Neler Yeni

Anakart BIOS güncelleme sorunu (Çözüldü)

ALPHA TR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Seyt Akdoğan
Merhaba beyler BIOS güncelleme yapmak istediğim asrock marka anakart kullanıyorum sitesinden benim anakartin markasının sürücüsünü indirdim sonra bios menüye girdim tool sekmesinden flash tıklıyorum girmiyor birsuru şey denedim olmuyor flashı gormuyormu ne anlamadım yardım ederseniz sevinirim

Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba beyler BIOS güncelleme yapmak istediğim asrock marka anakart kullanıyorum sitesinden benim anakartin markasının sürücüsünü indirdim sonra bios menüye girdim tool sekmesinden flash tıklıyorum girmiyor birsuru şey denedim olmuyor flashı gormuyormu ne anlamadım yardım ederseniz sevinirim

Sıkıntıyı bilen yokmu

Ekler

• IMG_20201219_165256_1.jpg
    IMG_20201219_165256_1.jpg
    1.7 MB · Hit: 30
Son düzenleme:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Anakartının modelini ve tam sistem özelliklerini, şu anda hangi sürümde olduğunu, son olarak da flash belleğinin dosya sistem türünü söyle, yardımcı olayım.

ALPHA TR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Seyt Akdoğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartının modelini ve tam sistem özelliklerini, şu anda hangi sürümde olduğunu, son olarak da flash belleğinin dosya sistem türünü söyle, yardımcı olayım.
Anakartim
Asrock B450M pro4 ATX
Ekran kartım
Galax rtx 2070s
İşlemci
Ryzen 5 3600x

Bios surumum=3.90
Dosya sistem türü fat 32
Yükleyeceğim sürümde 4.60 olan son sürüm

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Bu linkten BIOS güncelleme dosyasını indirdikten sonra .ZIP'in içerisindeki .60 uzantılı dosyayı FAT32 dosya sistemine sahip bir flash belleğine at.
Önceden denediğinde olmamış olabilir, bu yüzden flash belleğini FAT32 şekilde olacak şekilde tekrardan biçimlendir.

Flash belleğine attıktan sonra PC açılırken F6 tuşuna ardı ardına bas, bu sayede Instant Flash moduna giriyorsun.
Girdikten sonra da karşına BIOS güncelleme dosyasını seçme menüsü geliyor, seçince Update diyorsun.
1608390415953.png

Update deyince işlem başlıyor ve bu işlem yaklaşık 5-10 dakika arasında bitiyor. BIOS güncellenirken sistem kapanırsa anakart servis yoluna düşer, onu da söylemiş olayım :D.

Bu talimatları yaptıktan sonra olmaması gibi bir şey olamaz. Yanlış veya eksik bir şey yapmadığına emin ol.

ALPHA TR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Seyt Akdoğan
Yardımlarınızı bekliyorum gerçekten sabahtan belli iflahım kurudu yabancı forumlara bile baktım ama yok yani 3.90 üzerini güncelleyen bulamadım

Bu linkten BIOS güncelleme dosyasını indirdikten sonra .ZIP'in içerisindeki .60 uzantılı dosyayı FAT32 dosya sistemine sahip bir flash belleğine at.
Önceden denediğinde olmamış olabilir, bu yüzden flash belleğini FAT32 şekilde olacak şekilde tekrardan biçimlendir.

Flash belleğine attıktan sonra PC açılırken F6 tuşuna ardı ardına bas, bu sayede Instant Flash moduna giriyorsun.
Girdikten sonra da karşına BIOS güncelleme dosyasını seçme menüsü geliyor, seçince Update diyorsun.
Alıntıyı görüntüle

Update deyince işlem başlıyor ve bu işlem yaklaşık 5-10 dakika arasında bitiyor. BIOS güncellenirken sistem kapanırsa anakart servis yoluna düşer, onu da söylemiş olayım :D.

Bu talimatları yaptıktan sonra olmaması gibi bir şey olamaz. Yanlış veya eksik bir şey yapmadığına emin ol.
Tekrardan deneyip bı döneyim sizin yaptığınız gibi

Alıntıyı görüntüle

16083910067483431015088520296656.jpg
bu hatayı alıyorum nedir sizce

Son düzenleme:

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
bu hatayı alıyorum nedir sizce
BIOS güncelleme dosyası bulamadığını söylüyor.
Başka bir flash bellek ile dene bakalım. Bu arada anakart modelini düzgün söylediğine emin misin?
Burada yazar tam model ismi.
1608391298656.png

En İyi Cevap

ALPHA TR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Seyt Akdoğan
Başka bir flash bellek ile dene bakalım. Bu arada anakart modelini düzgün söylediğine emin misin?
Alıntıyı görüntüle
Gösterdiğiniz yerde
B450 pro4 p3.90
Yazıyor

Alıntıyı görüntüle
16083919596351497874027293996902.jpg

Alıntıyı görüntüle
Reis dediğin gibi hata bendeymis yaa kusura bakma burda yazan modeli aratıp ordan son sürümü indirdim açıldı
16083923445059125461204861186213.jpg

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,923
Üyeler
163,407
Son üye
Quartzz00
Top Bottom