Çözüldü✓ Anakart Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?

goktrkp3

80+
Reaksiyon skoru
16
Bütçe
4500
Merhabalar öncelikle,
İlk olarak anakartı, işlemcinin platformuna uygun seçmem gerektiğini biliyorum ancak başka nelere bakmam gerektiğini konusunda pekte bir fikrim yok açıkçası.
Şuanda almayı düşündüğüm işlemci Ryzen 5 8400F ve ileride işlemcimi güncelleyeceğimi varsayarsak neleri göz önünde bulundurmalıyım?

Merhabalar öncelikle,
İlk olarak anakartı, işlemcinin platformuna uygun seçmem gerektiğini biliyorum ancak başka nelere bakmam gerektiğini konusunda pekte bir fikrim yok açıkçası.
Şuanda almayı düşündüğüm işlemci Ryzen 5 8400F ve ileride işlemcimi güncelleyeceğimi varsayarsak neleri göz önünde bulundurmalıyım?
faz sayısı , m2 slotu (ne kadar gen4 var ne kadar gen5 gibi) , soğutmaları (özellikle ssd soğutması) , desteklediği teknolojiler , wifi sürümü gibi gibi.
7500f tarzı sistemler için 7-8 faz
9700x gibi sistemler için 10-12 faz
üst düzey sistemler için 13-14 faz genelde yeterli oluyor fazla bile demiş olabilirim tabii.

faz sayısı , m2 slotu (ne kadar gen4 var ne kadar gen5 gibi) , soğutmaları (özellikle ssd soğutması) , desteklediği teknolojiler , wifi sürümü gibi gibi.
7500f tarzı sistemler için 7-8 faz
9700x gibi sistemler için 10-12 faz
üst düzey sistemler için 13-14 faz genelde yeterli oluyor fazla bile demiş olabilirim tabii.
Teşekkür ederim hocam. Faz olayını hiç bilmiyordum.

Merhabalar öncelikle,

Videodan haberim var ancak 1 saatlik video biraz fazla.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rica ederim istersen önerisini de yaparım ana kartın.
Hocam am5 platformunda anakart bakıyorum şimdilik. Uygun bulabilirsem 7500F almayı planlıyorum bulamazsam 8400Fle idare etmeyi planlıyorum.
aradığım özellikler şuanda şöyle:
-2 m.2 slotu
-bluetooth 6.0 (anakartlarda var mı bilmiyorum)
-öndeki portlarda kullanabileceğim ekstra çıkış(adını bilmiyorum ancak usb-c hızlarını yakalayabilmek için lazımmış)
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,903
Üyeler
174,261
Son üye
Muhammetz