rafetsunal
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 158
- İsim
- Rafet Sunal
Arkadaşlar şöyle bir problem var. Bilgisayara aniden görüntü gelmeyi kesti ve biraz inceledikten sonra işlemcimin birkaç pinini yamulttuğumu gördüm, bilgisayarcı tanıdıkta düzeltip geldim, kurdum ve açıldı. Sonrasında ise bir daha gitti, bir daha gitti ve şimdi bir daha gitti. Genelde hemen açılıyordu ama şimdilik 1 günü devirdi ve hala açılmadı. Pazartesiye kadar bekliyeyim diyorum yine olmazsa AM5 sistem dizeyim diyorum. İşte sorun da burada. Eğer sistemi tekrar çalıştırabilirsem ekran kartıma 2.el olarak upgrade düşünüyordum misal 3080 TI-6900XT. Ama çalıştıramazsam ki çalışacak gibi değil (sorunun nerede olduğunu çözemiyorum hala) ekran kartı durumunu yaza bırakıp, AM5 sisteme geçeyim diyorum geleceğe yönelik olması açısından.
Aklımda anakart, işlemci ve ram olarak bunlar var ve toplam olarak 11bin TL tutuyor. Bu konuya siz ne düşünüyorsunuz bir de sizden bir akıl alayım, ne yapmalıyım karar veremiyorum yine.
Not: Monitör ve sıvı soğutmayı yeni aldım o yüzden onlara ihtiyacım yok.
Güncel sistem:
Aklımda anakart, işlemci ve ram olarak bunlar var ve toplam olarak 11bin TL tutuyor. Bu konuya siz ne düşünüyorsunuz bir de sizden bir akıl alayım, ne yapmalıyım karar veremiyorum yine.
Not: Monitör ve sıvı soğutmayı yeni aldım o yüzden onlara ihtiyacım yok.
Güncel sistem:
- Anakart: B550M Mortar.
- Ekran kartı: Galax 3060 Ti.
- İşlemci: R5 5600.
- RAM: 2x8 3200MHz.
- PSU: High Power 600W +80Gold
- Sıvı soğutma: LS520.
Son düzenleme: