AM5’e Geçiş Tavsiyesi

coldwell

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
20000
Merhabalar,
Şu anda kullandığım sistem:
  • Anakart: MSI B450M Dragon
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz Dual Channel
  • Ekran Kartı: RTX 4060 Ti (8GB)
Sistemi genel olarak oyun odaklı kullanıyorum. 1080p ve 1440p çözünürlükte çoğu oyunda performansım fena degil ama eski parcalarimi satip AM5'e geçerek hem daha güncel bir altyapıya hem de ileride daha güçlü işlemcilere geçiş imkânına sahip olmak istiyorum. Ayrica guncel bir anakarta gecmeyi istiyorum, uzerinde type c cikisi olan usb 3.2 cikislari olan ve 1den fazla m2 slotu olan bir anakart istiyorum. Almayi dusundugum anakartta 3 adet m2 slotu var ve bende de suan 3 tane m2 var 1 adet 1tb onu suan sistemimde kullaniyorum 2 adet de 500gb var fakat onlari kullanamiyorum. Eskiden laptoptan soktugum ve aldigim sistemde gelen 500gb bos bir sekilde duruyor onlari da takip para harcamadan 2tb depolamam olsun istiyorum.

Geçmeyi düşündüğüm yeni sistem bileşenleri:
  • Anakart: GIGABYTE B650 EAGLE
  • İşlemci: Ryzen 5 9600X
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32
Sizce bu geçiş mantıklı mı? yoksa farkli bir anakart veya islemci onerir misiniz?
Uzun vadeli yatırım açısından siz olsanız böyle bir yükseltmeye gider miydiniz?

Yorumlarınızı, deneyimlerinizi ve onerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhabalar,
Şu anda kullandığım sistem:
  • Anakart: MSI B450M Dragon
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz Dual Channel
  • Ekran Kartı: RTX 4060 Ti (8GB)
Sistemi genel olarak oyun odaklı kullanıyorum. 1080p ve 1440p çözünürlükte çoğu oyunda performansım fena degil ama eski parcalarimi satip AM5'e geçerek hem daha güncel bir altyapıya hem de ileride daha güçlü işlemcilere geçiş imkânına sahip olmak istiyorum. Ayrica guncel bir anakarta gecmeyi istiyorum, uzerinde type c cikisi olan usb 3.2 cikislari olan ve 1den fazla m2 slotu olan bir anakart istiyorum. Almayi dusundugum anakartta 3 adet m2 slotu var ve bende de suan 3 tane m2 var 1 adet 1tb onu suan sistemimde kullaniyorum 2 adet de 500gb var fakat onlari kullanamiyorum. Eskiden laptoptan soktugum ve aldigim sistemde gelen 500gb bos bir sekilde duruyor onlari da takip para harcamadan 2tb depolamam olsun istiyorum.

Geçmeyi düşündüğüm yeni sistem bileşenleri:
  • Anakart: GIGABYTE B650 EAGLE
  • İşlemci: Ryzen 5 9600X
  • RAM: Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32
Sizce bu geçiş mantıklı mı? yoksa farkli bir anakart veya islemci onerir misiniz?
Uzun vadeli yatırım açısından siz olsanız böyle bir yükseltmeye gider miydiniz?

Yorumlarınızı, deneyimlerinizi ve onerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
stabil olan en iyi değer 6000 cl30 hocam fazlasını önermem gerekte yok bence 9600x alacağıma ya 7800x3d ye zorlardım ya da 7500f alırdım hazır sistem olmadığından o işlemciyi tercih etmezdim anakart okey 3d işlemci içinde yeterli

Benzer geçiş sürecindeyim gözlemlerimi paylasmak istiyorum.
Oyun içinse 9600x nerdeyse ayni performanslari sagliyor 7500f ile gereksiz.

Eklediğin anakartta çift m2 destegi var mi bilmiyorum ama ben asus b650m R alacagim cift m2 şimdi olmasa bile ilerde ihtiyaç olacaktır.

Patriot ramlerin 6000mhz cl30 değerli olanları daha iyidir diye düşünmekteyim ayrıca.

