Neler Yeni

Amerikanın hali ve dolar

Çınar Yaşar

80+ Gold
Bunu bilemeyiz ama inşallah düşer

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Hocam dolar düşse dolar düştü diye vergi gelir malum ülkede en fazla vergi yetişiyor.

ugur111

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
ugur tas
Hocam dolar yükselmiyor tl düşüyor.
1 Euro eşittir
7,66 Türk Lirası
4 Haz 16:35
1 İngiliz Sterlini eşittir
8,53 Türk Lirası
4 Haz 16:34 UTC

1 ABD Doları eşittir
6,77 Türk Lirası
4 Haz 16:36 UTC

Dolar yükseliyoda bu sterlinle euroda mı yükseliyo aynı anda :) yoksa türk lirası mı düşüyor. çok açık ne yazıktır ki Türk lirası düşüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Ya kanka bunu ben de bir türlü anlayamadım. Ekonomist değilim fakat zamanında bizde iç karışıklık olduğunda doları 10-11 çıkabildiği kadar çıkarmışlardı. Şimdi usa yanıyor, beyaz saraya göstericiler giriyor national guardları şehire iniyor. Avrupa'da karışık. Fakat dolar hala 6.70 tamam tl değer kaybediyor da doların da azalması gerekmez mi ?

Mr.Efe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Efe Özpolat
Instagram
ozpolat_efe
Discord
ozpolat_efe#6063

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şu zamanda doların düşmesinin protestolar ile alakası düşündüğünüzden daha az şu düşünceyi öncelikle aklınızdan çıkarın ''ABD Bitti,yok oldu dolar pert'' böyle bir şey yok.
TL şu anda azda olsa SWAP anlaşmaları,ticari anlaşmalar ile değerlendi doların düşüşündeki asıl sebep Türkiyenin ticari varlığını artırması.Doların sarsılmasına petrol fiyatlarınında etkisi olsu Suudi Arabistan fiyatları düşürünce ABD zarara girdi.
Yükselir yada düşermi kesin bir şey söylemek imkansız.
ABD şu anda bir iç savaşta yok her seferinde söylüyorum ABD bundan kötüsünü gördü (Örnek).
Dünyanın yarısından fazlasına savunma sanayi satışı yapan,enerji ticaretini elinde bulunması.Bir de bunun yanında IMF,WB gibi uluslar arası finans kuruluşlarının da dolar ile çalışmasını sağlayıp yanına mükemmel bir donanma gücü, sağlam istihbarat, eklerseniz doların gücünü anlarsınız.Doların anahtarı petrol,petrol kimin elinde ABD.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerika dolar basıyo düşmesi gerekirken yükseliyo türk lirasıyla alakası yok
Bara basımı ile para biriminin değerini belirleyen ilk sizi gördüm,enflasyon yok demiyorum ancak ticari konumda TL'nin kullanımının karsız ve az olması TL'ye değer kaybettiriyor en yakın zamanda Rusya ile yapılan doğalgaz vs. anlaşmalarından hangi tarafın ne kadar kazandığına bakmanızı öneririm :).

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,617
İsim
Sarp Yılmaz
Biliyoruz ki şu zamanlar amerika fazlasıyla karışık ve şu günlerde dolarda ufak ufak gerilemeler var ama bu durum böyle gidermi dolar kuru sizce ne olur yakın zamanda veya aylar sonra tahminleriniz nedir bişey almak için beklenmelimi alınmalımı
İnşallah dostum bizim dileğimiz doların düşebileceği kadar düşmesi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,083
Üyeler
166,877
Son üye
Aktörabi
Top Bottom