Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD 5600 ısınıyor 1 ram takınca 65 derece yük altında, 2 ram 90-95 ne yapmalıyım

Xmetw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mete
Sistemde her şey doğru montelenmiştir. Ramlerden 1 tanesini çıkarınca AMD 5600x işlemci yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Bu durumla daha önce hiç karşılaşmamış sizce ne yapmalıyım.

Schrifd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yaşar Tunahan GEYİK
Sistemde her şey doğru montelenmiştir. Ramlerden 1 tanesini çıkarınca AMD 5600x işlemci yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Bu durumla daha önce hiç karşılaşmamış sizce ne yapmalıyım.
Ramlar farklı frekanslarda çalışıyor olabilir mi hocam bios menüsünden kontrol etsenize

Tuncpy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Tuncay
Sistemde her şey doğru montelenmiştir. Ramlerden 1 tanesini çıkarınca AMD 5600x işlemci yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Bu durumla daha önce hiç karşılaşmamış sizce ne yapmalıyım
Frekansları bi kontrol et

Xmetw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
uyumluluk olarak uyumlu mu? birbirine aynımı herseyi cpuz den kontrol edebilirsin
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Ramim bu farklı 2 ram markasın kullanmıyorum uyumludur heralde şuanda PC bi bildiğimdedr bakamıyorum maalesef

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Muhammet Kürkçü
Hocam bence işlemci montajında yada termal macunda bir problem var. Stok soğutucu ile bile biraz yüksek bir sıcaklık. Ram mevzusunu gelirsek. Muhtemelen 2x8 ram kullanıyorsunuz. Ramlarden birini çıkarınca sıcaklığın düşmesinin nedeni ise 8gb ram ile sistem tam performansında çalışmadığından işlemciye yük binmiyor bu yüzden 2 ram ide taktığınızda sıcaklık uçuyor.

Xmetw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mete
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pc
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
Ramim bu farklı 2 ram markasın kullanmıyorum uyumludur heralde şuanda PC bi bildiğimdedr bakamıyorum maalesef
PC bende değil bi bildiğim arkadaş var onda o bakıcak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bence işlemci montajında yada termal macunda bir problem var. Stok soğutucu ile bile biraz yüksek bir sıcaklık. Ram mevzusunu gelirsek. Muhtemelen 2x8 ram kullanıyorsunuz. Ramlarden birini çıkarınca sıcaklığın düşmesinin nedeni ise 8gb ram ile sistem tam performansında çalışmadığından işlemciye yük binmiyor bu yüzden 2 ram ide taktığınızda sıcaklık uçuyor.
Hocam sıvı soğutmalı hali bu

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Muhammet Kürkçü
Hocam stres testindemi oluyor o sıcaklık yoksa oyundamı?

Xmetw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mete
Termal macunu yeniledim 1 ay önce fln ama sıcaklıklarda bi değişim yok

Hocam stres testindemi oluyor o sıcaklık yoksa oyundamı? Oyunda 95 lerde stres testinde biraz daha yüksek

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Muhammet Kürkçü
Termal macunu yeniledim 1 ay önce fln ama sıcaklıklarda bi değişim yok
Hocam eğer doğru montajladığınıza %100 eminseniz sorun tahmin edersinizki sıvı soğutmada.

Xmetw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Mete
Hocam stres testindemi oluyor o sıcaklık yoksa oyundamı?
Valorant forza horizon 5 ye ilk girdiğimde menüde 83 civarı ama oyuna girince (10dk) 95 leri görüyor

Hocam eğer doğru montajladığınıza %100 eminseniz sorun tahmin edersinizki sıvı soğutmada.
Hocam sıvı soğutmada sorun olsa bile neden tek Rami takınca yük altında 65 dereceyi geçmiyor onu anlayamadım

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
985
İsim
Muhammet Kürkçü
Hocam tek ram ile stress testi yaptığınızda sonuçlar nasıl oluyor

Top Bottom