Neler Yeni

Anakart işlemci değişimi

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek
İyi geceler ben anakart işlemci ram v.s değişikliği yaptım kendim montelemek istiyorum herhangi bir bilgim yok eski anakartımın resimlerini çeksem daha sonra yeni anakarta o resme göre kabloları taksam herhangi bir sıkıntı çıkarmı aynımıdır ve bunları yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor

eski anakart : GIGABYTE GA-H55M-S2H S1156/DDR3-22
yeni anakart : Gigabyte B450M S2H AMD B450 3600 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 mATX

BeKo'O

80+ Silver
Aynı sayılır ama power-reset switch yerleri aynı değil doğru yere takınız. 24pin ve 6pin cpu güç girişleri aynı yerde zaten biri sağda biri sol üstte

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sayılır ama power-reset switch yerleri aynı değil doğru yere takınız. 24pin ve 6pin cpu güç girişleri aynı yerde zaten biri sağda biri sol üstte
bunları daha net olması için bir fotograf veya video ile kalıcı hale soka bilirmiyiz tam kafamda canlandıgını söyleyemem

BeKo'O

80+ Silver
bunları daha net olması için bir fotograf veya video ile kalıcı hale soka bilirmiyiz tam kafamda canlandıgını söyleyemem
Hocam zaten belirgin kabloları hatırlarsınız (sağdaki en kalın kablo ve sol üste giden kablo), bulması zor olabilen kablolar anakartın altına takılacak kablolar, onları da anakarttaki soketinin altındaki yazılara ve kablonun üstündeki yazılara bakarak takabilirsiniz s2h anakartta pin soketlerinin hepsinin altında yazıyor ne girişi olduğu, aynı şekil takılacak kabloların uçlarında da yazar ne kablosu olduğu

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek
Hocam zaten belirgin kabloları hatırlarsınız (sağdaki en kalın kablo ve sol üste giden kablo), bulması zor olabilen kablolar anakartın altına takılacak kablolar, onları da anakarttaki soketinin altındaki yazılara ve kablonun üstündeki yazılara bakarak takabilirsiniz s2h anakartta pin soketlerinin hepsinin altında yazıyor ne girişi olduğu, aynı şekil takılacak kabloların uçlarında da yazar ne kablosu olduğu
Teşekkürler bilgilendirdiğin için :)

BeKo'O

80+ Silver
Teşekkürler bilgilendirdiğin için :)
Takarken kablodaki pinlerin doğru tarafa baktığına emin olun çünkü bazılarında köşede orda burda bir pin eksik oluyor, aynı şekil anakart soketinde de bir pin eksik oluyor onlar birbirine denk gelicek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Takarken kablodaki pinlerin doğru tarafa baktığına emin olun çünkü bazılarında köşede orda burda bir pin eksik oluyor, aynı şekil anakart soketinde de bir pin eksik oluyor onlar birbirine denk gelicek.
daha kalın kabloları takarken ise kablodaki ve soketteki çentikler aynı tarafa baksın ters takarsanız zarar verirsiniz

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek

daha kalın kabloları takarken ise kablodaki ve soketteki çentikler aynı tarafa baksın ters takarsanız zarar verirsiniz
şöyle bir video buldum çoğu şeyi anlatmış ve göstermiş sizin de dediklerinize dikkat ederek toplayacagım artık teşekkür ediyorum bilgilendirdiginiz için beni

babapro21

80+ Bronze
Farklı olabilir en iyisi bilgisayarciya götür yap.
eğer PSU veya donanımın eski ise yanlış talarsan şak!!
Allah korusun...

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek
Farklı olabilir en iyisi bilgisayarciya götür yap.
eğer PSU veya donanımın eski ise yanlış talarsan şak!!
Allah korusun...
tamam ama neyi yanlış taka bilirim ki her şey gösteriliyor ve donanım eski ama 0 oldugu için nasıl bir sonuç olabilir

eski dediysemde yeni aldıgım parçalar anakart işlemci ramlar v.s

Son düzenleme:

babapro21

80+ Bronze
tamam ama neyi yanlış taka bilirim ki her şey gösteriliyor ve donanım eski ama 0 oldugu için nasıl bir sonuç olabilir

eski dediysemde yeni aldıgım parçalar anakart işlemci ramlar v.s
ha video dan bakip yapacaksaniz belki olabilir.
siz bilirsiniz.

Roar7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Muhammed Şimşek
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular