Neler Yeni

AMD Ryzen 5 5600X 4.7GHz üzerine çıkmıyor

favianx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Alperen Mol
Arkadaşlar merhaba mevcut işlemcim AMD Ryzen 5 5600X anakartım ASUS B450M-Dragon ve kule tipi soğutucum DeepCool Gammaxx AG400 öncelikle BIOS üzerinden PBO ile deneme yapmak istedim ve istediğim gibi bir artış olmadı bende CPU Core ratio ayarı ile manuel yapmak istedim ilk olarak işlemcimin maksimum çıkabileceği 4.6GHz hızına sabitledim ve Prime95 testi ile 65-68 arası sıcaklıklar elde ettim daha sonra Turbo frekansın üzerine çıkma işlemi gerçekleştirdim ve 4.7GHz yaptım 10 dakikalık bir AIDA64 testinden sonra maksimum 71 dereceyi gördü işlemci bu sırada overclock yapma işlemini yeni öğrendiğim için AMD'nin Ryzen Master programını gördüm ve BIOS'tan işlem yapmayı bıraktım buradan daha önce 4.6 ve 4.7 GHz hızları denediğim için 4.8GHz ile başlamak istedim ve ayarlamaları yaptım yani ayarlar şöyleydi 4.8GHz 1.35v ayarları uyguladım ve yine AIDA64 testini başlattım 15 saniye geçtikten sonra sistem kendini kapattı böyle bir sonuç beklemiyordum ve bunun sebebini merak ediyorum çünkü insanların 4.9GHz hızlarına overclock yaptıklarını gördüm sebebi ne olabilir ve şu an 4.7GHz de kullanmam doğru mudur?

Top Bottom