Amd driver çökmesi son zamanlarda yaşayan var mı?

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,217
Cs-go da aniden ekran karardı bi süre kasa çalışmaya devam etti ama sonra kasa kendine restart attı. Ramlerin bi tanesini söküp pc yi açtım occt testi yapayım dedim opengl 2.0 yok hatası vs verdi yani driver sanırım kendini silmişti. DDU ile driverı silip tekrar yükledim sonra 2. ramide geri takıp xmp'yi tekrar aktif ettim şu an sıkıntı yok ama son zamanlarda sürekli bunları yaşıyorum rx6700xt ile arkadaşımda rx6600xt var o da aynısını yaşıyor, eskiden bende de rx6600xt vardı onda da aynı muhabbet vardı. Beni bıktırdı şahsen bu durum. Yaşayan var mı?

6700 de bu sorun daha once olmustu bu amd de yazilim stabil olmamasindan kaynaklanabiliyor yada karti sök tak yapinca duzelebiliyor. Driver silinmesi oluyor yada kapanma bunu kart sok tak driver yukleyip cozebiliyorsun

6700 de bu sorun daha once olmustu bu amd de yazilim stabil olmamasindan kaynaklanabiliyor yada karti sök tak yapinca duzelebiliyor. Driver silinmesi oluyor yada kapanma bunu kart sok tak driver yukleyip cozebiliyorsun
Hiç sökmeden tek ram ile sistemi açıp xmp kapalı iken ddu ile driverı silip tekrar yükleyince düzeldi zaten şuan için ama büyük rezillik canımı sıkıyor artık. Canavar gibi ekran kartı ama driverlarını nasıl hala düzeltmemeyi başarıyorlar anlamıyorum. Occt opengl 2.0 hatası verince driverın kendisini sildiğini anladım zaten. Arkadaşta da oluyordu çünkü tekrar driver kuruyordu çocuk.

AMD maalesef donanım olarak harikalar yaratsa da, yazılım tarafında kullanıcıyı "fahri teknik servis elemanı" gibi çalıştırmaktan bir türlü vazgeçemedi. Yıl olmuş 2026, hala siyah ekranla, Wattman hatasıyla, Windows ile çakışan sürücülerle uğraştırıyorlar. Kart canavar gibi ama sürücüsü pamuk ipliğine bağlı, insanı gerçekten yoruyor.

Siyah ekran çözümünü ben şöyle buldum
Google'a "MPO Disable Registry" yazıodunuz Nvidia/AMD forumlarında hazır dosyası vardır. O dosyayı indirip, çalıştırıp PC'ye resettliyorsunuz. Ani siyah ekran ve takılma sorununu %90 çözer.

6800xt var bende de sadece last of us ilk çıktığında çökme yaşadım onun içinde FPS 60 a sabitledim harici hatırlamıyorum
Hocam çok saçma ya nelerle uğraşıyoruz gerçekten şu devirde, rx6600xt den 6700xt ye geçtim yine aynı muhabbet ve rezillikler. Rahat edemedim bi türlü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AMD maalesef donanım olarak harikalar yaratsa da, yazılım tarafında kullanıcıyı "fahri teknik servis elemanı" gibi çalıştırmaktan bir türlü vazgeçemedi. Yıl olmuş 2026, hala siyah ekranla, Wattman hatasıyla, Windows ile çakışan sürücülerle uğraştırıyorlar. Kart canavar gibi ama sürücüsü pamuk ipliğine bağlı, insanı gerçekten yoruyor.

Siyah ekran çözümünü ben şöyle buldum
Google'a "MPO Disable Registry" yazıodunuz Nvidia/AMD forumlarında hazır dosyası vardır. O dosyayı indirip, çalıştırıp PC'ye resettliyorsunuz. Ani siyah ekran ve takılma sorununu %90 çözer.
Teşekkürler,link atma imkanınız var mıdır?

Hocam çok saçma ya nelerle uğraşıyoruz gerçekten şu devirde, rx6600xt den 6700xt ye geçtim yine aynı muhabbet ve rezillikler. Rahat edemedim bi türlü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler,link atma imkanınız var mıdır?
Linkle uğraşmadan şunu kullanın.
Başlat'a regedit yazıp gir.
Şu yolu takip et:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm
Sağ taraftaki boşluğa Sağ Tıkla Yeni DWORD Değeri de.
İsim olarak şunu yaz: OverlayTestMode
Oluşturduğun bu şeye çift tıkla ve değer verisini 5 yap.
Bilgisayarı yeniden başlat. Aynı işlem.

Linkle uğraşmadan şunu kullanın.
Başlat'a regedit yazıp gir.
Şu yolu takip et:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm
Sağ taraftaki boşluğa Sağ Tıkla Yeni DWORD Değeri de.
İsim olarak şunu yaz: OverlayTestMode
Oluşturduğun bu şeye çift tıkla ve değer verisini 5 yap.
Bilgisayarı yeniden başlat. Aynı işlem.
Deniycem teşekkürler, tam olarak neyin düzelmesini sağlıyor?

Windows'un ekran kartı üzerindeki o gereksiz overlay özelliğini kapatır.
Zaten ben driver zaten silinmiş diyip direkt driver kurayım dedim ddu kullanmadan bana windows ekran kartınızda problem algıladığı için bu işlem yapılamaz diye 207 kodlu bir hata verdi. Sonra ddu ile temizledim ama halbu ki zaten driver silinmişti o zaman düzeldi de Allah tan driver kuruldu.

Geri