonuz dedi millenicom ekip yollamayacaklar yani şuan internet müşterisiyim diye

türk net genede ekip istiyorsam bakmaları için ve kurmak için 108 tl ücret istiyormuş ama altyapı desteklediği sitede gözükürse ve normal internet müşterisi olarak geçersem ekip yollamadıkları için ücret istemiyorlarmış

Son düzenleme:

Kadir_1987

80+ Silver
türknet ve millenicom konuştum adsl önerdiler vdsl destekliyorsa sonra 3 gün ortalama kesinti ile geçiş sağlarız dediler. biz türktelekom altyapısı kullanıyoruz sizin şuan adsl gözüküyonuz dedi millenicom ekip yollamayacaklar yani şuan internet müşterisiyim diye
O zaman 2-3 gün beklerim dersen benden size tavsiye.
Taahhütün bittiğin de ara ve gelmelerini söyle.
Dedikleri gibi 2-3 gün adsl takıl.
Ardından sisteme senin kaydını açtıkları için 2-3 güne kalmaz onların sistemine de vdsl bağlantın olduğu yansıyacaktır ve hemen gelip halledeceklerdir merak etme.
Ben senin acelen olduğunu düşündüğümden o şekilde bahsettim.
Biraz beklerim sorun olmaz dersen bu şekilde yap yönlendirmelerine gelme ;)
Ben türknet bağlattım 2.gün'ün akşamı gelip bağladılar.
Şimdiden güzel günler de kullan :)

Bu arada türktelekom'u ara ve benim altyapım şuan da 100 mbps'yi destekliyormu diye sor.
Ve ardından anlaşacağın firmaya ona göre 100 ya da 50 mbps bağlattır.
Yani altyapın 50 mbps destekliyor fakat sen 100 mbps aktif ettirirsen altyapın destekleyemediği için sürekli olarak bağlantın da kopmalar yaşayacaksın.
En sağlıklı mbps'yi ne kadar alabilirimin yanıtını alarak haraket etmeni öneririm.

Son düzenleme:

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
O zaman 2-3 gün beklerim dersen benden size tavsiye.
Taahhütün bittiğin de ara ve gelmelerini söyle.
Dedikleri gibi 2-3 gün adsl takıl.
Ardından sisteme senin kaydını açtıkları için 2-3 güne kalmaz onların sistemine de vdsl bağlantın olduğu yansıyacaktır ve hemen gelip halledeceklerdir merak etme.
Ben senin acelen olduğunu düşündüğümden o şekilde bahsettim.
Biraz beklerim sorun olmaz dersen bu şekilde yap yönlendirmelerine gelme ;)
Ben türknet bağlattım 2.gün'ün akşamı gelip bağladılar.
Şimdiden güzel günler de kullan :)
evet dediğin gibi taahhüt bitmesine 4-5 gün kala türknete başvurayım onlar halleder bir türlü

birde bazı arkadaşlar netspeed söyledi sizce türk net mi netspeed mi

Kadir_1987

80+ Silver
evet dediğin gibi taahhüt bitmesine 4-5 gün kala türknete başvurayım onlar halleder bir türlü

birde bazı arkadaşlar netspeet söyledi sizce türk net mi netspeet mi
Hatta istersen 120 tl ye kadar cayma bedelini karşılıyorlar ve bu 4-5 günlük taahhüt bitme süresinden de kazanmış olursun ;)
Yani beklememiş olursun ve biran önce gelir bağlantını yaparlar.

birde bazı arkadaşlar netspeed söyledi sizce türk net mi netspeed mi
Bunlar tamamen kişiye değil altyapıya bağlı hususlar.
Hepsi iyi fakat biri ucuz diğeri pahalı.
Altyapı aynı ve tek değişen muhitinizdeki ve binanıza gelen hat ;)

ceto95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
çetin pekdemir
arkadaşalar şimdi gıbır net ve millenicom mesaj attı artık vdsl hizmet alabilirmişim altyapı sorgusu yapınca vdsl gözüküyor ama türknet netspeed hala adsl gözüküyor böyle firmadan firmaya altyapı sorunu olur mu hepsi telekom altyapısı değil mi zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,677
Üyeler
168,976
Son üye
lifeberry
Top Bottom