Neler Yeni

Amazon Japonya Ekran Kartı İadesi Hakkında

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
İade reddedilirs
Sorularını cevaplayayım:

1- Evet, ödersin. Ben geçen Mayıs gibi iade etmiştim, yaklaşık 1400-1500 TL tutmuştu. Kargo ücretini sana geri ödüyorlar ama şöyle: 12.000 Japon Yeni kredi kartına yatırıyorlar, üstünü hesabına hediye çeki olarak tanımlıyorlar. Örnek: 1500 TL ödedin, 12.678 Yen yapıyor, 12.000 Yen (1419 TL) kredi kartına geri yatırıyor. 678 Yen, hesabına hediye çeki olarak tanımlıyor.

2- Tüm tutarı yani 88.400 Yen'i iade ediyorlar. Tabii ödeme yaptığın gün ve iade aldığın gün arasında kur farkı yansıyor. İade ekranında zaten sana önceden ne kadar iade edileceğini belirtiyor. Kontrol amaçlı şimdide bakabilirsin.

e ne oluyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan Karaman
Evet denedim sonuç aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim hocam sorularıma cevap oldunuz, kargo ücretini ödedikten sonra bir talep oluşturdunuz mu yoksa iade tamamlandığında kendileri mi yatırdılar?
Rica ederim hocam. Kendileri otomatik yatırmıyor, sizin e-posta ile kredi kartı slip veya fatura görseli iletmeniz gerekiyor. Durum değişmiş midir bilmiyorum ama sanmıyorum. Siz yine de canlı sohbet ile veya "[email protected]" e-posta adresi ile bir görüşerek kargo ücreti iadesi için bir teyit alın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İade reddedilirs

e ne oluyor?
Satıcısı Amazon olan ürünlerde iadenin reddi durumu ile hiç karşılaşmadım, müşteri memnuniyetleri üst düzey. İade süresi içinde, iade sayfasında yer alan nedenlerden dolayı ürünü eksiksiz iade ettiğiniz sürece sorun yaşamazsınız.

Gorfo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Gorfo gorfo
Merhabalar,

03.01.2022 Tarihinde Amazon Japonyadan MSI 6600XT Gaming X model ekran kartımı teslim aldim.Bu kart gümrük vergileri vs her şey tahil toplam 88,400 Japon Yenine denk geldi. Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum fakat çok memnun kalamadım ve Amazonun 1 ay içerisinde iade seçeneğinden faydalanmak istiyorum fakat zarar etmemek için size danışmak istedim.

(Amazon.jp satıcısından alınmıştır)
1.İade Talebi Oluşturduktan sonra ürünü DHL kargoya sistemin bize verdiği Çıktı ile teslim ederken Herhangi bir gönderi ücreti öder miyim?
2. Ürünü iade ettikten sonra İade Tutari Komple Toplam tutar yani 88,400 yen mi oluyor yoksa gümrük vergisi, taşıma ücretini düşüp sadece ürün bedelini mi iade ediyorlar?

Daha önce Amazon Japonyadan Ekran kartı vb ürün iade eden forum üyeleri varsa cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Vergisiz kargosuz kaç yen yazıyordu hocam

ekinox122

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ekim
Arkadaşlar durum güncellemesi için yazıyorum.
Dün Ümraniye DHL kargo şubesine gittim Amazon Japonya'nın sitesinden yazdırdığım barkodlu çıktılar ile görevliye teslim ettim kutuyu görünce en az 2-3 bin tl tutar bilginiz olsun dedi, bizde kutuyu olabildiğince küçülttük ekran kartının kendi kutusu kadar bir boyuta getirdik 2. kutuyu ve ona rağmen 3.125TL tuttu. Ödeme için makbuz aldım bana takip numarası ve toplamda 2 adet makbuz verildi şuan 1. gün ve kargo Germany Liepzigde görünüyor tahmini olarak 04 Şubatta teslim edilecek. Detayları tekrardan yazacağım. Ek olarak amazon japonya ile görüşme sağladım gönderi ücretini tamamen ödeyeceklerini mailde söylediler fakst şöyle bir durum var yukarıda arkadaşımızın yazdığı gibi kargo ucretinin 12,000 yen kadar olan kısmını kredi kartına iade ile beraber yaptırıyorlar 12,000yen den fazla ise kalan tutarın yen karşılığını amazon japonya hesabınıza puan olarak ekliyorlar. Ürün iade olduktan sonra makbuzunu Atmamı istediler şimdilik onu bekliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,383
Üyeler
167,969
Son üye
mrtgzmn98
Top Bottom