Neler Yeni

Amd 5 3600 oc yapma

Wanheda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hüseyin SAVAŞ
Beyler benim amd 5 3600 işlemcimi oc yapmak istiyorum ama doğru düzgün bir Bilgi bulamadım yapılıp yapılamayacağınıda bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim

KafasıMeşgul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
454
İsim
Yusuf
Beyler benim amd 5 3600 işlemcimi oc yapmak istiyorum ama doğru düzgün bir Bilgi bulamadım yapılıp yapılamayacağınıda bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim
hocam gerek yoksa zevk için yapacaksanız hiç girmeyin boşverin soğutucu iyi değilse.

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
amd nin tüm işlemci lerine o.c yapılıyor ancak anakart ve soğutman nedir stock soğutucu mu var?

Wanheda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hüseyin SAVAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zevk için değil zorunluktan

Emre Baş

80+ Gold
Stok soğutucu var ise hiç sağlıklı olmaz ve OC yapmanız gereken durum var ise yapın yoksa mantıksız bir işlem bence

Wanheda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hüseyin SAVAŞ
COOLER MASTER MasterLiquid ML240L RGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
MSI X470 GAMING PLUS MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI ATX Anakart

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Cem Demirkaya
Yeterli verim alıyorsan yapmanı tavsiye etmem, işlemciyi zorlamanın bir anlamı yok. Yapmak istersen soğutucu gayet iyi, yapmanda bir sakınca olmaz.

Wanheda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hüseyin SAVAŞ
Yeterli verim alıyorsan yapmanı tavsiye etmem, işlemciyi zorlamanın bir anlamı yok. Yapmak istersen soğutucu gayet iyi, yapmanda bir sakınca olmaz.
Tam olarak nasıl yapılır internet doğru düzgün tam anlamıyla anlatan bir yer göremedim

PhanTomX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Sefa
şöyle biraz mhz verip sistemi yeniden başlat windows açılıyor ise bir süre kullan mavi ekran vermiyorsa bir süre stres testine sokup 12 18 saat full yükte çalıştır eğer herhangi bir sorun yoksa bu süre uzatılabilir sana kalmış sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsin eğer mhz arttırdık tan sonra mavi Ekran yiyor isen biraz voltaj verip tekrar denemen eğer voltaj verdiğin halde tekrar yiyor isen MHz düşür böyle deneyerek yapabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Cem Demirkaya
Tam olarak nasıl yapılır internet doğru düzgün tam anlamıyla anlatan bir yer göremedim
Youtube üzerinden MSI anakartlarda O.C. yapımına bakabilirsin, geneli aynı olmakta zaten. Kendim söylemek isterdim ama kartın BIOS bölümüyle bir fikrim yok. Videolar üzerinden adım adım yapabilirsin.

Wanheda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Hüseyin SAVAŞ
Youtube üzerinden MSI anakartlarda O.C. yapımına bakabilirsin, geneli aynı olmakta zaten. Kendim söylemek isterdim ama kartın BIOS bölümüyle bir fikrim yok. Videolar üzerinden adım adım yapabilirsin.
Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

şöyle biraz mhz verip sistemi yeniden başlat windows açılıyor ise bir süre kullan mavi ekran vermiyorsa bir süre stres testine sokup 12 18 saat full yükte çalıştır eğer herhangi bir sorun yoksa bu süre uzatılabilir sana kalmış sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsin eğer mhz arttırdık tan sonra mavi Ekran yiyor isen biraz voltaj verip tekrar denemen eğer voltaj verdiğin halde tekrar yiyor isen MHz düşür böyle deneyerek yapabilirsin
Bi denerim teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,631
Üyeler
167,690
Son üye
mootje.61
Top Bottom