Neler Yeni

Anakart seçimi hk tavsiye

Majin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Genç
VRM, en büyük fark VRM.
Söylediğin 3 anakarttan da daha iyi VRM'e sahip.
VRM çok hakim değilim de yanlışsam düzelt, power devreleriydi diye hatırlıyorum. Yeni nesil kartlarda çok ısınma problemi olduğundan yoksa voltaj kullanımı vs konusunda mı VRM önemi var?

sws9912

80+ Silver

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
VRM çok hakim değilim de yanlışsam düzelt, power devreleriydi diye hatırlıyorum. Yeni nesil kartlarda çok ısınma problemi olduğundan yoksa voltaj kullanımı vs konusunda mı VRM önemi var?
İşlemciye güç lazım, gücü de VRM'ler veriyor, ne kadar iyi olursa o kadar iyi overclock yaparsın.
Ayrıca VRM'in iyi olması önemli, mesela sen Ryzen 9 3950X kullanmak istiyorsun, gidip de "AM4 anakart bu da" diye PRIME B450M-K alırsan yanlış yapmış olursun, çünkü VRM'i çok kötü o anakartın.
Kötü VRM'li anakart kullanırken voltajın düşebilir, bu da direkt performans kaybı demek, çünkü işlemci istenilen frekansta bile duramıyor güç yetmediğinden. Veya aşırı sıcak çalışır, 100 derece gibi.

sws9912

80+ Silver
İşlemciye güç lazım, gücü de VRM'ler veriyor, ne kadar iyi olursa o kadar iyi overclock yaparsın.
Ayrıca VRM'in iyi olması önemli, mesela sen Ryzen 9 3950X kullanmak istiyorsun, gidip de "AM4 anakart bu da" diye PRIME B450M-K alırsan yanlış yapmış olursun, çünkü VRM'i çok kötü o anakartın.
Kötü VRM'li anakart kullanırken voltajın düşebilir, bu da direkt performans kaybı demek, çünkü işlemci istenilen frekansta bile duramıyor güç yetmediğinden. Veya aşırı sıcak çalışır, 100 derece gibi.
B450M Dragondan kötüsü var mı hocam b450'ler arasında ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani sıcaklık ile anakartın da alakası var değil mi?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

sws9912

80+ Silver
Var, B450M-A PRO MAX ve B450M-HDV R4.0.
Keşke dragon almayaydım kutusu bile kötü ya :D bembeyaz kutuyla geliyor bide :/
1599666206494.png

Majin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Onur Genç

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
dostum şimdi kanıma girdiniz bu karta ciddi yükseldim :D verdiğin siteyi ilk kez duydum güvenilir midir yoksa en ucuz diye mi bulup gönderdin hani 40 lira kar edek diye pişman olmayalım :)
QP Bilişim tamamen güvenilir, anakart da güzel. Al gitsin.

Top Bottom