Neler Yeni

Yardım Anakart Rgb Fan Kontrolü

Maykıl

80+ Silver
Tamam diyorum ki 4 pin 12V RGB fanlar anakart üzerinden yani program ile nasıl kontrol ediliyor. Hangi aparat alınıyor. Msı mysticlight, Asus aura sync ya da gigabyte RGB fusion bu programlarla nasıl kontrol ediyorsun spec deltanın fanlarını. Anlatır mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu aparatla windows içinden programla rgbleri değiştirebiliyor musun? Arkadaş rgb kontrolcü aramıyor, zaten kasa üzerindeki tuş ile rgbleri değiştirebiliyor. Yazılım ile değiştirmek istiyor anladığım kadarıyla.

Kusura bakma 3pin rainbow rgb pinleri olduğunu görmemişim anakartının. Giriş seviyesi olduğu için yoktur diye varsaymıştım. Eğer kasandaki fanların çıkışı 3 pinli ise ya da rgb şeritin oraya takarsan yazılım ile kontrol edebilirsin ama bildiğim kadarıyla fanların ARGB değil RGB yani o Argb girişine takamazsın.
Daha islemcim.olmadigi icin deneyemedim onu bilgilendiririm

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Moderasyon ekibine göre 4 pin 12V RGB fanlar yazılım ile windows üzerinden kontrol edilebiliyormuş. Ben yanlış biliyormuşum. Umarım onlar doğrusunu anlatır @Abdullah Hacıgül

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Moderasyon ekibine göre 4 pin 12V RGB fanlar yazılım ile windows üzerinden kontrol edilebiliyormuş. Ben yanlış biliyormuşum. Umarım onlar doğrusunu anlatır @Abdullah Hacıgül
Raporda açıkladım. Anakart üzerlerine koyulan 12V RGB yuvalarının amacının ne olduğunu açıklayabilir misin?

Bu yuvalar için onlarca aksesuar var, yanlış bilgide bu kadar inatla diretmen hiç doğru bir şey değil.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
1653221276543.png

Yine aynı şekilde 12V Aura Sync destekli fan seti.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Anakart üzerlerine koyulan 12V RGB yuvalarının amacının ne olduğunu açıklayabilir misin?
Tamam ben de dedim ki RGB'lere gücünü verdiğini sanıyordum. Buradan açıklamanız daha iyi oldu. Peki ARGB ile RGB arasında ne fark var madem ikisi de kontrol edilebiliyor yazılım üzerinden.
Bir de arkadaşın RGB çoklayıcı alması mı gerekiyor şimdi fanları birleştirip anakartın 4 pin RGB başına takıp kontrol edebilmesi için.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Tamam ben de dedim ki RGB'lere gücünü verdiğini sanıyordum. Buradan açıklamanız daha iyi oldu. Peki ARGB ile RGB arasında ne fark var madem ikisi de kontrol edilebiliyor yazılım üzerinden.
Bir de arkadaşın RGB çoklayıcı alması mı gerekiyor şimdi fanları birleştirip anakartın 4 pin RGB başına takıp kontrol edebilmesi için.
ARGB LED'lerde her bir LED'i ayrı olarak kontrol edebiliyorsun. RGB LED'lerde ise o şeridin hepsi tek renk yanıyor aralarındaki fark bu. Adı üstünde "Adreslenebilir" her bir LED bağımsız kontrole sahip.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Arkadaşın kasasındaki fanlar ise muhtemelen Fixed RGB, attığı görsel normal fan girişi çünkü. Ayrıyeten bir kablosu varsa paylaşması lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Yasin Yazlı
Arkadaşın kasasındaki fanlar ise muhtemelen Fixed RGB, attığı görsel normal fan girişi çünkü. Ayrıyeten bir kablosu varsa paylaşması lazım.
Argb Ledin Giriş Böyle 5 Pin

Kasamdaki Fanların Giriş Yeri 5 Pin

Kasamdaki Fanların Giriş Yeri 5 Pin
ben bunların hepsini anakartıma takıp msı yazılımı üstünden kotrol etmek istiyorum buna göre bi kablo bulamadım birleştirici

Ekler

• WhatsApp Image 2022-05-22 at 15.26.27 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-22 at 15.26.27 (2).jpeg
    26.9 KB · Hit: 43
  • WhatsApp Image 2022-05-22 at 15.26.27.jpeg
    WhatsApp Image 2022-05-22 at 15.26.27.jpeg
    168.7 KB · Hit: 49
  • 3.png
    3.png
    25.2 KB · Hit: 47

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
5 pin mi? Standart dışı muhtemelen o ya. Zaten yanılmıyorsam anakartında da MSI Mystic Light desteği yok maalesef.

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Yasin Yazlı
5 pin mi? Standart dışı muhtemelen o ya. Zaten yanılmıyorsam anakartında da MSI Mystic Light desteği yok maalesef.
Anakart MSI H410M PRO Modeli
Kasada Argb İşlemcinin Fanı Var Onu Kontrol Edebiliyorum

Ekler

• resim.png
    resim.png
    184.9 KB · Hit: 43

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Zaten yanılmıyorsam anakartında da MSI Mystic Light desteği yok maalesef.
Mystic light desteği yoksa neden RGB ve ARGB fan girişi koysunlar ki.
5 pin garipmiş ben de hiç duymadım.. Dark kasalarda 6 pin oluyordu ama:D Buna uygun çoklayıcı ben de bilmiyorum. Bu haliyle gücü PSU'dan alacak ve kasadan kontrol edilecek. Anakarta bağlamanın yolu yok gibi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,629
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Yasin Yazlı
buna göre herhangi bi kablo yokmudur o zaman 2 tane pin kasanın kotrol tuşuna gidiyor 2 ye ayrılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,950
Üyeler
168,710
Son üye
Saymens
Top Bottom