Amd Ryzen 5 3600 Acil Yardım

Reaksiyon skoru
69
Arkadaşlar amd ryzen 5 3600 var normal oyun oynamıyorken 60 70 dereceler arasında bu daha yeni oldu daha önce 30 40 derecelerde geziyordu + kullanım seviyesi düşük mesela oyun oynraken 90 derecelere çıkıyor ve %30 kullanım kafayı yedim lütfen yardım edin lütfen
Ekran Kartı rtx 2070 super gaming x trio
Anakart asus b450m k

yani stok fanla o değerlere çıkabiliyordur kullanımdan daha önemli voltaj uv deneyebilirsin

Ne zamandır kullanıyorsun? Termal macun kurumuş olabilir ayrıca undervolt yap eğer bir soğutucu almayacaksan

Soğutucı almanı öneririm o baya güçlü bir işlemci stok fan yetmez

Stok fan kullanıyorsan BIOS üzerinden Turbo boostu(artık tam olarak ne oluyosa) kapatmanı öneririm. Çünkü 4.2 GHz yapmak için çok yüksek voltaj veriyor. Bunun yerine kendin el ile daha uygun değerlere çekebilirsin. Ben stok soğutucu ile 3.9 Ghz kullanıyordum da kaç voltaj yaptığımı hatırlamıyorum araştırıp deneyip öğrenebilirsin.

sakin olun hocam ben de aynı durumu yaşıyorum dengesiz voltajdan dolayı oluyor gerekli ayarlar ile voltaj dengeye sokulursa sorun çözülür.

Stok fan kullanıyorsan BIOS üzerinden Turbo boostu(artık tam olarak ne oluyosa) kapatmanı öneririm. Çünkü 4.2 GHz yapmak için çok yüksek voltaj veriyor. Bunun yerine kendin el ile daha uygun değerlere çekebilirsin. Ben stok soğutucu ile 3.9 Ghz kullanıyordum da kaç voltaj yaptığımı hatırlamıyorum araştırıp deneyip öğrenebilirsin.
hocam discord adresiniz varsa yardım edebilir misiniz cidden çok lazım sinirim bozuldu
Post automatically merged:

ben açmadım kendiliğinden açılmış olabilir hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,159
Üyeler
190,869
Son üye
Sandik1433
Geri