Yardım Anakart seçim önerisi

kaan0513

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
544
Asus tuf b650m pluss wifi ana kartı servise yolladım. Ücret ya da ürün iade veriyorlar. Yerine de ekran kartım ve psu msi marka olduğundan msi mag b650m mortar Wifi aldım. Asus tuf un artısı m2 slothunun biri pcle 5.0x4 ve yazılımı daha iyi, msi da ise wifi 6e bağlantısı ve tufa göre 1 faz daha yüksek çalışma aralığı mevcut .

İade hakkım var Henüz parçaların kurulumunu yapmadım. Sizce hangi anakart ile yola devam etmem daha mantıklı olur?

Cevap için şimdiden teşekkürler. 🙏🏻

Son düzenleme:
Bence Asus TUF.
MSI marka anakartlardan nefret ediyorum.
BIOS arayüzünü sevmiyorum.

Bence Asus TUF.
MSI marka anakartlardan nefret ediyorum.
BIOS arayüzünü sevmiyorum.
Valla hocam benimde asus ile kötü deneyimim oldu. Aldığım zamandan bu yana düzgün çalışmadı wifi salonda 2 metre mesafeden bağlandığında 1-2 diş eksik çekiyordu. Fibernete geçtim koridora taşımak zorunda kaldım. 1 diş çekmeye ve kopmalara başladı. Servise ilk gönderdiğimde yaptık dendi. Kurdum pc yi yine aynı sorun devam ediyordu. Acaba antenden mi dediler bir tane daha anten gönderdiler. Onda da aynı karttan olduğu meydana çıktı. Daha sonra m2 ssd 4.0x4 desteği olduğu halde samsung ssd 3.0x2 (3.0 olmasında sorun yok ama x4 kipi çalışmıyor) şeklinde çalışıyordu.
Tek sevdiğim yanı biosu ve armoury crate programı oldu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Varmı önerisi olan?

Son düzenleme:
Öner bekleniyor

Asus B650 seri anakartları kronik sorunlu şuan. Hele ki Rog B650E-F ve E versiyonu. Tuf Gaming'lerde de bazen sorun çıkıyor. Asus oldum olası sevmem MSI almanız daha tercihimdir diğer parçalardan dolayı. mATX mi lazım?

Asus B650 seri anakartları kronik sorunlu şuan. Hele ki Rog B650E-F ve E versiyonu. Tuf Gaming'lerde de bazen sorun çıkıyor. Asus oldum olası sevmem MSI almanız daha tercihimdir diğer parçalardan dolayı. mATX mi lazım?
Aynen asus ile yaşadığım sorun ortadayken tekrar asus tercih etmek pek içine sinmiyor. 6800 e h.buradadan anakartı almıştım. Kasam atx de kaldırır ama 2k daha fazla vermek istemedim. Msi matx yeterli olur diye düşündüm

Aynen asus ile yaşadığım sorun ortadayken tekrar asus tercih etmek pek içine sinmiyor. 6800 e h.buradadan anakartı almıştım. Kasam atx de kaldırır ama 2k daha fazla vermek istemedim. Msi matx yeterli olur diye düşündüm
O zaman Mortar al gitsin bir şey olmaz

Tercihimi mortardan yana kullanıyorum am5 sistem kullanıpta fikir belirtmek isteyen varsa dinlerim.

Geri