Amd ryzen 5 3600 vs I5 9600k ?

Reaksiyon skoru
16
Normalde işlemci alcaksan intel al derler ama kafam karışık, ryzen işlemcilerin fiyatının ucuz olması biraz düşündürüyor.Sizce hangisini almak daha mantıklı?

Aşağı yukarı aynılar ama 9600k masrafı çok. 3600 + T6 ultra veya başka bir soğutucu alın çok daha mantıklı

Normalde işlemci alcaksan intel al derler ama kafam karışık, ryzen işlemcilerin fiyatının ucuz olması biraz düşündürüyor.Sizce hangisini almak daha mantıklı?
intel pahalı amd ucuz. hemen hemen yakınlar birbirlerine. ben olsam amd alır, kalan parayla başka şeyler alırdım

amd almanı tercih ederim eğer giriş-orta seviye sistem diziceksen özellikle anakartı çok yüksek bir model almazsın diye tahmin ediyorum intelin bu segmentdeki anakartlarının özellikleri amd ye kıyasla kötü rm mhz destekleri m.2 slotunun olmaması vesaire ama eğer hangi işlemci daha iyidir dersen oyunlarda 9600k azda olsa daha iyi diye biliyorum

Geri