Ozmaan senin kararın bu laptop olacak ama aynı fiyat olsa rog strix ? Hangisini tercih etmeliyiz. Okadar rog strix focus oldum ki bunu hiç görmemiştim 
Bu arada bir şey daha araştırdım şuan en ucuz rtx 5080 ler excalibur ki bu marka aşırı ısınan ve kalitesiz bir marka o yüzden HP omen max çok kaliteli hem soğutmada hem malzeme kalitesinde asustan sonra msi ile yarışır islemciside ryzen 9 9955hx e hemen hemen denk i9 275hx ve daha serin çalışan bir işlemcidir rtx 5080 kartlı ve 5070 ti li laptoplar göre aralarındaki fark uçurum değil ve 5070 ti alacağına bunu al daha iyi bence ben bunu almayı düşünüyorum sonradan gördüm bunu linkini sana bırakıyorum bu laptop seni en az 6 yıl götürür 2k ultrada bakımlarını aksatmassan çok uzun süreler gider vram yeter de artar 9 ay peşin taksit imkanı var bundan daha fazla aşağı ineceğini zannetmiyorum bir kaç iyi bilen yayıncıya da sordum daha aşağı inmez dediler 5080 ler bence kaçırma derim bütçen yeterse al 32gb ram 2TB ssd 240hz 2.5k ekran var 126k bunuhttps://www.hepsiburada.com/hp-omen...240hz-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV000085OVNT