Anakart Arıza Dram Işığı

Pala

80+ Silver
Reaksiyon skoru
630
Beyler Anakart ilk başta CPU ışıgı yanıyor sonra VGA ama dram yanmıyor zaten ekranda görüntude yok

Anakart dışındaki tüm parçalar sorunsuz test edildi

Bu anakartta drama arızası mi var nasıl yapabilirim az çok anlarım bu işlerden

LED Işıklar :Dram ,VGA, BOOT ,CPU

VGA ile CPU yaniyor

Ekler

• IMG_20230305_155219.jpg
    IMG_20230305_155219.jpg
    3.6 MB · Hit: 66
Beyler Anakart ilk başta CPU ışıgı yanıyor sonra VGA ama dram yanmıyor zaten ekranda görüntude yok

VGA ile CPU yaniyor
@Emmree sanki çözümü vardı gibi sen bilrisin hocam bişeyler sıfırlatıyordunuz bana işlemci bozuldugunda

VGA ile CPU yaniyor
Hocam dün çalışıyordu sistem noldu bugün? CPU'nun yerine takılı olduğundan emin ol. CPU Güç soketinide kontrol et.
Kasayı komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. bir şey takılı olmasın. RAM ve ekran kartını çıkar. İkisini de çıkardıktan sonra anakartın üstünde CLR_CMOS 2 pinli yere tornavida yardımı ile 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. RAM'i ve ekran kartını takıp sistemi aç.
Ekran Görüntüsü (306).png

• Beğen
Reaksiyonlar: Pala
Hocam dün çalışıyordu sistem noldu bugün? CPU'nun yerine takılı olduğundan emin ol. CPU Güç soketinide kontrol et.
Kasayı komple kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. bir şey takılı olmasın. RAM ve ekran kartını çıkar. İkisini de çıkardıktan sonra anakartın üstünde CLR_CMOS 2 pinli yere tornavida yardımı ile 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. RAM'i ve ekran kartını takıp sistemi aç.Alıntıyı görüntüle
Hocam bu başka anakart gaming bir şey denedim ekran kartı ram takiliyken CMOS sifirladam olur mu

Hocam bu başka anakart gaming bir şey denedim ekran kartı ram takiliyken CMOS sifirladam olur mu
Bazen işe yaramıyor o yüzden çıkartıp sıfırlaman kesin sonuç verebilir.

• Beğen
Yaptım yine aynı aga kuzen ekran kartı güc soketini anakartın LED kisminami ne degdirmis yanık var biraz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan 2 LED yanıyor problem nerde napcaz

Yaptım yine aynı aga kuzen ekran kartı güc soketini anakartın LED kisminami ne degdirmis yanık var biraz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan 2 LED yanıyor problem nerde napcaz
Anakartta sorun olabilir. CPU ve ekran kartını tak çıkar yap. CPU'nun güç girişini kontrol et eğer sorun yoksa büyük ihtimalle anakartta sorun vardır.

• Beğen
Anakartta sorun olabilir. CPU ve ekran kartını tak çıkar yap. CPU'nun güç girişini kontrol et eğer sorun yoksa büyük ihtimalle anakartta sorun vardır.
Zaten anakartta sorun nasıl tamir edebilirim onu soruyorum dram Arızası mi var

• Beğen
Geri