Neler Yeni

Yardım Anakart Rgb Fan Kontrolü

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin Yazlı
Kasamdaki Fanları Anakartımdan Kotrol Etmek İstiyorum Ama Kasamın Önünde ARGB Şerit Var Kasadaki Bütün Işıkları Aşagıdaki Alıcagım Kablodan Kotrol Edebilirmiyim Kasada Herhangi Bir RGB Kotrolcü Modülü Yok Şuan Kasanın RGB Kotrol Tuşundan Degiştiriyorum

Kablo Linki: https://tr.aliexpress.com/item/4000....0.0.56f13c00IVDN76&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur
2.png

-------------------------------------------------------------------------------------------
Kasamdaki Fanların Girişi Böyle
3.png

----------------------------
Anakart Modeli: MSI H410M PRO

Kasa Modeli: GAMEBOOSTER GB2112B

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hayır kasa fanlarınız ARGB olmadığı için anakart üzerinden kontrol edilemez kaldı ki fanlarınız ARGB olsa bile anakartınızda ARGB fan kontrol girişi olmadığı için yine kontrol edemezdiniz. Kısacası üzerindeki tuş ile kontrol etmek tek seçenek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin Yazlı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır kasa fanlarınız ARGB olmadığı için anakart üzerinden kontrol edilemez kaldı ki fanlarınız ARGB olsa bile anakartınızda ARGB fan kontrol girişi olmadığı için yine kontrol edemezdiniz. Kısacası üzerindeki tuş ile kontrol etmek tek seçenek.
normal rgb fan olsa olumu rgb fan destekliyor galiba anakart

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Yanlış Bilgilendirme: 4 Pin 12V RGB Kontrol Edilebilir
RGB fanlar program üzerinden kontrol edilemez. ARGB yani Adressable-RGB fanlar kontrol edilebilir. Siz ARGB fan alsanız bile anakartınız desteklemediği için yine kontrol edemezsiniz.
Düzeltme* Arkadaşın MSI H410M PRO anakartının ARGB desteği varmış ve öğrendiğime göre RGB fanlar da 4 pin 12V bağlantı ile yazılım üzerinden kontrol edilebiliyormuş.

Son düzenleme:

Maykıl

80+ Silver
Reis bende corsair spec delta var soyle birsey var belki bunu bulirsan sorunun cozulur 1 saniye bekleticem
Mesaj otomatik birleştirildi:

16531994727927917442195529256211.jpg

Reis bende corsair spec delta var soyle birsey var belki bunu bulirsan sorunun cozulur 1 saniye bekleticem

16531994727927917442195529256211.jpg
Yukardaki şey dört pin boyle birsey gelmisti kasanin yaninda anakartw takmaya calistim bende bulamadim buna takiliyormus

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
RGB fanlar program üzerinden kontrol edilemez. ARGB yani Adressable-RGB fanlar kontrol edilebilir. Siz ARGB fan alsanız bile anakartınız desteklemediği için yine kontrol edemezsiniz.
RGB fanlar anakart üzerinden kontrol edilebilir, Fixed RGB/rainbow fanlar edilemez.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
12V 4 pin bağlantısı RGB oluyor. Örnek olarak Spec deltanın ön fanları RGB.
Tamam diyorum ki 4 pin 12V RGB fanlar anakart üzerinden yani program ile nasıl kontrol ediliyor. Hangi aparat alınıyor. Msı mysticlight, Asus aura sync ya da gigabyte RGB fusion bu programlarla nasıl kontrol ediyorsun spec deltanın fanlarını. Anlatır mısın?

Alıntıyı görüntüle

Yukardaki şey dört pin boyle birsey gelmisti kasanin yaninda anakartw takmaya calistim bende bulamadim buna takiliyormus
Bu aparatla windows içinden programla rgbleri değiştirebiliyor musun? Arkadaş rgb kontrolcü aramıyor, zaten kasa üzerindeki tuş ile rgbleri değiştirebiliyor. Yazılım ile değiştirmek istiyor anladığım kadarıyla.

JRAINBOW1 5V 3 Pin var
Kusura bakma 3pin rainbow rgb pinleri olduğunu görmemişim anakartının. Giriş seviyesi olduğu için yoktur diye varsaymıştım. Eğer kasandaki fanların çıkışı 3 pinli ise ya da rgb şeritin oraya takarsan yazılım ile kontrol edebilirsin ama bildiğim kadarıyla fanların ARGB değil RGB yani o Argb girişine takamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin Yazlı
Tamam diyorum ki 4 pin 12V RGB fanlar anakart üzerinden yani program ile nasıl kontrol ediliyor. Hangi aparat alınıyor. Msı mysticlight, Asus aura sync ya da gigabyte RGB fusion bu programlarla nasıl kontrol ediyorsun spec deltanın fanlarını. Anlatır mısın?

Bu aparatla windows içinden programla rgbleri değiştirebiliyor musun? Arkadaş rgb kontrolcü aramıyor, zaten kasa üzerindeki tuş ile rgbleri değiştirebiliyor. Yazılım ile değiştirmek istiyor anladığım kadarıyla.

Kusura bakma 3pin rainbow rgb pinleri olduğunu görmemişim anakartının. Giriş seviyesi olduğu için yoktur diye varsaymıştım. Eğer kasandaki fanların çıkışı 3 pinli ise ya da rgb şeritin oraya takarsan yazılım ile kontrol edebilirsin ama bildiğim kadarıyla fanların ARGB değil RGB yani o Argb girişine takamazsın.
kasamdaki fanların çıkışı 4 pin şerit led giriş 5 pin tek sıkıntı eger ilerde fan degiştirirsem kotrolcü alırsam bu şerit lede nasıl kablo bulucam ona göre yada ilk başta attıgım kablo olmuyor 4 pin oldugu için onun gibi 3 pin 5v kablo varsa onu alıp taksam olurmu kotrol edebilirim fanları degiştirmeden

kasamdaki fanların çıkışı 4 pin şerit led giriş 5 pin tek sıkıntı eger ilerde fan degiştirirsem kotrolcü alırsam bu şerit lede nasıl kablo bulucam ona göre yada ilk başta attıgım kablo olmuyor 4 pin oldugu için onun gibi 3 pin 5v kablo varsa onu alıp taksam olurmu kotrol edebilirim fanları degiştirmeden
sabahdan beri arıyorum bulamadım buna göre kablo anakartla bileştirmek için

Ekler

• WhatsApp Image 2022-05-22 at 13.55.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-22 at 13.55.01.jpeg
    152.5 KB · Hit: 42
  • WhatsApp Image 2022-05-22 at 13.55.01 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-22 at 13.55.01 (1).jpeg
    63.1 KB · Hit: 45

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dostum şerid led bilmiyorum kusura bakma ama ileride 3 pinli ARGB fanlar alırsan ve o 3pin başına takarsan yazılım üzerinden kontrol edebilirsin renklerini.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yasin Yazlı
Dostum şerid led bilmiyorum kusura bakma ama ileride 3 pinli ARGB fanlar alırsan ve o 3pin başına takarsan yazılım üzerinden kontrol edebilirsin renklerini.
evet fanları kotrol edebilrim ama tek mesele şerit led alırsam eger ona göre bulmam lazım onuda nasıl bulucam bilmiyom onun kablosunu

Top Bottom