Neler Yeni

Amd ryzen 5 3600 ayarları nasıl olmalı

Suwariba

80+ Silver
Kasayı temizleyip mx4 süreceğim stok soğutucu ile nasıl ayarlar yapmalıyım? cpb kapalı kullanıyordum ama performansı düşüyor baya açınca da 85-90 derecelere çıkıyor. cpb kapatıp kendim mi voltaj ghz ayarlarını yapmalıyım? İşlemcime en uygun ayarlar nedir? ve ayar yapma konusundan hiç anlamıyorum yardım edermisiniz?

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
Kasayı temizleyip mx4 süreceğim stok soğutucu ile nasıl ayarlar yapmalıyım? cpb kapalı kullanıyordum ama performansı düşüyor baya açınca da 85-90 derecelere çıkıyor. cpb kapatıp kendim mi voltaj ghz ayarlarını yapmalıyım? İşlemcime en uygun ayarlar nedir? ve ayar yapma konusundan hiç anlamıyorum yardım edermisiniz?
R5 3600 kullanıyorum güzel bir kule tipi soğutucuyla beraber ben deneye deneye rn iyi voltajın 1.11 olduğunu gördüm ama genel olarak deneyerek bulursun başka türlüsü olmaz herkesin işlemcisi farklı bana şanslıyım ki çok az voltajla bile çalışyor cinebench23 rekorum 9573 falan

Kako

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kaan Ünlü
r5 3600 kullanıyorum. Stock soğutucuyla en çok Raft'ta 104 derece gördüm sonra sıvı soğutma aldım. 3600 kullanan 4 arkadaşım da yüksek dereceleri görüyor. Araştırırken 90 derece civarının 3600 için normal olduğunu okumuştum. Çok kafana takma derim.

Suwariba

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
R5 3600 kullanıyorum güzel bir kule tipi soğutucuyla beraber ben deneye deneye rn iyi voltajın 1.11 olduğunu gördüm ama genel olarak deneyerek bulursun başka türlüsü olmaz herkesin işlemcisi farklı bana şanslıyım ki çok az voltajla bile çalışyor cinebench23 rekorum 9573 falan
kaç ghz kullanıyorsunuz hocam? birde kendime uygun ayarı nasıl bulacağımı anlatma şansınız varmı

Spektraa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Muhammed Emin Ocak
Ben soğutucu almak yerine sadece undervolt yaparak sorunumu çözmüştüm.

Suwariba

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben soğutucu almak yerine sadece undervolt yaparak sorunumu çözmüştüm.
Nasıl çözdüğünüzü anlatırsanız çok memnun olurum. Ben sıvı soğutucu almayı düşünüyordum kasama kule tipi sığmıyor maalesef. ama bu işlemci için gereksiz olduğunu düşünmeye başladım

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Mert
kaç ghz kullanıyorsunuz hocam? birde kendime uygun ayarı nasıl bulacağımı anlatma şansınız varmı
4.2 ghz de kullanıyorum 4.3 çıkarım muhtemelen ama gerek duymuyorum hocam ama oc yapacaksan stok soğutucu yetmez bilginize
https://www.cimri.com/sogutucular/e...-ma410p-islemci-sogutucusu-fiyatlari,69285295 ben bu kule tipini kullanıyorum ürün çok harika bir ürün 1.11 voltaj 4.2 ghzde benim pcem kapanmıyor zaten oc olduysa kapanmaz kapanıyorsa olmamıştır demektir prime95 testi car sistemin anasını ağlatıyor 30 dakika yapılır kapanırsa olmamış demektir 45 dakikada 73 dereceyi geçmedim ben mesela size link bırakıyorum ona bakarsk yapabilirsiniz yapacaksanız anlatıyor

Top Bottom