OC yapmaya çalışmadım sadece dediğim ayatı açmak için biosda 2 tane şeyi etkinleştirdim bitane şeyi kapadım kapadım şuan isimlerini hatırlamıom ama pc hocasının vidosunda gördüğümü yaptım sadeceAnakartın A520 yani işlemcine OC yapabileceğin bir anakart modeli değil.
Herangi bir sorun gözükmüyor.
Direkt giriştemi sorun yaşıyorsunuz yoksa bişeyler yapmaya çalışıncamı bu ekran geliyor?
Bakın. Ryzen master işlemciye OC vs. yapmak için kullanılan bir uygulamadır.OC yapmaya çalışmadım sadece dediğim ayatı açmak için biosda 2 tane şeyi etkinleştirdim bitane şeyi kapadım kapadım şuan isimlerini hatırlamıom ama pc hocasının vidosunda gördüğümü yaptım sadece
Bakın. Ryzen master işlemciye OC vs. yapmak için kullanılan bir uygulamadır.
Ve sizinde anakartınız zaten işlemci için OC desteklemiyor.
O videodan sonramı indirip denediniz Ryzen Masterı?
Dediğiniz ayarlarla alakası yok işlemcinin.
A serisi Overclock desteklemiyor.arkadaşlar ekran kartım rx7600 işlemci ryzen 5 5600 anakart a520 mk v2
ekran kartındaki bir ayar için bios update yaptım ve biosdan ayarları açtım (açtığım ayar smartaccess memory)
ve sonra ryzen masterdan overclok tarzı hata verdi bunu nasıl çözebilirm
Oc yapmak istemedim ve yapmadım galibaA serisi Overclock desteklemiyor.
AMD Ryzen Master'ı kullanamazsın bu bilgisayarda. Denetim masasından kaldırabilirsin onu. BIOS'tan XMP kapalıysa onu açman yeterli. Smart Access Memory'i de aktif hale getirmişsin.Oc yapmak istemedim ve yapmadım galiba
Xmp açık anladım ama eskiden alt r ile işlemcinin birşeyleri ayarlanıyordu artık görünmüyor ayarlanıyorda benim asıl sorunum o ekran kartı driverında işlemci görünmüo ayarlanıyorda ama değerleri görünüyor fsrklı bir sekmedeAMD Ryzen Master'ı kullanamazsın bu bilgisayarda. Denetim masasından kaldırabilirsin onu. BIOS'tan XMP kapalıysa onu açman yeterli. Smart Access Memory'i de aktif hale getirmişsin.
Görünmemekten kasıt bundan mı bahsediyorsun? CTRL+SHIFT+O kullanım değerlerini sağ üstte aktif hale getiriyor.Xmp açık anladım ama eskiden alt r ile işlemcinin birşeyleri ayarlanıyordu artık görünmüyor ayarlanıyorda benim asıl sorunum o ekran kartı driverında işlemci görünmüo ayarlanıyorda ama değerleri görünüyor fsrklı bir sekmede
Bu sekmede görünüyor ama ayarlanıyor kısmında çıkmıyorGörünmemekten kasıt bundan mı bahsediyorsun? CTRL+SHIFT+O kullanım değerlerini sağ üstte aktif hale getiriyor.
Alıntıyı görüntüle
Anakartın desteklemiyor işte.Bu sekmede görünüyor ama ayarlanıyor kısmında çıkmıyor
Bunu yapmadan önce vardı ama(ilgilendiğiniz için teşekkürler)Anakartın desteklemiyor işte.