Neler Yeni

Amd software ve msı afterburner farklı cpu kullanım değerleri veriyor

katip.m

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa katip
Farklı farklı oyunları denedim nerdeyse hepsinde amd software ve görev yöneticisi daha fazla cpu kullanım oranı gösteriyor fortnite ac valhalla gibi oyunlarda %100 kullanım gösteriyor ancak ekteki gibi oyunun kendi gösterdiği değer ve msı afterburnerın gösterdiği değerler normal. Hangi değerleri dikkate almalıyım. Darboğaz olma ihtimali var mı yardımcı olur musunuz?
Sistemim bu
https://www.gaming.gen.tr/urun/6490...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

Ekler

• WhatsApp Image 2025-04-01 at 13.57.37.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-01 at 13.57.37.jpeg
    2.3 MB · Hit: 20

EmreE38

80+ Silver
amd yanlış hocam ayrıcza darboğaz olup olmadığnı öğrenmek için tüm çekirdeklere bakmak lazım

BabaVoss7

80+ Silver
Bizzat karşılaştırmadım ama uzun süredir msi kullanmıyorum amd bence doğru gösteriyor. Katman özelliğiyle oyun içindede bakılıyor çokta takılma derim. Anlık belli olmaz ama kart 90larda darboğaz yok gibi

onixus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Onur
Acaba metriklerin ölçüm saniyesi ile oynamayı denediniz mi ? Belki amd ölçümü daha yavas yapıp ona göre sonuc veriyordur. Şahsen amd yazılımı kendini yeni yeni düzeltiyor bana göre. Afterburner a güvenmek daha iyi gibi geliyor.

katip.m

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa katip
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yanlış görsel eklemişim pardon
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acaba metriklerin ölçüm saniyesi ile oynamayı denediniz mi ? Belki amd ölçümü daha yavas yapıp ona göre sonuc veriyordur. Şahsen amd yazılımı kendini yeni yeni düzeltiyor bana göre. Afterburner a güvenmek daha iyi gibi geliyor.
1000 milisaniyeden 100 e kadar düşürdüm değişim olmadı

Ekler

• E837DA64-E6AA-4C38-B367-9F4E680CFB7E.jpeg
    E837DA64-E6AA-4C38-B367-9F4E680CFB7E.jpeg
    2.6 MB · Hit: 1

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,372
İsim
Sinan Aba
Farklı farklı oyunları denedim nerdeyse hepsinde amd software ve görev yöneticisi daha fazla cpu kullanım oranı gösteriyor fortnite ac valhalla gibi oyunlarda %100 kullanım gösteriyor ancak ekteki gibi oyunun kendi gösterdiği değer ve msı afterburnerın gösterdiği değerler normal. Hangi değerleri dikkate almalıyım. Darboğaz olma ihtimali var mı yardımcı olur musunuz?
Sistemim bu
https://www.gaming.gen.tr/urun/6490...c-16gb-32gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
amd yanlış gösteriyor büyük ihtimalle. Driver kaynaklıdır diğer güncellemede düzelir.

Bende de işlemci sıcaklığı amd de az afterburnar da fazla görünüyor gpuz indirip baktım afterburner ile aynı gösteriyor

katip.m

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mustafa katip
amd yanlış gösteriyor büyük ihtimalle. Driver kaynaklıdır diğer güncellemede düzelir.

Bende de işlemci sıcaklığı amd de az afterburnar da fazla görünüyor gpuz indirip baktım afterburner ile aynı gösteriyor
görev yöneticisi de amd ile aynı değerleri veriyor. Görev yöneticisi de mi hatalı gösteriyor .

Top Bottom