Neler Yeni

Yardım Anakart bios update nasıl yapılır?

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
Merhabalar bios sürümümü uzun zamandır güncellemediğimi fark ettim.
Ondan olayı güncelleme var mı diye bakınca epeeeyy bir güncelleme geldiğini fark ettim fakat nasıl yüklenecek bilmiyorum + bir sorum var
anakart modelim a320m-f , benim bios sürümüm 2201 ve o bios sürümünden sonra 5 6 tane güncelleme gelmiş bunların hepsini yüklemem mi gerek yoksa en sonuncusunu yüklesem yeter mi
yüklesem nasıl kuracağımı da anlatırsanız çok sevinirim teşekkürler...

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Semihşimşek
Ondan olayı güncelleme var mı diye bakınca epeeeyy bir güncelleme geldiğini fark ettim fakat nasıl yüklenecek bilmiyorum + bir sorum var
anakart modelim a320m-f , benim bios sürümüm 2201 ve o bios sürümünden sonra 5 6 tane güncelleme gelmiş bunların hepsini yüklemem mi gerek yoksa en sonuncusunu yüklesem yeter mi
biraz önce bu videoyu izleyerek bende güncelledim en güncel olanı yükledim 1tane

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 6042 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...20m-f/helpdesk_bios/?model2Name=PRIME-A320M-F
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A320M-F-SI-6042.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A320M-F-SI-6042.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Not 2: 6061 sürümü BETA BIOS durumunda olduğu için onu kurmanı tavsiye etmem.

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tamamdır çok sağolunn
Mesaj otomatik birleştirildi:

1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 6042 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...20m-f/helpdesk_bios/?model2Name=PRIME-A320M-F
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra PRIME-A320M-F-SI-6042.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki PRIME-A320M-F-SI-6042.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.
Not 2: 6061 sürümü BETA BIOS durumunda olduğu için onu kurmanı tavsiye etmem.
@Emmree hocam biosrenamer nedir peki onu ne yapayım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
tamamdır çok sağolunn

@Emmree hocam biosrenamer nedir peki onu ne yapayım
Gerek yok, o BIOS flashback için senin anakart desteklemiyor. Ona dokunmana gerek yok. Yukarıda yazdığımı yapman yeterlidir hocam.

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
Gerek yok, o BIOS flashback için senin anakart desteklemiyor. Ona dokunmana gerek yok. Yukarıda yazdığımı yapman yeterlidir

Gerek yok, o BIOS flashback için senin anakart desteklemiyor. Ona dokunmana gerek yok. Yukarıda yazdığımı yapman yeterlidir hocam.
fat32 olarak biçimlendirmek ne oluyor hocam kusura bakmayın çok soru sordum ama yanlış yapmamak için bir de öyle biçimlendirdikten sonra eski haline çevirebiliriz değil mi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
fat32 olarak biçimlendirmek ne oluyor hocam kusura bakmayın çok soru sordum ama yanlış yapmamak için bir de öyle biçimlendirdikten sonra eski haline çevirebiliriz değil mi
Dosya gezginine gir hocam. Flash belleğinin içi doluysa masaüstüne atabilirsin. Eğer içi boşsa ona sağ tıklayıp biçimlendir de. Gelen ekranda Dosya sistemini FAT32 olarak seç ve başlat de.

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
Dosya gezginine gir hocam. Flash belleğinin içi doluysa masaüstüne atabilirsin. Eğer içi boşsa ona sağ tıklayıp biçimlendir de. Gelen ekranda Dosya sistemini FAT32 olarak seç ve başlat de.
ekteki şeye evet diyeyim mi recovery keyin ne olduğuunu bilmiyorum ama

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
ekteki şeye evet diyeyim mi recovery keyin ne olduğuunu bilmiyorum ama
resim yüklenmiyor important notice please back up your bitlocker falan yazıyor hocam yese basayım mk

mı**

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
resim yüklenmiyor important notice please back up your bitlocker falan yazıyor hocam yese basayım mk

mı**
Bitlocker kullanıyorsan uyarıyor seni. Eğer kullanmıyorsan yes diyebilirsin.

LoyCEE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
BURAK
Bitlocker kullanıyorsan uyarıyor seni. Eğer kullanmıyorsan yes diyebilirsin.
tamam hocam kullanıp kullanmadığıma bakayım hemen kullanmıyorsam başlatacağım yardımınız için çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,783
Üyeler
165,890
Son üye
Tatanka
Top Bottom