Neler Yeni

Yardım AMD Ryzen 5 1600 12NM CPU Max 3.40ghz buluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Burhan Filiz
işlemcim oyunlarda vesayre benchmark testlerinde olsun en fazla 3.40 ghz oluyor aynı sistem kuzenimde var ve o boştayken bile 3.60ghz de kullanıyor tüm parçalarımız aynı
Windows da yüksek performansa ayarlı bu değerler sizce normal mi ekran kartım 1650 super anakart asus a320 (kuzenim ile tüm parçalarımız aynı)
benimki boştayken 3.0-3.2ghz arası
1609225898997.png

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
işlemcim oyunlarda vesayre benchmark testlerinde olsun en fazla 3.40 ghz oluyor aynı sistem kuzenimde var ve o boştayken bile 3.60ghz de kullanıyor tüm parçalarımız aynı
Windows da yüksek performansa ayarlı bu değerler sizce normal mi ekran kartım 1650 super anakart asus a320 (kuzenim ile tüm parçalarımız aynı)
benimki boştayken 3.0-3.2ghz arası
Alıntıyı görüntüle
Hocam 12nm olduğundan emin miyiz işlemcinin. CPU Z indirip ekran kaydı atabilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Burhan Filiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1609226552497.png

Birde Stress testine soktuğumda bu civarlarda GHZ
Mesaj otomatik birleştirildi:

12 nm olarak görünüyor hocam burda. Belki BIOS üzerinde Core Performance Boost aktif değildir.

Ya da isterseniz BIOS üzerinden çarpan kilidini 3.7Ghz'e sabitleyebilirsiniz. Böylece devamlı olarak 3.7 Ghz 'de çalışır.
Bios a baktım ve aktif birde anakartım a320 oc yapamıyorum

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
12 nm olarak görünüyor hocam burda. Belki BIOS üzerinde Core Performance Boost aktif değildir.

Ya da isterseniz BIOS üzerinden çarpan kilidini 3.7Ghz'e sabitleyebilirsiniz. Böylece devamlı olarak 3.7 Ghz 'de çalışır.
Bizim niye haberimiz yok ?

Ekler

• qwe.PNG
    qwe.PNG
    75.3 KB · Hit: 45
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Burhan Filiz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

kzuenimin değerleri de böyle

Ekler

• aaa.png
    aaa.png
    40 KB · Hit: 38

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
12NM olduğu görünmüyo demişsin onun için yazdım.

Görünüyo demişsin kusura bakma :D
Bende yazmıştım 😀 sorun yok hocam olabilir öyle şeyler.

kzuenimin değerleri de böyle
Kuzeninizle BIOS menüsünü karşılaştırır mısınız?
Değerler onda nasıl sizde nasıl , eğer fark varsa belli olur zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Burhan Filiz

Bios ayarlarımız da aynı zaten varsayılan sadece overclock panelini profile 1 yaptık ikimizin evleri zaten aynı sokakta daha dün baktım ve onun o ghz sini görünce şüpheye düştüm aynı pc o 3.6 alırken ben 3.4-3-2 lerde sürünüyorum

Bios ayarlarımız da aynı zaten varsayılan sadece overclock panelini profile 1 yaptık ikimizin evleri zaten aynı sokakta daha dün baktım ve onun o ghz sini görünce şüpheye düştüm aynı PC o 3.6 alırken ben 3.4-3-2 lerde sürünüyorum

Birde ilk format attığımda bakmıştım sürücüleri vs kurmadan baktım görev yöneticisine benim değerler de öyle ama windows sürücüleri kurduğunda bu duruma geliyor ve (driverları anakartın sitesinden de denedim kendi sitelerinden de denedim ) kurulunca böyle oluyor temiz kurulum da yaptım ama artık gınaa geldim yani

Son düzenleme:

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Ethem Karahan
Bios ayarlarımız da aynı zaten varsayılan sadece overclock panelini profile 1 yaptık ikimizin evleri zaten aynı sokakta daha dün baktım ve onun o ghz sini görünce şüpheye düştüm aynı PC o 3.6 alırken ben 3.4-3-2 lerde sürünüyorum

Birde ilk format attığımda bakmıştım sürücüleri vs kurmadan baktım görev yöneticisine benim değerler de öyle ama windows sürücüleri kurduğunda bu duruma geliyor ve (driverları anakartın sitesinden de denedim kendi sitelerinden de denedim ) kurulunca böyle oluyor temiz kurulum da yaptım ama artık gınaa geldim yani
Aklıma bir şey daha geldi. Bilgisayarın güç seçeneklerinde hangi mod seçili, kontrol eder misiniz?

Top Bottom