Çözüldü✓ Anakart beyaz ışık yanıyor

BaranTaha

80+
Reaksiyon skoru
25
Merhaba bilgisayar bazen açtığım zamanlar anakartta beyaz ışık sabit yanıyor bilgisayar açılmıyor kapatıp ramlari söküp takip açtığım da çalışıyor bir kaç gün veya hafta sonra tekrar beyaz ışık yanıyor yine ramlari söküp takmam gerekiyor sebebi nedir ?

Ekler

• IMG_20241111_211927.jpg
    IMG_20241111_211927.jpg
    3.1 MB · Hit: 77
ramler uyumsuz sanırım anakartla frekans desteklemiyor olabilir

Corsair Vengeance rgb 2x16 3600mhz
Anakartta Asus rog b550f biostan 3600mhz çekiyorum 3.2 de çalışmasin diye
ben ddr5 sanmıştım ddr4 yapmaması lazım ama bilemedim. bios güncellemeyi denediniz mi veya daha önceleri oluyor muydu böyle

ben ddr5 sanmıştım ddr4 yapmaması lazım ama bilemedim. bios güncellemeyi denediniz mi veya daha önceleri oluyor muydu böyle
Hayır hiç olmuyordu 1 kaç aydir böyle sık da yapmıyor arada yapıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ramlari söküp taktım düzelmedi bu sefer

Duan kanal olsun diye uğraşıyorum diğer soketlere mi taksam

ramler böyle takıyorsun dimi
WhatsApp Image 2024-11-11 at 21.38.57.jpeg

yanan ışığın altında yazar neyde sıkıntı olduğu ona baksana

Merhaba bilgisayar bazen açtığım zamanlar anakartta beyaz ışık sabit yanıyor bilgisayar açılmıyor kapatıp ramlari söküp takip açtığım da çalışıyor bir kaç gün veya hafta sonra tekrar beyaz ışık yanıyor yine ramlari söküp takmam gerekiyor sebebi nedir ?
hocam yanlış görmüyorsam 1-3 slotlarına takmışsınız 2-4 yapın düzelir diye düşünüyorum

sellektor atiyor hocam.

Hiç dikkat etmedim biliyor musun ram değil VGA yazıyormuş ekran kartına iki monitör bağlı girişlerini yerini değiştim düzeldi

Ramlik değilmiş hocam ışığın yanında VGA yazıyor
o zaman ekran kartıyla ilgili düzelttiysen sıkıntı yok

IŞIĞI yanında VGA yazıyormuş ekran kartına bağlı girişlerin yerini değiştim ekran kartını az bastırdım oynama yapmıştır belki diye düzeldi eyv yardım için

Aynı sorunu yaşadım ben çözüm olarak monitörü sistemden önce açıp sistemi başlatınca yanmıyor bende :D

Geri