Neler Yeni

AMD RX6650XT Wattman Yeniden :(

kkeha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
akif üçok
Hocam monitörün ışığı yanıyor hdmi görüntü yok diyor kapanıyor sonra ve kasanın güç düşmesinin üstündeki ışık yanıp sönüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıldı reis şuan kabloyu değişince ve bios sıfırlamasını yapınca şuan bios ekranında bekliyorum
psu un nedir

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
Abdullah Aydoğdu
Sapphire modeller sıkıntılı bana göre özelliklede pulse serisi.
Wattman birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir.
Özellikle sapphire modellerinde genelde saat hızını düşürünce sorun düzeliyor.
Ram'den kaynaklı olabilir (memtest ve xmp testi yapılmalı)
psu
Elektrik
doğru montaj
windows ile alakalı bir sorun olabilir
ekran kartının harici uygulaması var ise o da yapar
driver odaklı sorunlar geçmişe göre şuan yok denilecek kadar az muhtemelen normal driver + saat hızı ile oynasa yine düzelir.
Kısaca her şey wattman yapıyor. Nvidia almak lazım o halde kısacası.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sapphire modeller sıkıntılı bana göre özelliklede pulse serisi.
Wattman birçok şeyden kaynaklanıyor olabilir.
Özellikle sapphire modellerinde genelde saat hızını düşürünce sorun düzeliyor.
Ram'den kaynaklı olabilir (memtest ve xmp testi yapılmalı)
psu
Elektrik
doğru montaj
windows ile alakalı bir sorun olabilir
ekran kartının harici uygulaması var ise o da yapar
driver odaklı sorunlar geçmişe göre şuan yok denilecek kadar az muhtemelen normal driver + saat hızı ile oynasa yine düzelir.
Wattman' ın tetiklenmesi için birçok şey oldugu doğru keza wattman dogrudan GPU hatasını da işaret etmez.
Sistemde nasıl oldugu önemsiz bir şekilde bir güç kesintisi veya siyah ekran/mavi ekran olması durumunda PC' yi açtığınızda wattman bildirimini görürsünüz. AMD GPU kullananlar bizzat PC sinin şalterini biranda indirip deneyebilir :)
Wattman bir nevi güvenlik duvarı gibi. GPU yazılımı PC nin neden çöktğünü bilemeyeceği için GPU ayarlarını sıfırlıyor. Wattman da bu ayarlara verilen isim. Yani Wattman dediğimiz şey AMD Ayarlarında GPU' ya OC yapılan bölümün adı sadece.

Konudaki kart 50XT bir kart yani 6600XT' ni futursuzca overclock edilmiş versiyonu tabii uygun olarak da biraz voltaj yükseltilmiş ama frekans kısılıp denenebilir. Görüntü gelmeme problemi de GPU CPU veya RAM kaynaklı olabilir. Bende genelde RAM/CPU kaynaklı oluyor. GPU' m da fiziksel olarak da sorun var ama GPU kaynaklı sorunlarda GPU fanı dönüyor genelde. Sistem full AMD olsaydı aşağı yukarı bir şeyler söylerdim ama şuan birkaç kombinasyon denenmesinden başka bir şey diyemem.

RAM leri tek tek denemek lazım, varsa başka bir gpu ile görüntü alınması lazım
@Repaer

M.Barisk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Barış
Driverları ile ilgili bir probleme benziyor. bios'u sıfırlayın direkt hatta komple temiz bir kurulum yapmayı deneyin o da olmadı garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin bios yazsınlar vs.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,273
İsim
Sinan Aba
Kısaca her şey wattman yapıyor. Nvidia almak lazım o halde kısacası.
Her şey yapmıyor aslında ben bir iki kez yaşadım. Uyumlu kaliteli parça kullandığın sürece sıkıntı olmaz.
7000 serisinde çok daha az mesela bu hatalar tabi daha deneyemedim 9000 serisi alacağım direkt yada bir sonraki seriyi beklerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,112
Üyeler
166,154
Son üye
apocanwq
Top Bottom