Bunlar benim son bir aylık sorarak izleyerek gözlemlediklerim yanlış/hatalı olabilir.

Benzer geçiş sürecindeyim gözlemlerimi paylasmak istiyorum.
Oyun içinse 9600x nerdeyse ayni performanslari sagliyor 7500f ile gereksiz.

Eklediğin anakartta çift m2 destegi var mi bilmiyorum ama ben asus b650m R alacagim cift m2 şimdi olmasa bile ilerde ihtiyaç olacaktır.

Patriot ramlerin 6000mhz cl30 değerli olanları daha iyidir diye düşünmekteyim ayrıca.

Bunlar benim son bir aylık sorarak izleyerek gözlemlediklerim yanlış/hatalı olabilir.
var hocam çift m2 desteği ve soğutma bloğu daha büyük o yüzden tercih edilebilir sizin seçitğiniz anakartta geyet yeterli sadece ufak bir tavsiyem olabilir fiyatları hala yakın mı bilmiyorum ama m r modeline göre m k modelinde ssd blok sooğutucu da vardı eğer fark ufak bir miktarsa m k alın derim

var hocam çift m2 desteği ve soğutma bloğu daha büyük o yüzden tercih edilebilir sizin seçitğiniz anakartta geyet yeterli sadece ufak bir tavsiyem olabilir fiyatları hala yakın mı bilmiyorum ama m r modeline göre m k modelinde ssd blok sooğutucu da vardı eğer fark ufak bir miktarsa m k alın derim
Dün bir arkadas daha önerdi eskisi gibi fiyatlari yakin degil maalesef bu yüzden R modelden karar kildim daha alamadim maalesef hala arastirma surecindeyim aslinda yukarda belirttigim parcalara 5060 ti 16GB ekleyerek kullanmayi dusunuyorum.Dediğim gibi hala planlama asamasindayim bu sekilde 45K yapiyor parcalarim kasasi ile birlikte umarim zamlanmaz.

Dün bir arkadas daha önerdi eskisi gibi fiyatlari yakin degil maalesef bu yüzden R modelden karar kildim daha alamadim maalesef hala arastirma surecindeyim aslinda yukarda belirttigim parcalara 5060 ti 16GB ekleyerek kullanmayi dusunuyorum.Dediğim gibi hala planlama asamasindayim bu sekilde 45K yapiyor parcalarim kasasi ile birlikte umarim zamlanmaz.
Anladım hocam fark açıldıysa değmez ekran kartını ikinci el daha düşük bir model alıp 3d işlemciye yönelirdim ben olsam sonrada istediğim yeni nesil ekran kartını takardım sonuçta işlemcim çok güçlü ve besleyebilir bir durumda olurdu

Anladım hocam fark açıldıysa değmez ekran kartını ikinci el daha düşük bir model alıp 3d işlemciye yönelirdim ben olsam sonrada istediğim yeni nesil ekran kartını takardım sonuçta işlemcim çok güçlü ve besleyebilir bir durumda olurdu
İlk defa böyle bir sistem toplamanın getirdiği heyecanla 2. El işine girmek istemiyorum maalesef.Tesekkür ederim kiymetli düsüncelerin ve vaktin için.

9700x veya 7800x3d almaya çalışmalısın gerekirse bütçe artır. Bu bileşenlerin içinde önemli parça işlemci. Rami 16 gb alıp sonradan aynı model 16 gb daha ekleyebilirsin. Seçtiğin anakart pahalı, anakart modelini düşürebilirsin f/p için. Anakarttaki Type-C girişi vs. çokta mühim olmayan şeyler en kötü bir dönüştürücü ile halledersin. Her zaman Type-C ve Usb 3.2'ye ihtiyaç duymazsın. Dediğim gibi bunları dönüştürücü veya harici hublar ile çözersin. Ama işlemciyi aldığın fps ve performansı artıramazsın. Önemli olan şey perfomanstır. Yinede kendi tercihin dilersen işlemciden kısıp anakartta belirttiğin özellikli bir sistem kombinasyon yaparsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,388
Üyeler
183,111
Son üye
kereviz
Geri