Neler Yeni

Amd rx460 fanı yalpalıyor

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yuşa Eskalen
arkadaşlar merhaba
amd rx 460 4gb a sahibim ilk çıktığında almıştım baya zaman geçti ve hiç bakım yapmadım çünkü parçalarına ayırdığım cihazların geri toplama kabiliyeti ben bulunmadığını düşünüyorum.
ekran kartı fanı pc açılırken fan her döndüğünde tık tık tık tık tık diye ses çıkarıyor bi gün ekran kartı fanını kendi elimde dönderdim düz dönmediğini fark ettim (yani yalpalıyor).
bozuk aynı ekran kartından alıp fanı değiştirsem yalpalama gider mi?
bi video izlemiştim adam ekran kartı fanının sabitleme ucuna ve deliğine gress yağ sürmüş ve bu şekilde çözüme kavuşmuştu bu şekilde işe yarar mı?

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Ahmet
arkadaşlar merhaba
amd rx 460 4gb a sahibim ilk çıktığında almıştım baya zaman geçti ve hiç bakım yapmadım çünkü parçalarına ayırdığım cihazların geri toplama kabiliyeti ben bulunmadığını düşünüyorum.
ekran kartı fanı pc açılırken fan her döndüğünde tık tık tık tık tık diye ses çıkarıyor bi gün ekran kartı fanını kendi elimde dönderdim düz dönmediğini fark ettim (yani yalpalıyor).
bi video izlemiştim adam ekran kartı fanının sabitleme ucuna ve deliğine gress yağ sürmüş ve bu şekilde çözüme kavuşmuştu bu şekilde işe yarar mı?
Onlar normal gres değil gresin çeşitleri var ama çok ince makina yağı işinizi çözebilir ama açmaktan çekiniyorsanız arkadaşın dediği gibi bilgisayarcıya verin geçin çözsün işinizi tam onlarlık iş :D

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yuşa Eskalen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onlar normal gres değil gresin çeşitleri var ama çok ince makina yağı işinizi çözebilir ama açmaktan çekiniyorsanız arkadaşın dediği gibi bilgisayarcıya verin geçin çözsün işinizi tam onlarlık iş :D
onlarada güvenmiyorum cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
807
İsim
Ahmet
onlarada güvenmiyorum cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar
Maalesef öyle bölümüm(meslek lisesi pc) gereği yanlarında yazın staj yapıyordım haram paranın haddi hesabı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen gideceksin sadece kartım çalışıyor ama ekran kartı fanım böyle böyle el atabilir misiniz diyeceksin gerekirse işaret falan koy fana ki değiştrdik deyip eskisini vermesinler(çok fazla oluyor)

SEmrey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Emre
arkadaşlar merhaba
hocam 1'den fazla seçenek var.
-Mesela yağlanması gerektiği için yalpalıyor olabilir.
-Fan demir çubuğa oturan bi parçaya hasar gelip bi köşesinden kırılmış olabilir.
-Veya en basitinden fanın az bir şey yerinden çıkmış olabilir.

Burada tavsiyem, eğer el beceriniz yoksa bilgisayarcıya veya bu işe yapabilecek bi tanıdığınıza vermeniz olacaktır. Kendime güveniyorum derseniz açın bakın derim.

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yuşa Eskalen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şu pembe greslerden iş yapmaz mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam 1'den fazla seçenek var.
-Mesela yağlanması gerektiği için yalpalıyor olabilir.
-Fan demir çubuğa oturan bi parçaya hasar gelip bi köşesinden kırılmış olabilir.
-Veya en basitinden fanın az bir şey yerinden çıkmış olabilir.

Burada tavsiyem, eğer el beceriniz yoksa bilgisayarcıya veya bu işe yapabilecek bi tanıdığınıza vermeniz olacaktır. Kendime güveniyorum derseniz açın bakın derim.
hasar gelemez çünkü yerinden bile oynatmadım bi gün uyandım ve ses gelmeye başlamış

Allmuted

80+ Bronze
benim 3090ın fanından da ses geliyordu yeni fan aldım taktım şimdi ses geliyor ama yalpa yok benimkinde yağ değişimi sendekinde fan değişimi gerekli sanırım.

raxon46

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Yuşa Eskalen
benim 3090ın fanından da ses geliyordu yeni fan aldım taktım şimdi ses geliyor ama yalpa yok benimkinde yağ değişimi sendekinde fan değişimi gerekli sanırım.
yalpa dediğim şey yani bi yere çarpıyormuş gibi tık tık tık tık ses geliyor kartın rafına baktım bi köşesine basınca o tarafa yamuluyor ben de yalpalıyor yazdım yani ama ses çok geliyor bayacak şekilde

Top Bottom