Altyapımın değerlerinde internet hızı alamıyorum

Mente

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba herkese
Daha öncesinde Türk telekom kullanıcı idim ev interneti paketim 35mbps' e kadar olan vdsl paketi idi. Fakat hızım sürekli 18-19-20-22 aralarında seyrediyordu. Çeşitli operatörlerin sitelerinden altyapı sorgulaması yaptığımda alabileceğim max hız 68 olarak gösteriyordu.( turknet milenicom netspeed gigaspeed ) Bende Turknete geçip hızımın artmasını umdum. Fakat Turknete geçtiğim halde hızım hala aynı. İnternet sitelerinde hızım 68 gösterirken bana gelen hız min 15-16 max 22-23 şeklinde. Yan komşum Turk telekom kullanıyor ve wifilerine bağlandığımda 43-44 download hızlarını alıyorum. Turknette açtığım hız problemi desteğim 1 ayı geçti halen çözülemedi. Sizce port değişikliği sorunu çözer mi? Santralle aramda ki mesafe 170 metre olarak görünüyor. Yoksa tekrardan Turk telekom ile konuşup yeni üyelik alıp port değişikliği talebinde mi bulunmalıyım ne diyorsunuz?

Altyapıda çıkan değer teorik.
Yoğunluk, binaya ya da eve gelen kabloda sorun sizin değerleri etkiler.
Hat değerleri kötü ise alt. sorguda çıkandan düşük, iyi ise yüksek alabilirsiniz.
Hat değeerlerine bakmak lazım. Snr-hat zayıfla- hız yazan. Komşuda normal çıkıyorsa; sizin portta veya hatta sıkıntı olabilir.

Eve çekilen kabloyu değiştirebilirsiniz. Altyapı da çıkan değerler %99 tutmuyor. Ama komşunuz +40 alıyorsa sizde alabilirsiniz. Ayrıca modem arayüzüne girip "SNR margin" ayarinin değerini söylerseniz yardımcı olabilirim

Eve çekilen kabloyu değiştirebilirsiniz. Altyapı da çıkan değerler %99 tutmuyor. Ama komşunuz +40 alıyorsa sizde alabilirsiniz. Ayrıca modem arayüzüne girip "SNR margin" ayarinin değerini söylerseniz yardımcı olabilirim
söylediğin margin bu sanırım

Ekler

• web.webp
    web.webp
    28.4 KB · Hit: 27
Hat zayıflama var; düzeltebilirseniz hatta iyileşme olur, dengesizlik düzelebilir.

Snr Margin yüksek değil yani sınırlama yapmıyor. Kablo değişmek sorununuzu çözebilir. İleride kopma olursa snr margin ayarini 13-14 e yükseltebilirsiniz
Destek talebi açtım ama yavaş işliyor işlemler malesef. Bakalım kabloyu değiştirtebilirsem cevap olarak yazıcam tekrar.

Destek talebi açtım ama yavaş işliyor işlemler malesef. Bakalım kabloyu değiştirtebilirsem cevap olarak yazıcam tekrar.
Aylar sonra tekrardan selamlar yaz dönemi boyunca sorunum çözülmemişti sebebi de Türk Telekom saha ekiplerinin gelmeyişiydi. Geçen haftalarda tekrardan destek talebi açtım ve Turknet bir ekip yolladı eve gelip modemden sinyal gücüne bakıp isyanımda haklı olduğumu gördü sinyaller zayıftı. Muhtemelen kablolarda kesikleri var tarzında bir cevap aldım. Santralden bana gelen kabloda problem olmuş olabilir dedi. 3-4 gün sonrasında Türk telekomdan ekip gelip santralde birkaç işlem yaptı internetim anlık kesilip geldikten sonra 18-19 olan download hızım 45-50 arasına yükseldi. Hiç yoktan iyidir diyelim.

Geri