Neler Yeni

AMD Hakkında soru sormak istiyorum

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
AMD Ekran kartı almaktan çekiniyorum fakat f/p açısından daha iyi duruyorlar Wattman hatası, coil whine gibi sorunlar yaşamak biraz çekimser kalmama sebep oluyor sizce ne yapmalıyım bütçe sıkıntılı biraz çünkü..

AMD Ekran kartı almaktan çekiniyorum fakat f/p açısından daha iyi duruyorlar Wattman hatası, coil whine gibi sorunlar yaşamak biraz çekimser kalmama sebep oluyor sizce ne yapmalıyım bütçe sıkıntılı biraz çünkü..
Sakın alma asla tavsiye etmem 3 ay da ekran kartı cortladı hem çözünürlük,choil whine,biosa girmeme,çökme,donma,oyundan atma Asus rog rx6750xt

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oran yüksek mi acaba genel olarak

baranthemosby

80+ Bronze
Hocam bu konuda arada kalışınızı gayet iyi bir şekilde anlıyorum. AMD, Ekran kartı konusunda NVİDİA'nın ilerisinde mi yer alıyor? Evet. Bu çok açık bir şekilde belli oluyor. Oyun konularında alınan FPS değerlerine göz gezdirdiğimiz de çok daha iyi bir FPS sundukları ortada. Ancak kullanıcıların büyük çoğunluğunun NVİDİA tercih etmesinin nedenleri bulunuyor. NVİDİA, yazılım olarak AMD'nin daha üstünde bir teknoloji sunuyor. Yayın ve Render için daha çok performans sağlıyor. Ve insanların zihninde kalan o "Acaba hata alır mıyım?" korkusu NVİDİA tarafında daha az bulunuyor. AMD Ekran kartları tarafında bilip bilmeden, sadece yorum yapan kısım da bir hayli çok. Bu konuyu bir kitaba benzetiyorum aslında. Bir kitap okumak için arkadaşlarına hangisini tercih etmen konusunda soru sorduğunu düşün. Elbette, kitabı okuyan birisinden veya en azından bu tarz kitaplara ilgisi olan birisinden öneri almak istersin değil mi? Ancak okuduğunu düşünüp de okumayan koca bir kesim var. Kitabın sadece özet kısmını okuyup da yorum yapmayı çok seven bir boşluk. AMD Ekran kartlarında kısaca durum böyle. Kitabın içerisinde ne olduğunu bilmeden bir kaç forumda görüp, VRAM'in ne olduğunu bilmeyen bir kesim AMD kötü ve hep hata alıyor yorumunda bulunuyor. Sadece özetten, sadece efsanelerden sonuca gidemeyiz öyle değil mi? AMD Ekran kartları konusunda bu dönemler de; "6000 serisinde artık hata yok, Wattman PSU ile alakalı bir sorun, Coil Whine RTX serisinde de var." gibi insanlar da var. "Sıfır aldığım AMD ekran kartında Wattman gördüm, AMD Sürücü güncellemesinden sonra mavi ekran almaya başladım." yorumlarında bulunan bir kesim de var. Bazıları AMD'nin bu denli hatalarını bilgisayara yüklenen korsan veya belli olmayan programların eşiğinde geldiğini savunmakta iken bazıları ise Voltajdan kaynaklı olduğunu söylüyor. Kesin bir sonuç ise yok. Ancak bu demek olmuyor ki AMD hep hata alıyor. Ama AMD hata almıyor da diyemeyiz. Bu olay Apple telefonlara benzer. Apple telefonlar oldukça pahalıdır. Ancak belirli bir kesim hata alırken bir diğer kesim herhangi bir hata almaz. Yani hata işi her anlamda bir şans işidir. Yazılım olarak Render ve Yayın almak için evet. NVİDİA serisi daha iyi olabilir. Ancak amacın oyunsa ve ben bu hataları alacağımı düşünmüyorum dersen, AMD alabilirsin. Eksikleri var mı dersen, evet var. Ancak F/P anlamında güzel bir FPS değeri verdiği belli. Hata almak istemiyorum dersen; NVİDİA kapında bekliyor. Tercih senin. En güzel tercihi vereceğine şüphem yok. İyi günlerde kullanmanı dilerim.

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
3 yıldır AMD ekran kartı kullanıyorum. 5600xt ve 6700xt nitro modellerini deneyimledim. Açıkçası herhangi bir sorun yaşamadım. Neredeyse 2 ayda bir yazılım güncellemesi oluyor. Bu durum Nvidia'da nasıldır bilmiyorum. İyi bir satıcıdan (tercihen Amazon) alındığı takdirde olabilecek riskleri en düşük seviyeye indirebilirsin diye düşünüyorum.

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,267
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
RX 570 harici alabilirsin.
Kart 8 ay dayandı sonra yandı.
XFX

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam alırken benimde ödüm kopuyordu. Hiçbir sorun yaşamadım. Oyun oynamak için gayet iyi ve en önemlisi ciddi bir şekilde f/p kartlardır. 3060 fiyatına rx6700 alabiliyorsunuz. Rx6700, 3060TI rakibidir, keza rx6600 rtx2060 dan daha ucuz olmasına rağmen 3060 rakibi. Yeni gelecek fsr3.0 teknolojisi ise dlss2.0 denginde olur büyük ihtimalle geçedebilir. Fakat dlss3.0 ile rakip olabileceğini pek düşünmüyorum.

