Neler Yeni

Anakart işlemci bölümünden gelen ses

cankappa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Can Buluc
Merhaba,

Daha önce anakart ile ilgili bir konu açmıştım. Bozulduğu için yenisi ile değiştim. Kasanın yanına yaklaşınca eski labtopların hdd çalışma sesine benzeyen bir ses fark ettim. Önce fanlardan mı dedim elimle durdurdum ses devam etti. Sonra kabloların olduğu sağ kapağı açtım. Yeni anakartımın işlemci kısmının tam arka tarafından disk okuma sesi gibi bir ses geliyor. Elimdeki tek ipucu yükteyken bu sesi yapmıyor. Rolantide ara ara yapıyor. Sizce neden olabilir? Normal midir? HWinfo sonucu bu şekilde. Başka test programı varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-12-04 194210.png
    Ekran görüntüsü 2024-12-04 194210.png
    198.3 KB · Hit: 16

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
kapasitör direnç yada o tarz bi parça sıkıntılı olabilir yada ufak bi temassızlık olabilir ama emin değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakartta vrmin ne olduğunu biliyor musun oradansa ses senin kapasitölerden biri sıkıntılıdır bu durum çalışmaya engel değil sadece sinir bozucu
coil whine diye geçiyor

cankappa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Can Buluc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kapasitör direnç yada o tarz bi parça sıkıntılı olabilir yada ufak bi temassızlık olabilir ama emin değilim

anakartta vrmin ne olduğunu biliyor musun oradansa ses senin kapasitölerden biri sıkıntılıdır bu durum çalışmaya engel değil sadece sinir bozucu
coil whine diye geçiyor
VRM konusunda detaylı bilgim yok ama Asus bu konuda iyi olduğu söylendiği için onu aldım. Daha ilk taksiti ödemeden ses yapınca bi tık canım sıkıldı. Test etmedik bi şey bırakmadım. Bütün programlar normal sorun yok diyor. Ben de anlamadım. Fazla pimpirik olduğum için kasanın içine kadar girdim. Belki de normaldir.

Şimdi bir videoya denk geldim youtube'da. Sesin geldiği yerden sadece yük altında değilken ses gelmesine kadar aynı sorun. Sebebi coil whine. Videoda voltaj artırınca ses gidiyor, azalınca geri geliyor. Bende de durum ve gelen ses aynen bu şekilde.

Bu şekilde kullanmak diğer komponentlere zarar verir mi? Devam mı dersiniz? Birçok kişi kulaklık takıyorum duymuyorum yazmışlar. Halının altına süpürülebilir mi bu sorun?

Son düzenleme:
Top Bottom