Krasssen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Emirhan
alma bence 8 ay önce kasa topladım rx 6500 xt li wattman hatasından dolayı 8 aydı pc kullanamıyordum iade ettim gtx1660super aldım daha bu gün geldi memnunum şuan birdahada almam amd

• Beğen
Reaksiyonlar: Zeth

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
RX 5700
RX 6500XT
RX 6600
RX 6600XT
RX 6700XT Kullandım
RX 6800XT şuan aktif olarak kullanıyorum
Ve hiç biriyle de AMD kart alınmaz diye bir şey söylemedim
Bunlara ekstradan
3060
3070Ti kullandım
AMD'de yapman gereken tek şey düzgün Driver'ı bulabilmek kullandığın karta göre uygun Driver değişiyor
Mesela ben RX 6600 Kullanırken 22.5.1 kullanamazken kötüyken
6800XT'de bu gayet iyi
RX 6600'de son sürümlerde hiç sorun yaşamazken RX6800XT'de genel olarak son sürümlerde sorun yaşıyorum yani dediğim gibi karttan karta göre değişiyor ve uygun driverı bulduktan sonra hiç sorun yaşamadan kullanabiliyorsunuz
Kullandığınız parçalarda önemli tabii ki bu konuda
Hiç birinde zayıf parça kullanmadım
En düşük kullandığım anakart B550 Aorus Elite
En düşük kullandığım işlemci 5600
En düşük kullandığım güç kaynağı: XPG Pylon 550W oldu
Her biri kaliteli parçalar ve hiç birinde de sıkıntı yaşamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu ekran kartı mı yoksa 3060 ti mi iyidir bilgi verirseniz iyi olur
6700XT 3070 rakibidir 6700XT tercihim olacaktır

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
RX 5700
RX 6500XT
RX 6600
RX 6600XT
RX 6700XT Kullandım
RX 6800XT şuan aktif olarak kullanıyorum
Ve hiç biriyle de AMD kart alınmaz diye bir şey söylemedim
Bunlara ekstradan
3060
3070Ti kullandım
AMD'de yapman gereken tek şey düzgün Driver'ı bulabilmek kullandığın karta göre uygun Driver değişiyor
Mesela ben RX 6600 Kullanırken 22.5.1 kullanamazken kötüyken
6800XT'de bu gayet iyi
RX 6600'de son sürümlerde hiç sorun yaşamazken RX6800XT'de genel olarak son sürümlerde sorun yaşıyorum yani dediğim gibi karttan karta göre değişiyor ve uygun driverı bulduktan sonra hiç sorun yaşamadan kullanabiliyorsunuz
Kullandığınız parçalarda önemli tabii ki bu konuda
Hiç birinde zayıf parça kullanmadım
En düşük kullandığım anakart B550 Aorus Elite
En düşük kullandığım işlemci 5600
En düşük kullandığım güç kaynağı: XPG Pylon 550W oldu
Her biri kaliteli parçalar ve hiç birinde de sıkıntı yaşamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

6700XT 3070 rakibidir 6700XT tercihim olacaktır
RTX teknolojisi için 2 3 k fazladan vermeye gerek yok diyorsunuz 3060 ti sistem var bundan 2 3 k daha pahalı arasında kalmıştım

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
RTX teknolojisi için 2 3 k fazladan vermeye gerek yok diyorsunuz 3060 ti sistem var bundan 2 3 k daha pahalı arasında kalmıştım
Hiç gerek yok aynı fiyat olsa tercih edilebilir derdim ama tercih edilmez bence ben olsam tercih etmezdim ki etmedim
3060'dan 6600XT'e geçtim aynı para diye ve 6600XT 3060Ti'a yakın bir performans veriyordu

RTX 3000 serisinin baba kartlarından yani 3070Ti'ı kullandım RTX için DLSS ile çok yeterli bir kart zaten ama ona rağmen RTX'i açıp ooovv RTX'e bak ya bu neymiş diyemedim açmadım çünkü açmak istemedim çünkü aman aman önemli bir teknoloji olarak görmüyorum
Güzel evet Minecraft Portal 1 gibi oyunlara gerçekten harika görüntüler sunuyor ama bunları çok istersek zaten AMD tarafında da var

Mesela Dying Light 2 oynarken RTX Kapalı 100 110FPS alırken RTX açık 60FPS alıyordum tamamen attım
Benim için RTX Kapalı 110 120FPS almak daha iyi daha mantıklı geliyor

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
Hiç gerek yok aynı fiyat olsa tercih edilebilir derdim ama tercih edilmez bence ben olsam tercih etmezdim ki etmedim
3060'dan 6600XT'e geçtim aynı para diye ve 6600XT 3060Ti'a yakın bir performans veriyordu
Peki iyi driveri nasıl bulucaz hocam önceki yazdığınızda binaen

Top Bottom